Server
Linux vsap1.awes.cz 2.6.32-5-amd64
- PHP Version 5.3.3-7+squeeze1
Instalace CMS - Test vzdálené URL
- Úspěch fsockopen: Spojení ok!
- Chyba fopen: Spojení selhalo!
Admin CMS > Správce modulů > dostupné moduly
Chyba!
SOAP Problém (http://modules.cmsmadesimple.org/soap.p ... Repository): HTTP Error: Couldn't open socket connection to server http://modules.cmsmadesimple.org/soap.p ... Repository prior to connect(). This is often a problem looking up the host name.
Tak nevím kde je chyba. Zda-li je to tímto:
Chyba fopen: Spojení selhalo!
Sever je ale nastavený na:
Directive Local Value Master Value
allow_url_fopen On On
Chyba fopen při instalaci
Re: Chyba fopen při instalaci
Takže jsem vrátil konfiguraci serveru ze zálohy do stavu v jakém byl původně nainstalován, tedy ne úplně. Bohužel "fopen: Spojení selhalo!" hláška při instalaci CMS 1.9.4.1 i 1.9.4.2 se zobrází pří kontrole nastavení a oprávnění PHP.
Při první instalaci serveru cca 10. května a následné instalaci CMS, byl test fopen bezchybný. Správce modulů bezproblému zobrazi dostupné moduly a aktualizace. Po nějaké době (několika aktualizací serveru) jsem zjistil problém s fopen.
Fopen je záležitost PHP, které spouští apache a je jedno jestli CGI nebo jako modul. Předpokládám, že aktualizace balíčků distribuce Squeeze by neměla mít vliv na funkčnost konfigurace Apache a PHP (PHP Version 5.3.3-7+squeeze3) a server je VPS.
V nastavení FOPEN v php.ini není co vylepšit. Zkoušel jsem i volbu (zoufalý pokus) allow_url_include = On, ale to nemá na nic vliv.
Nenapadá mne, kde by mohl být zádrhel, diskuzích je více dotazů na tento problém, ale řešení žádné. To, že moduly CMS instaluji přes xml mi nevadí, ale s aktualizacemi je to v..... háji.
Při první instalaci serveru cca 10. května a následné instalaci CMS, byl test fopen bezchybný. Správce modulů bezproblému zobrazi dostupné moduly a aktualizace. Po nějaké době (několika aktualizací serveru) jsem zjistil problém s fopen.
Fopen je záležitost PHP, které spouští apache a je jedno jestli CGI nebo jako modul. Předpokládám, že aktualizace balíčků distribuce Squeeze by neměla mít vliv na funkčnost konfigurace Apache a PHP (PHP Version 5.3.3-7+squeeze3) a server je VPS.
V nastavení FOPEN v php.ini není co vylepšit. Zkoušel jsem i volbu (zoufalý pokus) allow_url_include = On, ale to nemá na nic vliv.
Nenapadá mne, kde by mohl být zádrhel, diskuzích je více dotazů na tento problém, ale řešení žádné. To, že moduly CMS instaluji přes xml mi nevadí, ale s aktualizacemi je to v..... háji.
Aktualizaciu mozes robit aj nakopirovani novej verzie modulu. Upgrade prebehne bud automaticky, alebo treba ho urobit manualne v moduloch.
S tym fopen je to divne:(
S tym fopen je to divne:(
Takže tato chyba se mi přestala zobrazovat. Je to OK - vyřešeno, ovšem nevím čím to bylo.
Problémy, které se samy nevyřeší, nemá smysl řešit.
Problémy, které se samy nevyřeší, nemá smysl řešit.