[išspręsta] Keli naujoko klausimai (išorinis prisijungimas, css meniu ... )

Lietuviškas CMS Made Simple forumas

Moderator: Augustas

Post Reply
nepartinis
Forum Members
Forum Members

[išspręsta] Keli naujoko klausimai (išorinis prisijungimas, css meniu ... )

Post by nepartinis »

Sveiki,

Norėčiau Jūsų pagalbos. Galbūt daugeliui mano klausimai pasirodys juokingi, bet su CMS MS dar tik pradėjau dirbti, tai jie man pakankamai aktualūs.

1) Žodžiu taip, sekiau šitą video tutorial'ą http://cmsmadesimple.org/uploads/media/ ... colate.htm ir vienoj vietoj strigau. Noriu, kad mano CSS meniu visada išliktų toks pats, bet paspaudus ant meniu punkto ir atsivėrus naujam langui, jis pasikeičia (papilkėja ir sužemėja). Image
Ieškojau informacijos kitų kalbų forumuose, bet pavyko pakeisti tik tiek, kad neberodo skaičiukų šalia meniu (ši problema irgi kilo bevykdantt tutorial'ą).

2) Kaip padaryti, kad prisijungimas formos būtų pačiame tinklalapyje, o ne per tinklalapis/admin ? Pasidarau template su html formom, o kas toliau? :-) Tikslas - kad užsiregistravę lankytojai galėtų matyti tam tikro pobūdžio informaciją, kuri kitiems nebūtų prieinama.

3) Ar labai sudėtinga įdiegti paiešką tinklalapyje? Turint omenyje tai, kad Php nemoku. Išmanau šiek tiek CSS, HTML. Šiuo metu karpau savo pieštą dizainą ir ruošiuosi kodavimui, vėliau jį bandysiu uždėti ant CMSMS, bet jau dabar matau, kad jei net tutorialo nesigauna normaliai praeiti, tai kas bus, kai reikės viską sudėlioti mano ruoštame darbe?.. :-)

4) Kaip supratau, su CMSMS ir daugiakalbiškumu yra problematiška, tai ką manot apie tokį variantą - daryti ne kitokį meniu medį, kaip pasiūlyta vienoj iš temų, o apskritai naują tinklalapį - tą patį, tik nukopijuotą, bet su kitos kalbos tekstais, naujais prisijungimais administratoriams ir t.t.? tiesiog linkai į jį būtų tarkim tinklalapis.lt/en/index.html , tinklalapis.lt/lt/index.html  Ką manot?

Iš anksto labai ačiū už atsakymus :-)
Last edited by nepartinis on Sat Feb 02, 2008 8:29 pm, edited 1 time in total.
nepartinis
Forum Members
Forum Members

Re: Keli naujoko klausimai (išorinis prisijungimas, css meniu, paieška, kalbos)

Post by nepartinis »

O, labai ačiū už atsakymą, nesitikėjau taip greit :-)
nepartinis
Forum Members
Forum Members

Post by nepartinis »

Kur ieškoti tos "current page" klasės?... CSS, kurį uždedu ant šablono, jos nėra išvis. O antrame CSS, kuris panaikina numeriukus ant meniu (accesability and and crossbrowser tools), jos taip nėra.

Ir Dar toks klausimėlis... Kur rasti lietuvišką vertimą? Oficialiam puslapyje > translations > randu lietuvių kalbą, bet nėra nieko parsisiųsti :-\
Last edited by nepartinis on Thu Jan 17, 2008 11:33 pm, edited 1 time in total.
nepartinis
Forum Members
Forum Members

Post by nepartinis »

Na ir bukas aš  :-) Nusistačiau lietuvių kalbą iškart po tavo posto parašymo :-) Ačiū už pastabą!
O dėl klasės, tai problema iškilo beeinant "tutorial'ą", tai tiek to. Prie jos gal grįškim, kai mėginsiu CMSMS integruoti į savo dabar kuriamą XHTML/CSS :-)
nepartinis
Forum Members
Forum Members

Post by nepartinis »

Na va, atsirado dar viena problema. Įpusėjau kodavimo darbus ir nusprendžiau pažiūrėti, kaip viskas atrodytų ant CMSMS. Na, viskas kaip ir gražu (išskyrus meniu) ir tai, kad localhoste nerodo CSS "backgroundų"... Žiūrint saitą ne per CMSMS, o tiesiog užkrovus per IE visi "background'ai" rodomi tvarkingai. Paveikslėlius bandžiau dėt ir į cmsmadesimple/images, ir į cmsmadesimple/upload/images, bet nieks nepasikeičia. Klausimas - ar ta pati problema gali būti ir perkėlus svetainę į serverį?..
Per FIrefox paspaudžius ant tos vietos, kur turėtų būti "backgroundas" ir paprašius jį parodyti, nuoroda į .jpg ar .gif būna /localhost/images/bg/bg.gif, o ne /localhost/cmsmadesimpleimages/bg/bg.gif
Localhoste susikūriau direktoriją /images (ne cmsms viduj), tai rodo man tuos CSS paveiksliukus, bet ar tai yra problemos išsprendimas? Ar bus serveryje mano CSS backgroundai rodomi tvarkingai? ::)
nepartinis
Forum Members
Forum Members

Post by nepartinis »

Išsprendžiau meniu problemą.

Kad neberodytų "current page" formatavimų, puslapio šablone nusistačiau prie meniu "minimal_menu.tpl" meniu šabloną.
{cms_module module='menumanager' template='minimal_menu.tpl'}
nepartinis
Forum Members
Forum Members

Post by nepartinis »

O, dėkui už nuorodą, pasianalizuosiu :-)
sliukas
Forum Members
Forum Members

Post by sliukas »

Sveiki.
instaliuojant cmsms 1.2.3. iskilo problema: nera install/install.php failo kuris reikalingas paleidziant sistema. praeita karta instaliuojant visa si reikala i kita serveri, problemu neiskilo, todel dabar kreipiuosi i jus.
kame parke?
aciu.
sliukas
Forum Members
Forum Members

Post by sliukas »

parsisiunčiau iš naujo. tačiau ten vėl nėra install.php. yra tik install.css, iš kurio nulis naudos šiuo atveju.
sliukas
Forum Members
Forum Members

Post by sliukas »

tai kad pas mane "install" kataloge yra penki subfolderiai ir trys failai, o install.php ir nera.
galbut kompas durniuoja. o gal galetum ji man mestelti kokiu nors budu?
sliukas
Forum Members
Forum Members

Post by sliukas »

http://wiki.cmsmadesimple.org/index.php ... Install/lt ir sustoju septintame žingsnyje. problemaitė yra galbūt tame kad man reikia jungtis per serverio IP - ne per kokį www adresą.
ivedus http://servoip/install/ gaunamas toks rezultatas "Directory Listing Denied. This Virtual Directory does not allow contents to be listed", o vedant pagal anksčiau minėtą handbook`ą http://servoip/install/install.php gaunamas rezultatas "The page cannot be found"
sliukas
Forum Members
Forum Members

Post by sliukas »

nulis emocijų. bandysiu aiškintis su servo adminu..
pranešiu kame buvo problemaitė.
Post Reply

Return to “Lithuanian - Lietuviškai”