Klasická vícejazyčná verze už neexistuje. Náhradou je http://dev.cmsmadesimple.org/projects/mlecmsFotograf77 wrote:Rád by som sa dozvedel viac, ako na viacjazyčný web. . . v tomto vlákne je pár linkov. . . no všetko mŕtve. . .
Neviem ani odkiaľ mám stiahnuť tzv. multilingual verziu cmcms
poradte niekto prosím
Vícejazyčné CMS MS?
Re: Vícejazyčné CMS MS?
Ano!kuzmany wrote:Nierostislavk wrote: Nedá se to nějak ošetřit?
Řešení najdete s detailně rozebráno ve fóru pod následujícím linkem:
http://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?t=19099
Není to sice úplně triviální, ale mám osobně vyzkoušeno a funguje to perfektně. V ostrém provozu můžete omrknout jak se to chová na webu hydraulika.net. Poznamka: ne, neni to ani muj web ani moje firma, naopak jsem vahal, zda vubec link nahodit, neb jinak ten web nestoji za nic - zadna skryta reklama.
Dokonce už existuje i modul Babel: Multilingual site, založený na této metodě. S ním ale osobní zkušenost zatím nemám, takže na něj mohu pouze odkázat, vyzkoušet musíte sami.
-
- New Member
Ďakujem Ti mocCody wrote:Klasická vícejazyčná verze už neexistuje. Náhradou je http://dev.cmsmadesimple.org/projects/mlecmsFotograf77 wrote:Rád by som sa dozvedel viac, ako na viacjazyčný web. . . v tomto vlákne je pár linkov. . . no všetko mŕtve. . .
Neviem ani odkiaľ mám stiahnuť tzv. multilingual verziu cmcms
poradte niekto prosím

vidím, že týmto spôsobom by to malo ísť ako malina

Aktuální stav multilingual podpory CMS MS
Co čert nechtěl, sám ještě včera skončil u modulu Babel, ačkoliv jsem to absolutně neměl v plánu.
)
Nu což, podělím se tady aspoň o své čerstvé poznatky
Aktuální možnosti CMS MS pro vícejazyčné weby:

Nu což, podělím se tady aspoň o své čerstvé poznatky
Aktuální možnosti CMS MS pro vícejazyčné weby:
- CMS MLE (multilingual klon CMS MadeSimple) je zřejmě nenávratně pryč a nenašel jsem včera už ani archiv instalačních balíčků.
Slzu za ním ale neuroním, bylo to špatné řešení. - Jako náhrada za CMS MLE by měl sloužit modul Multilanguage CMS. Říkám "měl by", protože ve skutečnosti nejstarší podporovaná verze CMS Made Simple je 1.9.2.
Bohužel zatím nemám osobní zkušenost, nicméně přiložený instalační návod dává tušit, že by to konečně mohl být ON! Modul, který z Made Simple dělá plnohodnotné multilingual CMS. - Potřebujete-li však o jazykové mutace zpětně rozšířit web s verzí CMS MS starší než 1.9.2. (muj případ) - pak máte problém!
Tedy měli byste, kdyby neexistoval už zmíněný modul Babel: Multilingual site.
Moje dosavadní zkušenost s modulem se zatím počítá jen na hodiny, ale první pocity z něj jsou převážně pozitivní. Pokud bylo účelem zpřístupnit Marcos Cruzovo metodu běžnému uživateli CMS MS, pak byl cíl rozhodně splněn.
Ahoj,
jedine riesenie multijazycneho webu je MleCMS (a nie preto ze ho vyvyjam ja:)). Pokial budes potrebovat pomoc, staci napisat.
Babel je nepouzitelna klada, ten hack z fora je skarede monstrum.
Ja osobne som rad ze Mle CMS Made SImple verzia je prec, ale o tom niekedy nabuduce
jedine riesenie multijazycneho webu je MleCMS (a nie preto ze ho vyvyjam ja:)). Pokial budes potrebovat pomoc, staci napisat.
Babel je nepouzitelna klada, ten hack z fora je skarede monstrum.
Ja osobne som rad ze Mle CMS Made SImple verzia je prec, ale o tom niekedy nabuduce

Ok, tvrdíš, že je to jediné řešení. Závislosti máš ale nastaveny dost přísně.kuzmany wrote:jedine riesenie multijazycneho webu je MleCMS (a nie preto ze ho vyvyjam ja:)).
CMS Made Simple 1.9.2. vyšel 11.12.2010. Zpětná kompatibilita modulu MleCMS vzhledem k CMS Made Simple je v tuto chvíli cca 4 měsíce. A to v případě "jediného řešení" není mnoho...
Dá se ten modul uchodit i na starší verzi, nebo je ta závislost bezpodmínečná? .
Nějaká užiteční rada pro uživatele, kteří používají CMS Made Simple déle než 4 měsíce?
Aktualizuj. CMS Made Simple ma vyborny upgrade proces, len sa netreba bat. Treba zabudnut na zvrhlosti pri Wordpressoch, CMSMS ma inu filozofiu a to ze jadro by malo byt stale aktualne. Aj tu vo fore clenovia timu supportuju len posledne jednotkove verzie CMSMS 1.9.minik wrote:Ok, tvrdíš, že je to jediné řešení. Závislosti máš ale nastaveny dost přísně.kuzmany wrote:jedine riesenie multijazycneho webu je MleCMS (a nie preto ze ho vyvyjam ja:)).
CMS Made Simple 1.9.2. vyšel 11.12.2010. Zpětná kompatibilita modulu MleCMS vzhledem k CMS Made Simple je v tuto chvíli cca 4 měsíce. A to v případě "jediného řešení" není mnoho...
Dá se ten modul uchodit i na starší verzi, nebo je ta závislost bezpodmínečná? .
Nějaká užiteční rada pro uživatele, kteří používají CMS Made Simple déle než 4 měsíce?
Z praxe ti poviem, ze vyrazne efektivnejsie a kvalitativnejsie sa pracuje a inovuje web v aktualnej verzii CMSMS. Proste kleintomna poslednej verzii CMSMS viem ponuknut lepsie a lacnejsie riesenia, ako na starych verziach.
V inicializacnom subore MleCMS.module staci prepisat GetVersion() na starsiu verzie. A este bude treba doplnit funkciuminik wrote:Dá se ten modul uchodit i na starší verzi, nebo je ta závislost bezpodmínečná? .kuzmany wrote:jedine riesenie multijazycneho webu je MleCMS (a nie preto ze ho vyvyjam ja:)).
/**
* Return the global gCms object
*
* @return object
*/
function cmsms()
{
global $gCms;
return $gCms;
}
Ale toto je evil riesenie, lepsi je update