Uživatelské šablony v News a CGblog

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
slacha
Forum Members
Forum Members

Uživatelské šablony v News a CGblog

Post by slacha »

Potřeboval bych poradit s šablonami, respektive s voláním šablon v modulech News a CGBlog. Chtěl bych využívat i další šablony než defaultní šablonu Sample. Nepřišel jsem na to jak zavolat šablonu, aby se načetla při volání modul s parametrem. Taktéž neumím prostřednictvím parametru detailpage otevírat detail položky v jiné stránce. Musím to nastavit přímo v nastavení modulu, aby se otevíral detail kde potřebuji.

jedná se o tyto proměnné:
(optional) detailpage="" - Stránka pro zobrazní detailu novinky.
(optional) detailtemplate="" - Používat oddělenou šablonu pro detail.

Příklad:
v souhrnu volám modul CGBlog a chci o něj aby zobrazil souhrn položek v kategorii "Tydyt" se šablonou "Souhrn-tydytu" (výchozí je Sample), to provede. Dále parametrem detailpage mu říkám, aby detail otevřel v alias stránce "detail-novinky", ta existuje a toto nefunguje. Přesměrování tak musím mít nastavené globálně pro celý modul v záložce setting. Také nefunguje volání detailtemplate. Jsou použité i další parametry, ale pro zjednodušení je neuvádím.

Ukázka:
Stránka se souhrnem.

Code: Select all

{CGBlog category="Tydyt" summarytemplate="Souhrn-tydytu" detailpage="detail-novinky" detailtemplate="Detail-tydyta"}
V cílové stránce mám opět použit detailtemplate a ani toto nepobere, myslím tím tu šablonu. Otevře default Sample.

Code: Select all

{CGBlog detailtemplate="Detail-tydyta"}
Takto se to chová i news. Mám nastavené mod_rewrite a URL adresy jsou ve tvaru http://www.domena.cz/nazev/nazev/nazev.html. Nevím, ale myslím, že mám zápis OK. Nemáte někdo zkušenost s problematikou šablon u News a CGBlog. Prosím o radu, za všechna nasměřování k vyřešení problému předem děkuji. Tedy je-li to řešitelné.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Re: Uživatelské šablony v News a CGblog

Post by kuzmany »

Pouzivas vlastne URL?

Alebo tie co ti vygeneruje system? /news/45/45/fdsafsdfsfsaf/
slacha
Forum Members
Forum Members

Post by slacha »

kuzmany wrote:Pouzivas vlastne URL?

Alebo tie co ti vygeneruje system? /news/45/45/fdsafsdfsfsaf/
Ano při vyhledání jsou adresy ve tvaru, kterou generuje systém.
Při procházení pře šablonu souhrnu novinek mám adresy URL friendly, tedy vlastní URL.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

Pokial pouzivas vlastne URL adresy, tak summarytemplate, ani detailtemplate sa nebudu prenasat.

Resp nie je implementovana funkcia custom templates pri custom URL, treba nechat tie standardne vygenerovane a vtedy by ti taketo sablonovanie, ake chces dosiahnut malo fungovat.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

V novej verzii CGExtensions je tag plugin cge_module_hint, ktory by ti mohol pomoct v tomto probleme.

Na stranke v zalozke nastavenia v poli Smarty logika pred nacitanim stranky vlozis nieco ako {cge_module_hint module=CGBlog detailtemplate=sports}, a pri kazdom detaile z modulu CGBlog sa pouzije dana sablona. Podobne to mozes pouzit pre vlastne moduly, pozri si modul CGExtensions a jeho pomocnika/help.

Vyskusaj.
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”