Problem przy przeglądaniu w IE

Pomoc po polsku dla CMS Made Simple
Post Reply
bimbamy

Problem przy przeglądaniu w IE

Post by bimbamy »

Witam
Mam taki rpblem z modułem NEWS. Mam np napisane kilka newsów pod rząd w wersji skróconej z przyciskeim więcej. W firefoxie między każdym jest odstęp 1 linijki. W pełnej treści podobnie, pomiędzy nagłówkiem a nazwą kategorii też jest 1 linijka. W IE natomiast zamiast 1 linijki jest chyba z 6  ??? pododuje to okropne wydłużenie strony, a poza tym wygląda nie specjalnie. Nie wiem gdzie tkwi bład  :-\ może ktoś pomóc?

Z góry dzięki
kreo
Forum Members
Forum Members

Re: Problem przy przeglądaniu w IE

Post by kreo »

CMSMS bazuje w konstrukcji strony na CSS .. a każda przeglądarka inaczej interpretuje ten język.. a więc prawdopodobnie z tego to wynika. Co zrobić? Próbować zaingerować w css lub wrzucić jak najwięcej czystego html-a do strony.
numer9

Re: Problem przy przeglądaniu w IE

Post by numer9 »

tak, to pewnie błąd w CSS lub w szablonie. Jakbyś podał konkrety (adres strony, wkleił szablon CSS odpowiedzialny za wyśiwetlanie newsów) - to można będzie spojrzeć i jakoś Ci pomóc. Po tak krótkim opisie wniosek jest tylko jeden - IE to lekko syfna przeglądarka, która nie trzyma standardów CSS ani w ogóle w3.org -> i czasem trzeba się nagimnastykować, żeby pod IE było tak samo, jak pod FF...
Post Reply

Return to “Polish - Polski”