Problem z zalogowaniem się na Admina Topic is solved

Pomoc po polsku dla CMS Made Simple
Post Reply
Bielack

Problem z zalogowaniem się na Admina

Post by Bielack »

Witam,
Dostałem do opieki po kimś mały serwis na CMSSimple. Jednego dnia kolega pokazał mi, jak wygląda panel Adm i dostałem wszystkie loginy i hasła (do panela adm cms i do serwera na którym strona stoi). Dziwnym trafem, już wieczorem, w żaden sposób nie mogłem się zalogować do administratora. Pomyślałem, że może ktoś zmienił hasło.

Odnalazłem tabelę cms_users a w niej jednego tylko użytkownika. Hasło jest zaszyfrowane MD5 (jak przypuszczam), ale mam zanotowanych kilka takich haseł na "wszelki wypadek". Niestety, nieważne jak zmieniałbym hasło - i tak nie chce mnie zalogować. Nie pokazuje mi się żaden komunikat, po prostu ciągle widzę "Logowanie do panelu administracyjnego CMS Made Simple".

Czy jest jakiś sposób, by z poziomu PhpMyAdmin założyć drugie konto administratora? Albo zmienić login i hasło tak, bym mógł się zalogować? Może nie w tej tabeli szukam?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo jakoś nie mogę sobie poradzić.
kreo
Forum Members
Forum Members

Re: Problem z zalogowaniem się na Admina

Post by kreo »

Cześć
Jeśli otrzymałeś ten CMS po kimś. To może stoi to jeszcze na starej wersji Made Simple. Miał on problemy z obsługą Opery i trochę mozilli... i właśnie pojawiały się takie kwiatki jak piszesz.

Spróbuj na Internet Explorer.
Post Reply

Return to “Polish - Polski”