pěkná url vs. vyhledávání

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
hopr609
New Member
New Member

pěkná url vs. vyhledávání

Post by hopr609 »

Zdravím, mám problém s vyhledáváním.

Používám pro pěkné url mod_rewrite, když chci něco vyhledat z úvodní strany tak to funguje a zobrazí se výsledky vyhledávání.
Pokud jsem však na jiné stránce tak se mi nezobrazí výsledky.

když použiji žádné nebo interní přepisování url, tak mi jde vyhledávat na všech stránkách.

provozuji stránky na ic.cz (verze cms 1.6.8) a endora.cz (verze cms 1.8.2)

stačilo by mi aby se mi nezobrazovalo index.php/ v adrese při použití interního přepisování

Poradíte mi někdo prosím?
kino

Re: pěkná url vs. vyhledávání

Post by kino »

obavam se, ze toho se docilit neda... but zadne, nebo interni (index.php/...) nebo mod_rewrite. Jine moznosti nejsou.
Osip
Forum Members
Forum Members

Post by Osip »

Dobrý den,
navazuji na starší diskusi, protože jsem nyní poprvé nastavoval přátelské adresy a to také pomocí $config['url_rewriting'] = 'mod_rewrite';
Od té doby nefunguje vyhledávání.
Hledal jsem radu a narazil právě na tuto diskusi. Pochopil jsem to správně, že řešení není? Tzn. mít pěkné adresy a současně vyhledávat? To se mi nezdá, upřesníte prosím?
Děkuji
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

Osip wrote:Dobrý den,
navazuji na starší diskusi, protože jsem nyní poprvé nastavoval přátelské adresy a to také pomocí $config['url_rewriting'] = 'mod_rewrite';
Od té doby nefunguje vyhledávání.
Hledal jsem radu a narazil právě na tuto diskusi. Pochopil jsem to správně, že řešení není? Tzn. mít pěkné adresy a současně vyhledávat? To se mi nezdá, upřesníte prosím?
Děkuji
Preco by nemalo ist vyhladavanie pri mod_rewrite? To s tym nema nic spolocne. Vyhladavanie funguje jak lusk.

Posli link a verziu CMSMS, vyriesime.
Osip
Forum Members
Forum Members

Post by Osip »

Děkuju za nabídku, ještě jsem se na to mrkl a vyřešil to. V config.php jsem do uvozovek v řádku
$config['page_extension'] = ' ';
vložil lomítko:
$config['page_extension'] = '/';
a vyhledávání opět funguje.

No asi to je hloupost, ale třeba to nějakému podobnému lamovi někdy pomůže. :)
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”