[fixed] Selecting text inside editor. I cant see selection

Post Reply
soportepro
Forum Members
Forum Members
Posts: 57
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:10 pm

[fixed] Selecting text inside editor. I cant see selection

Post by soportepro »

CMSMS 1.11 BETA 4.

When I edit a page inside MicroTiny to copy, cut, move, etc. I do not see the selection marked, but it do it.

This is minor bug, but I hope this comment can be useful.

Another editor related issue is that the modal window opened when you insert an image or other thing is smaller than the info contained, and I need to expand it to see all. (this can be modified?)
Last edited by soportepro on Thu Jul 26, 2012 10:55 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Rolf
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 7741
Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Location: The Netherlands

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by Rolf »

Works for me in SVN rev. 8187 with Firefox 14.0.1
Image
- + - + - + - + - + -
Latest CMSMS tutorial: FormBuilder WatchGuard
- + - + - + - + - + -
Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work?
Great!! Buy me a cup of coffee in return as a small token of appreciation!
soportepro
Forum Members
Forum Members
Posts: 57
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:10 pm

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by soportepro »

I m using Chrome Versión 20.0.1132.57 m
calguy1000
Support Guru
Support Guru
Posts: 8169
Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Location: Fernie British Columbia, Canada

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by calguy1000 »

Works fine here...using chrome Version 20.0.1132.57
Follow me on twitter
Please post system information from "Extensions >> System Information" (there is a bbcode option) on all posts asking for assistance.
--------------------
If you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.
klenkes
Power Poster
Power Poster
Posts: 307
Joined: Mon Sep 08, 2008 9:43 am

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by klenkes »

I just noticed the same behavior on latest FF 14.0.1
Same on IE9 and Opera 11.xx

But if I click just outside the right "panel", lets say on the free space below MY PREFERENCES or on the footer the hightlighted text is shown as selected. But only in FF.

1.11 Beta-4 | PHP 5.3.5
uniqu3

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by uniqu3 »

My guess:

You are using Simplex Theme which in "Core" Stylesheet has following:

Code: Select all

/* text selection */
::-moz-selection { 
    background: #f39c2c;
    background: rgba(243,156,44,0.7);
    color: #555;
    text-shadow: none
}
::selection { 
    background: #f39c2c; 
    background: rgba(243,156,44,0.7);
    color: #555;
    text-shadow: none 
}


If you remove this, behavior will be as usual.
No idea how to control this in TinyMCE, sorry, you can remove it or change to something like:

Code: Select all

.content-wrapper ::-moz-selection { 
    background: #f39c2c;
    background: rgba(243,156,44,0.7);
    color: #555;
    text-shadow: none
}
.content-wrapper ::selection { 
    background: #f39c2c; 
    background: rgba(243,156,44,0.7);
    color: #555;
    text-shadow: none 
}
Which would be only applied to content area of theme on frontend.

I don't see it as a major issue worth commiting now, thoughts?
klenkes
Power Poster
Power Poster
Posts: 307
Joined: Mon Sep 08, 2008 9:43 am

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by klenkes »

Yes.
Adding .content-wrapper leaves the nice color in the frontend and makes selected text standard blue in the backend in Microtiny.

I think that's an appropriate workaround at least I can live with.
soportepro
Forum Members
Forum Members
Posts: 57
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:10 pm

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by soportepro »

I test this, and now I see selection in blue color.

This can works.

I install the other editor (TinyMCE) and inside it, i can see the selection in light gray (before this change)...

Thanks for yours posts.
uniqu3

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by uniqu3 »

@soportepro, the reason could be that TnyMCE doesn't include comlete Stylesheet properly.

@klenkes, ok commited .content-wrapper ::selection to install scheme, so that should be fixed when installing a SVN version
rev: 8191
soportepro
Forum Members
Forum Members
Posts: 57
Joined: Fri Nov 04, 2011 10:10 pm

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by soportepro »

Great, thanks.

One question: How can I see SVN version from my installed beta 4 release?

Second: How can I upgrade to the latest SVN version?

I like to help this work.
uniqu3

Re: Selecting text inside editor. I can not see selection (b

Post by uniqu3 »

You do not see SVN version in your Beta4 version :)
You can "pull" SVN version (on windows you could use TortoiseSVN) from http://svn.cmsmadesimple.org/svn/cmsmadesimple

There are some links that might help in "Code" section http://dev.cmsmadesimple.org/project/code/6
Post Reply

Return to “Closed Issues”