Problem z newsami i dodawaniem stron

Pomoc po polsku dla CMS Made Simple
Post Reply
Witkacy01
New Member
New Member

Problem z newsami i dodawaniem stron

Post by Witkacy01 »

Witam mam kilka pytań
1. Czy istnieje moduł umożliwiający komentowanie poszczególnych newsów ?? a nie wstawiania komentarzy pod wszystkimi newsami.
2. Czy istnieje możliwość by wyświetlał się tylko początek newsa (ileś tam znaków)?? a po kliknięciu w tytuł cała jego zawartość ??
3. Czy wie ktoś dlaczego pomimo zaznaczeniu w ustawieniach uprawnień poszczególnej grupy add page jej użytkownicy nadal nie mogą dodawać strony (nie wyświetla się im w panelu sterowania przycisk dodaj stronę )??
Z góry dzięki za pomoc
korpirkor
Forum Members
Forum Members

Re: Problem z newsami i dodawaniem stron

Post by korpirkor »

1.Istnieje. Nazywa się FrontEndUsersComments i jest po francusku (google translate dość ładnie mi przetłumaczył plik języka). Komentarze można wstawić pod każdego newsa (np. w szablonie szczegółownym aktualnościi) oraz pod każdą stronę.

2. Tak, da się to zrobić - interesuje Cię modyfikator smarty: {$nazwazmiennej|truncate:200:"..."} . funkcja ta wyświetli 200 znaków w zaokrągleniu do pełnych słów. Musisz to zmienić w szablonie podsumowania newsa.
btw. Dlaczego domyślny sposób - z podsumowaniem i treścią newsa nie pasuje ?

3. Jakbym natrafił na taki błąd usunąłbym cache, zalogował się jeszcze raz na danego użytkownika, a jak to by nie podziałało sprawdziłbym takie uprawnienia jak Add Pages, Manage All Content, i ostatecznie Modify Any Page

Mam nadzieję, że pomogłem :D
Pozdrawiam !
[url=http://www.polishwebdesign.pl/]Polish WebDesign Cezary Nowak
Projektowanie stron WWW[/ur]
Witkacy01
New Member
New Member

Post by Witkacy01 »

Dzięki jasne ze pomogłeś

Miałeś rację z uprawnieniami grup wyczyściłem cache i dodałem Manage All Content i użytkownik określonej grupy może swobodnie  dodawać treść strony :-)

Niestety w newsach mam tylko coś takiego jak tytuł, treść strony i ewentualnie małe pole ekstra nie mam czegoś takiego jak podsumowanie :-( a newsy na stronie wyglądają tak www.siatkaprzemysl.pl . A użycie tej funkcji co prawda skracało treść newsa ale są też skutki uboczne w postaci przesuwających się w prawo newsów :-/
Rozwiązanie odnośnie komentarzy znalazłem w temacie na forum poświęconym modułowi wystarczyło dodać linijkę kodu do szablonu newsów :-)

A i jest jeszcze taki jeden mały problem a mianowicie przy newsach nazwy miesięcy nie obsługują polskich znaków :-/

PS jeszcze raz dzięki za pomoc :-)
korpirkor
Forum Members
Forum Members

Post by korpirkor »

Niestety w newsach mam tylko coś takiego jak tytuł, treść strony i ewentualnie małe pole ekstra nie mam czegoś takiego jak podsumowanie :-(
Treść -> aktualności -> zakładka Opcje.
Zobacz czy masz zaznaczone "Ukryj pole podsumowania przy dodawaniu i edycji artykułów"
A i jest jeszcze taki jeden mały problem a mianowicie przy newsach nazwy miesięcy nie obsługują polskich znaków :-/
Kiedyś dawałem na to rozwiązanie na forum... poszukaj ;)
Jak nie znajdziesz odpłatnie też mogę pomóc :P

Pozdrawiam !
[url=http://www.polishwebdesign.pl/]Polish WebDesign Cezary Nowak
Projektowanie stron WWW[/ur]
Post Reply

Return to “Polish - Polski”