FormBuilder gebruiken op een 1-page website

Een board om T&T's te plaatsen m.b.t. CMSMS, PHP of Smarty

Moderators: velden, Rolf

Locked
Guido
Forum Members
Forum Members
Posts: 221
Joined: Sat Aug 29, 2009 3:00 pm

FormBuilder gebruiken op een 1-page website

Post by Guido »

Misschien voor een hoop mensen overbodig, maar ik ben er een tijdje mee bezig geweest dus hopelijk bespaart het iemand anders tijd:

Ik heb via de FormBuilder module een contactformulier aangemaakt op een 1-page website. Deze website was opgebouwd via deze tutorial: http://www.i-do-this.com/blog/one-page- ... mplates/57.

Wat je zou verwachten is dat het contactformulier wordt vervangen door een 'verzendbevestiging' na het invullen en versturen. Dit gebeurt niet, je krijgt weer een leeg formulier te zien. Het formulier wordt overigens wel netjes verzonden.

Het ontbreken van de 'verzendbevestiging' komt omdat deze of naar de {content} tag, of naar de {cms_module} tag gestuurd wordt. Dit kan je kiezen in het 'Start' tabblad van je formulier onder 'Toon het formulier inline?'. Je gebruikt in deze alleen de {content} tag niet, die geef je door aan een verder ongebruikte variabele. Je kiest dus 'inline' om de bevestiging aan de tag van de FormBuilder module door te geven.

Maar als je, zoals ik doodleuk {FormBuilder form='contact'} gebruikte werkt het nog steeds niet. Je moet dus echt {cms_module module='FormBuilder' form='contact'} gebruiken.

Als je nu een formulier verzendt krijg je op de gewenste plek je verzendsjabloon te zien.
jack4ya
Power Poster
Power Poster
Posts: 294
Joined: Thu Oct 19, 2006 10:07 am

Re: FormBuilder gebruiken op een 1-page website

Post by jack4ya »

Hi...
Ik ben me aan het orienteren voor verschillende benadering van onepage websites. Je opmerking is steekhoudend, en ben benieuwd of je nog andere nadelen/voordelen hebt bemerkt aan deze benadering.

Misschien is je website al klaar, en zou ik eens mogen kijken?
Guido
Forum Members
Forum Members
Posts: 221
Joined: Sat Aug 29, 2009 3:00 pm

Re: FormBuilder gebruiken op een 1-page website

Post by Guido »

Helaas, hij is nog niet klaar. Zodra hij af is zal ik een link posten. Eigenlijk moet je er rekening mee houden dat alle modules die acties hebben die de {content} tag vullen anders werken, omdat er geen content-tag is.

Verder designtechnisch is er vooral een SEO bezwaar, je hebt geen duidelijke paginastructuur waar een zoekmachine zich op kan baseren. Ik heb daarom wel contentpagina's voor mijn sub-pagina's aangemaakt en op de startpagina via 'truncate_better" inleidingen geplaatst op de home pagina.

Als iemand weet hoe ik het formulier trouwens weer kan resetten na indienen, graag een tip.
Locked

Return to “Tips en Trucs”