Zobrazení dat z DB

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
zabi
New Member
New Member

Zobrazení dat z DB

Post by zabi »

Zdravím,

s CMS MD se učím... Aktuálně jsem narazil na problém (?), jak, resp. kde (v které části) zadat kód, aby se mi zobrazovala data z DB.

Bude to fce jídelníčku, tj. vždy se bude zobrazovat aktuální (1) a a následující (2) týden na základě data. V minulosti jsem tuto fci zkoušel "čistém" dokumentu. Nikoliv v CMS - proto přesně nevím, do které části stránky zadat kód pro čtení z DB...

Stačí vložit kód do editace stránky? Nebo jdu špatnou cestou?

Díky za tipy.

H.
osxfil
Forum Members
Forum Members

Re: Zobrazení dat z DB

Post by osxfil »

Jestli ten kód máš, tak si můžeš vytvořit UDT (User Defined Tag), který si pojmenuješ třeba jidelnicek a pak stačí v editaci stránky vložit tag {jidelnicek}
zabi
New Member
New Member

Re: Zobrazení dat z DB

Post by zabi »

osxfil wrote:Jestli ten kód máš, tak si můžeš vytvořit UDT (User Defined Tag), který si pojmenuješ třeba jidelnicek a pak stačí v editaci stránky vložit tag {jidelnicek}
Z dávných dob bych jej měl někde mít... V létě jsem zkoušel WebMatrix a kód nějak fungoval... Budu jej muset ale vytvořit znovu, protože ještě nevím, jak správně pořešit zobrazení na základě datumu (mám jiný formát data)...

Hloupý dotaz - kde naleznu pole "User Defined Tag" pro zapsání kódu? Do stránky vím, jak je vložit. ???

Díky za vstřícnost.
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”