Obrazkove menu a jazyky

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
DireStraits
New Member
New Member

Obrazkove menu a jazyky

Post by DireStraits »

Zdravím všechny
mám takovýto problém a už si nevim rady jak udělat web v češtině a angličtině když topm menu s důvodu grafiky mam v obrazkovém provedení

mám Menu top tvořené obrázkovými odkazy zapsanými v šabloně webu.
{cms_selflink page="uvod" image="uploads/images/home_cs.png" text="Více" imageonly=1}
{cms_selflink page="download_centrum" image="uploads/images/down_cs.png" text="Více" imageonly=1}

Potom mám leve menu kde mám zapis

<div id="lave_menu">
{menu childrenof=$lang_parent}
</div>

leve menu mi funguje výborně když kliknu vlajecku měni se na cs nebo angl. Texty se na čítají správně dle volby jazyka díky MleCMS

Jak ale udělám aby se mi top menu složené s obrázkových odkazů viz. výše , také měnilo dle jazyka když je tvořeno obrázkovým odkazem a zapsano v šabloně webu?

Už nevim jak prosím poraďte.
osxfil
Forum Members
Forum Members

Re: Obrazkove menu a jazyky

Post by osxfil »

Nevím, jak funguje MLECMS, ale určitě v něm bude dostupná nějaká proměnná, která bude vyjadřovat právě aktivní jazyk. Takže by to potom mohlo být asi takhle:

Code: Select all

{if $jazyk == "cs"}
  {cms_selflink page="uvod"image="uploads/images/home_cs.png" text="Více" imageonly=1}
  {cms_selflink page="download_centrum" image="uploads/images/down_cs.png" text="Více" imageonly=1}
{else}
  {cms_selflink page="uvod"image="uploads/images/home_en.png" text="More" imageonly=1}
  {cms_selflink page="download_centrum" image="uploads/images/down_en.png" text="More" imageonly=1}
{/if}
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Re: Obrazkove menu a jazyky

Post by kuzmany »

Ta premenna sa vola $lang_parent (alias) a vo finale tvoja cast kodu by mohla fungovat nasledovne:

{cms_selflink page="uvod" image="uploads/images/home_`.$lang_parent.`.png" text="Více" imageonly=1}
{cms_selflink page="download_centrum" image="uploads/images/down_`.$lang_parent.`.png" text="Více" imageonly=1}
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”