URL novinek

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
panther
Forum Members
Forum Members

URL novinek

Post by panther »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jak a jestli vůbec lze manipulovat s URL novinek. Teď je URL ve tvaru www.web.cz/news/2/61/Nadpis-novinky/ a já bych z něj potřeboval www.web.cz/novinky/Nadpis-novinky/. Tedy počeštit + vyhodit některé parametry. Když nic jiného, minimálně počeštit :-)

Děkuji.
osxfil
Forum Members
Forum Members

Re: URL novinek

Post by osxfil »

Já bych řekl, že se budou muset upravit zdrojáky modulu News. Spíš bych doporučoval místo modulu News používat modul CGBlog, kde si můžeš v předvolbách nastavit co se má v pretty URL zobrazovat (standardně tam je cgblog, já to mám např. v mé klientské zóně změněné na flipblog).
Modul CGBlog je založeny na modulu News, takže má úplně stejné funkce + nějaké navíc a dá se v pohodě využít místo modulu News. Zkus to a uvidíš, že to je jednodušší než se hrabat ve zdrojákách  ;)
panther
Forum Members
Forum Members

Post by panther »

Ach jo, tag je s velkými počátečními písmeny :-(

Ještě jednou díky za doporučení
Last edited by panther on Sat May 01, 2010 1:47 pm, edited 1 time in total.
osxfil
Forum Members
Forum Members

Post by osxfil »

Ten tag je {CGBlog} - musíš rozlišovat malá a velká písmena v názvu modulu
panther
Forum Members
Forum Members

Post by panther »

osxfil wrote: Ten tag je {CGBlog} - musíš rozlišovat malá a velká písmena v názvu modulu
Díky, došlo mi to, přestože jsem to napsal trochu později než ty :-)

Ale nikde jsem tam stejně nenašel možnost pojmenovat URL prefix podle názvu kategorie.. Potřeboval bych nějak dělit novinky, ať by URL byla
/novinky/obecne/novinka/
/novinky/dalsi/novinka1/
/novinky/dalsi/novinka2/

nebo
/novinky-obecne/novinka/
/novinky-dalsi/novinka1/
/novinky-dalsi/novinka2/

To asi nejde, že? Našel jsem nastavení prefixu jen pro všechny kategorie současně, zvlášť ne, takže mi to ani tak moc nepomohlo :-( V URL tedy ještě bude ID novinky, toho se taky asi nezbavím, že?

URL novinky jsem zkoušel odmazat z /modules/CGBlog/action.default.php z proměnné $prettyurl, ale to házelo 404, musí tam tedy to ID být (mě tam dost překáží, stačí mi unique název).
Last edited by panther on Sat May 01, 2010 2:42 pm, edited 1 time in total.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

Nevyriesis to tak jednoducho, to je na niekiolko uprav v module. Treba zmenit routing a prettyurl pri createlink funkciach.

CGblog to ma v zalozke s nastaveniami. Z url urcite neodstranis jeden ciselny udaj (id novinky), ten druhy je cislo stranky (returnid), to sa da vyriesit (mozno to aj riesi samostny CG blog v nastaveniach, uz som to videl v niektorych moduloch) .
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”