komentarze tylko dla zalogowanych - JAK?

Pomoc po polsku dla CMS Made Simple
Post Reply
lichu
New Member
New Member

komentarze tylko dla zalogowanych - JAK?

Post by lichu »

Witam,
Musze zrobic na zajecia z informatyki strone w CMSie i jakis tydzien sie tym bawie. Ostatnio wymyslilem sobie zeby tylko uzytkownicy zalogowani mieli mozliwosc korzystania z wystawiania komentarzy.
Wczesniej juz wstawilem sobie moduły do logowania (FrontEndUsers 1.1.2), rejestracji na stronie (SelfRegistration 1.1.0) oraz komentarzy (Coments 1.8.1) i wszystkie moduly dzialaja poprawnie. Chcialem to zrobic przy pomocy modulu CustomContent 1.4.6 bo wydawalo mi sie po przeczytaniu opisu ze wlasnie to robi, ale nie moge sobie poradzic. Jesli jestem niezalogowany komentarzy nie widze, ale problem w tym ze kiedy jestem zalogowany raz widze komentarze, a raz nie...

Wpisalem cos takiego:
{if $customcontent_loggedin}
{cms_module module="comments"}
{else}
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać komentarze
{/if}

ale nie mam pojecia czy to powinno wogole dzialac.

Prosze o pomoc.
numer9

Re: komentarze tylko dla zalogowanych - JAK?

Post by numer9 »

Hej,
daj adres serwisu, ewentualnie też dane dostępowe do admin-a (możesz na priva, lub załóż tymczasowe konto). Napisz jeszcze, którego CMS MS używasz, czy najnowszej wersji (1.2)?

Jedyne, co przychodzi mi do głowy, to jeszcze sprawdzenie, czy dana strona jest kaszowalna. Czyli po wejściu na daną stronę, gdzie masz:

Code: Select all

{if $customcontent_loggedin}
{cms_module module="comments"}
{else}
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać komentarze
{/if} 
musisz wejść w opcje strony (druga zakładka) i odznaczyć domyślny checkbox z opcją "cache-owalny". Dopiero wtedy moduł CustomContent działa poprawnie.

PS - moduły, które zestawiłeś, są w 100% dobrym wyborem  :D
lichu
New Member
New Member

Re: komentarze tylko dla zalogowanych - JAK?

Post by lichu »

Wszystko działa!!!
Dzieki wielkie :D
Post Reply

Return to “Polish - Polski”