TinyMCE WYSIWYG - zakładka Zaawansowane w wersji 1.9.2

Pomoc po polsku dla CMS Made Simple
Post Reply
Decain
Forum Members
Forum Members

TinyMCE WYSIWYG - zakładka Zaawansowane w wersji 1.9.2

Post by Decain »

Witam,

Mam problem z CMSMS 1.9.2. Wchodzę przez Rozszerzenia do TinyMCE WYSIWYG Podstawowy i w zakładce zaawansowane chcę edytować np. Formaty blokowe w rozwijanym menu. Problem w tym, że tam coś ekipa CMSMS dodała w tym miejscu i jakiś znacznik widocznie został niewłaściwie zinterpretowany. Każdy tekst na tej stronie od tego momentu jest odnośnikiem do panelu admininistratora, nie można tam nic zmienić, bo wyskakuje błąd Warning: strstr() [function.strstr]: Empty delimiter in /cms/lib/classes/class.admintheme.inc.php on line 1055. Ktoś zna rozwiązanie inne aniżeli czekanie na 1.9.3? :)
wolny
New Member
New Member

Re: TinyMCE WYSIWYG - zakładka Zaawansowane w wersji 1.9.2

Post by wolny »

zainstaluj wersję 2.7.3 i będzie działać :)

mam taką u siebie i śmiga
mktskk
Forum Members
Forum Members

Post by mktskk »

Mam kilka instalacji w wersji 1.9.2 z TinyMCE 2.8.2 i nie mam tego problemu, więc może jakiś błąd wkradł się u Ciebie?
nms007

Post by nms007 »

Nie wiem czy, akurat o ten sam problem chodzi, ale ja rozwiązałem to tak:

otwierasz plik: modules/TinyMCE/templates/advancedpanel.tpl
szukasz tam znacznika:

Code: Select all

{$cmslinkeradds_input}
obok znajduje się zncznik helpa do tego pola - usuwasz go i po sprawie - przynajmniej u mnie pomogło, bo tez nie mogłem zapisać żadnej opcji w zakładce "Zaawansowane"

O0

Jeśli to nie pomoże, to nie mam pojęcia jak inaczej rozwiązać Twój problem
Decain
Forum Members
Forum Members

Post by Decain »

Witam,

Mam identyczny komunikat tj. Warning: strstr() [function.strstr]: Empty delimiter in /lib/classes/class.admintheme.inc.php on line 1055 po wejściu do panelu administracyjnego. W momencie wpisania do paska adresu: http://www.mojadomena.pl/admin/ i zalogowania się na górze pojawia się ten błąd wypisany kilkanaście(dziesiąt?) razy. Mam najnowszą wersję CMSMS'a. Czy ktoś może ma jakiś pomysł? Próbowałem przy pomocy "advancedpanel.tpl" ale usuwanie znacznika smarty nie pomogło.
Decain
Forum Members
Forum Members

Post by Decain »

Może wskazówką będzie informacja, że po logowaniu w pasku adresu pojawia się admin/index.php?sp_=bf1c3294
Post Reply

Return to “Polish - Polski”