LT raides

Lietuviškas CMS Made Simple forumas

Moderator: Augustas

Post Reply
gemini
Forum Members
Forum Members

LT raides

Post by gemini »

Sveiki. Čia tokį puslapiuką gaminu, nieko ypatingo. Turiu labai nemažą rakštį subinėj, galit
pažiūrėti

Atkreipkit dėmesį į meniu. Ten sekcijose tai lietuviškas raides rodo.. Bet subemeniu neberodo jau. Ir čia taip tik ties šiuo moduliu.

Aš suprantu, kad tai atsitinka modulyje naudojant setnames SQL funkciją. Jos nenaudojant, klausimyne vietoj LT raidžių rodo kringelius.
Didžiausias klausimas man kyla, kodėl pirmo lygio meniu lt raides rodo, o antro - ne?
Juokas pro ašaras iš ties..
Peciura

Re: LT raides

Post by Peciura »

Tavo vietoj spręsčiau problemą iš esmės. http://forum.cmsmadesimple.org/index.php/topic,15578.msg160093.html#msg160093 kažkada pavargagau, bet užtat dabar viskas normaliai veikia.

Kitas klausimas, o backupai normaliai veikia? Nes aš buvau suinteresuotas sutvarkyt DB, kad normaliai veiktų MySQL exportas-importas.

Pridedu tau failą, kur surašyta kokius hieroglifus į kokias lietuviškas raides keisti.

edit: arba sutvarkyk tik meniu lentelę.
Attachments

[The extension doc has been deactivated and can no longer be displayed.]

Last edited by Peciura on Fri Sep 18, 2009 6:34 pm, edited 1 time in total.
vilkis

Post by vilkis »

Ištryniau kitas tris gemini žinutes - identiški arba beveik identiški turiniai.

vilkis
gemini
Forum Members
Forum Members

Post by gemini »

vilkis wrote: Ištryniau kitas tris gemini žinutes - identiški arba beveik identiški turiniai.

vilkis
sorry, kažkas buvo susiknisę ir man nerodė forume mano žinučių.. Tai gali būt, kad prisirašė keletas.

Peciura wrote: Tavo vietoj spręsčiau problemą iš esmės. http://forum.cmsmadesimple.org/index.php/topic,15578.msg160093.html#msg160093 kažkada pavargagau, bet užtat dabar viskas normaliai veikia.

Kitas klausimas, o backupai normaliai veikia? Nes aš buvau suinteresuotas sutvarkyt DB, kad normaliai veiktų MySQL exportas-importas.

Pridedu tau failą, kur surašyta kokius hieroglifus į kokias lietuviškas raides keisti.

edit: arba sutvarkyk tik meniu lentelę.
Žožiu. išėmiau tuos set names querius iš kodo, ir rankutėm modulio pagaba pakeičiau įrašus. Tik duombazėj vietoj lietuviškų raidžių šiukšlės. Kol kas veikia, bet niekaip nepavyko man padaryti kad duombazėj irgi būtų lietuviškos raidės. Su puslapiu dabar viskas gerai.

Šiaip duombazėj tokios tokelės ( prisegta ). Ir man atrodo aš neturiu privilegijų ten ką nors pakeist.
Attachments
Clipboard02.jpg
Peciura

Post by Peciura »

Čia viso MySQL serverio nustatymai. Tau turėtu užtekti keisti tik vienos duomenų bazės nustatymus. Pažiūrėk kokias teises turi savo duombazėj ( manau turi 'database-specific' 'ALL PRIVILEGES' ). Tokiu atveju tu galėsi pertvarkyti bent vieną lentelę.
Attachments
table_structure.jpg
check_user_rights.jpg
gemini
Forum Members
Forum Members

Post by gemini »

Tiesą pasakius aš net nerandu, kur pažiūrėt privilegijas, gal neturiu tokių privilegijų?:))
vilkis

Post by vilkis »

pagal tai, kai sukonfiguruota DB, galiu spręsti, kad reikia naudoti set names. Nes jei nebus set names utf8, tai susijungimas su db bus automatiškai latin1, o duomenys iš CMSMS ateina utf8 - va tada ir atsiranda kringeliai DB, kai žiūri per kokį phpmyadmin

vilkis
gemini
Forum Members
Forum Members

Post by gemini »

vilkis. tai vat, kad tada tikriausiai reikia lįsti į sql driverį cmso ir ten set names užmesti Execute funkcijoje, tiesa?
gemini
Forum Members
Forum Members

Post by gemini »

ai, taigi confige set names yra..;) bet 1.5.4 versijoje neradau:/
Last edited by gemini on Thu Sep 24, 2009 8:43 am, edited 1 time in total.
vilkis

Post by vilkis »

1.5.4 versijoje to dar nėra config.php faile.
vilkis
Post Reply

Return to “Lithuanian - Lietuviškai”