archyvas

Lietuviškas CMS Made Simple forumas

Moderator: Augustas

Darukascool
Forum Members
Forum Members

archyvas

Post by Darukascool »

Sveiki,
Noriu padaryti archyvą, kaip pvz. http://www.alytausmuziejus.lt/naujienos-12/lt/ (apačioje yra metai ir mėnesiai) tačiau nežinau, gal yra koks nors modulis? O gal galima naudoti kaip nors kalendoriaus modulį. Skaičiau angliškam forume, kad reikia koreguoti naujienų modulį. Gal kas buvote susidūrę su tuo ir gali man padėti?
Peciura

Re: archyvas

Post by Peciura »

Pagalvojau, gal ir kitiem reikia panašaus tipso todėl atsakymą perkėliau čia http://forum.cmsmadesimple.org/index.ph ... 601.0.html
Last edited by Peciura on Mon Mar 22, 2010 5:52 am, edited 1 time in total.
Darukascool
Forum Members
Forum Members

Post by Darukascool »

Gal labai kvailas klausimas, bet paklausiu. o ką man vietoj $page_alias rašyti ar man jį reikia prisiskirti kokiam nors puslapiai, gal gali man pvz. tarkim sintaksės. Ieškau bet niekur neradau.
Peciura

Post by Peciura »

$page_alias yra puslapio-kontento kintamasis. Kviesdamas šitą kintamąjį gali sužinoti, koks esamo puslapio alias'as. Aš jį naudojau , kad linkai automatiškai sugrąžintų į dabartinį puslapį tik su atitinkamai pakeistais metų ir mėnesio parametrais. Jei įrašinėtum puslapio ID ar alias'us rankiniu būdu yra didesnė tikimybė, kad nurodysi puslapį kuris nemoka rūšiuoti naujienų.

Iš principo jų keisti kaip ir nereikėtų, bet taip aiškiau matosi, kur reikia prideti stilius sugeneruotiems linkams.
Darukascool
Forum Members
Forum Members

Post by Darukascool »

aš dabar viską sudėjau ten tagus, man reikia dar kurti kažkokį naujas šabloną kaip tarkim detail page. naujienoms? nes kolkas kaip pvz pas mane meta tik pagrindinį archyvo šabloną įdėjau į savo sukurtą naujienų šabloną.
Last edited by Darukascool on Thu Mar 25, 2010 9:57 am, edited 1 time in total.
Darukascool
Forum Members
Forum Members

Post by Darukascool »

tarkim yra straipsniai ten 2007 gegužės mėnesio tai paspaudus ant 2007 man neranda jokios nuorodos ir nelabai dabar numanau nei kokį puslapį kurti nei ką.....  :-\
Peciura

Post by Peciura »

UDT {news_ids} gali priimti parametrą  "summarytemplate" jeigu nenurodytas naudoja defaultinį.

Aš matau kitą problemą, kadangi naujienos yra pirmasis puslapis be index.php tai jis nesupranta metų parametro, todėl tau rekėtų rankiniu būdu nurodyti puslapio alias'ą "Naujienos".

Pagrindino šablono aš nedėčiau į naujienų summary šaboną. Nes {news_ids} naudojasi News moduliu ir kažkuriuo momentu gali susidaryti uždaras ciklas.

Manau pradžiai įdėk pilną šabloną (copy-paste) į atskirą lapą tarkim "archyvas" ir pasižiūrėk kaip veikia. O tuos metų linkus naujienų puslapy bus galima sutvarkyti su {fetch} ir url parametru 'showtemplate=false'
{fetch file='http://reklamoslinija.hostingas.in/kaun ... .php?page=archyvas&showtemplate=false'}
Darukascool
Forum Members
Forum Members

Post by Darukascool »

Ta problema išsisprendė, bet kaip dažniausiai būna viena problema seka kitą :) dabar kai tarkim paspaudi ant metų meta visas naujienas tais metais, o kai paspaudi ant mėnesio meta mėnesio, čia viskas tvarkoje, bet kai paspaudi ant to mėnesio kuriame nebuvo nei vienos naujienos, tada meta apskritai visas naujienas kurios tik yra. Čia pas mane tik problema ar ir pas tave?
Peciura

Post by Peciura »

Čia pas mane tik problema ar ir pas tave?
Čia bugas ;D. Nebuvau pagalvojęs kad gali atsirasti tuščių mėnesių. Pabandyk dabar perkopijuoti templeitą
Darukascool
Forum Members
Forum Members

Post by Darukascool »

dabar viskas ok, o jeigu noriu, kad atrinktą visą informacija su straipsniais mestų ne tam pačiame lange (viršuje rodo dabartinius straipsnius), bet tarkim naujame, kaip http://www.alytausmuziejus.lt/naujienos-12/lt/ .Man reikia keisti page_alias? ar kurioj nors vietoj nurodyti nuorodą?
Darukascool
Forum Members
Forum Members

Post by Darukascool »

ai ir dar kaip suprantu iš new_date čia yra

Code: Select all

$query = 'SELECT news_id FROM '.cms_db_prefix()."module_news WHERE news_date >= ? AND news_date <= ?";
kreipimasis į db kur jau atrenkama iš naujienų modulio pagal datos kriterijos, o jeigu aš noriu, kad man kreiptųsi dar papildomai ir į kategorijas? tarkim kaip naujienos ar renginiai?

ar man reikia jau kreipstis kitur, kad rūšiuotų pagal kategoriją kurią nors?
Last edited by Darukascool on Thu Mar 25, 2010 10:49 am, edited 1 time in total.
Peciura

Post by Peciura »

Jei nori, kad naujienų linkai rodytų į naujienų puslapį nurodyk tage

{news_ids  ids=$news_ids detailpage='Naujienos' }
kad man kreiptųsi dar papildomai ir į kategorijas? tarkim kaip naujienos ar renginiai? Šitam tagui veikia dauguma News modulio parametrų. Pabandyk ir kategorijas pridėti, kiek pamenų, papildomai prafiltruos.

Jei kur nors norėsi pridėti laiko juostą daryk šitaip

{fetch file='http://reklamoslinija.hostingas.in/kaunomuziejus/index.php?page=archyvas&show_template=false' }
Jei kitame puslapyje nori parodyti laiko juostą ir paskutinių metų naujienas , žinau 2 būdus, galimos kitos variacijos.

1. Jei turi suinstaliavęs CustomContent modulį

{capture assign='temp' }{root_url}/index.php?page=archyvas&showtemplate=false&news_date={$customcontent_4digityear}{/capture}
{fetch file=$temp}
2, Jei CC modulio netur

{capture assign='temp' }{root_url}/index.php?page=archyvas&showtemplate=false&news_date={'Y'|date}{/capture}
{fetch file=$temp}
Darukascool
Forum Members
Forum Members

Post by Darukascool »

prafiltruoja, bet jeigu reikia kad prafiltruotų tik iš tam tikros kategorijos, o ne iš visų?
Peciura

Post by Peciura »

Dabar jau būk labai kokretus :). Aš pakeičiau vieną tagą, kad man rodytų naujienas atitinkamo periodo ir tik iš 1-os kategorijos

{news_ids ids=$news_ids category='Rodoma | Naujienos | Kažkokios naujienos'}
Darukascool
Forum Members
Forum Members

Post by Darukascool »

Jeigu nurodau pagrindiniame tamplate:

{capture assign='temp' }{root_url}/index.php?page=archyvas&showtemplate=false&news_date={'Y'|date}{/capture}
{fetch file=$temp}
vietoj to

{capture assign=temp}&news_date={$smarty.section.year_list.index}{/capture}
tuomet man kartojasi root adresas. ar aš ne ten nurodau?
Post Reply

Return to “Lithuanian - Lietuviškai”