nainstalovala som si Gallery. lenze obrazky ktore vlozim do Gallery sa mi zobrazuju vo vsetkych kategoriach. mam teda 4 otazky.
otazka č.1
- ako a kde sa to da upravit tak, aby sa v urcenej kategorii zobrazovali vzdy ine obrazky. ide to nejako nastavit? napr. v kategorii A chcem zobrazit obrazok č.1 a v kategorii B chcem iba obrazok č.2 (ale už nie č.1).
otazka č.2
- ako mam urobit pocet zobrazenych obrazkov na stranke vedla seba.
teraz ich mam v jednom rade 6. a ukladaju sa pod seba. je to dost neesteticke keby ich tam bolo napr.100. nejde to urobit nejak tak, aby sa zobrazili napr. iba 3 obrazky a o ostatne by sa postaral posuvnik alebo nieco take?
otazka č.3
- mam vlozit {Gallery} do div v template alebo to neni nutne?
otazka č.4
- je mozne vlozit do madesimple aj inu galeriu alebo slideshow stiahnutu inde z internetu tymto sposobom ako gallery? alebo je to potom zlozite nastavovat?
nie som odbornicka a programovat neviem. prosim teda o radu ako pre laika.
dik
ako prisposobit a upravit Gallery?
Re: ako prisposobit a upravit Gallery?
Ak som to správne pochopil tak ti odporúčam nasledovné.
otazka č.1
1. Vytvor si v gallery podgalériu ( napr. autá) do ktorej nahráš obrázky ktoré sa majú zobrazovať v tejto galérii.
2. Keď ju budeš mať hotovú vložíš do stránky ( môžeš aj cez editor stránky nemusíš do šablóny) značku {Gallery dir='auta'} (tieto značky ti cms samo generuje) . Takto si vytvoríš galérií koľko potrebuješ.
otazka č.2
Počet obrázkov si nastavíš cez galérie - šablóny (klikneš na tú, ktorú máš zvolenú napr. Fancybox) - a tam si nastavíš "Maximálny počet položiek na stránku" a tak isto si môžeš nastaviť aj "Veľkosť náhľadu (na stránke) - čiže aby mali všetky obrázky v galérii rovnakú veľkosť.
otazka č.3
- vložit {Gallery} do div v template nemusíš viď odpoveď č.1 o:)
otazka č.4
Netreba v menu galérie máš možnosť na výber až 6 typov šablón.
Dúfam, že som napísal dobre a pochopiteľne o:).
otazka č.1
1. Vytvor si v gallery podgalériu ( napr. autá) do ktorej nahráš obrázky ktoré sa majú zobrazovať v tejto galérii.
2. Keď ju budeš mať hotovú vložíš do stránky ( môžeš aj cez editor stránky nemusíš do šablóny) značku {Gallery dir='auta'} (tieto značky ti cms samo generuje) . Takto si vytvoríš galérií koľko potrebuješ.
otazka č.2
Počet obrázkov si nastavíš cez galérie - šablóny (klikneš na tú, ktorú máš zvolenú napr. Fancybox) - a tam si nastavíš "Maximálny počet položiek na stránku" a tak isto si môžeš nastaviť aj "Veľkosť náhľadu (na stránke) - čiže aby mali všetky obrázky v galérii rovnakú veľkosť.
otazka č.3
- vložit {Gallery} do div v template nemusíš viď odpoveď č.1 o:)
otazka č.4
Netreba v menu galérie máš možnosť na výber až 6 typov šablón.
Dúfam, že som napísal dobre a pochopiteľne o:).