Ahoj, prosím o radu.
Při uložení textu do databáze, si mi konvertuje text do jiné znakové sady. Příklad místo "ěščřšt"se mi do databáze uloží ěščřšt, ale na webu i v administraci je text OK. Koukal jsem na nastavení databáze a u všech tabulek mám nastaveno utf8_bin. V config.php mám též utf8 a při kontrole zdrojového kódu v prohlížeči mám také všude utf8. V PHPAdmin používám také utf8.
Poraďte prosím, jak zapisovat českou diakritiku do databáze správně.
Děkuji, Codl
[Vyřešeno] Čeština v databázi
[Vyřešeno] Čeština v databázi
Last edited by Anonymous on Mon Oct 13, 2008 9:35 am, edited 1 time in total.
Re: Čeština v databázi
V souboru include.php si odkomentuj řádek:
$cmsdb->Execute('set names utf8'); // database connection with utf-8
ve verzi 1.4 full je to řádek 136.
Texty špatně uložené se, ale nezobrazí hned v pořádku. Je potřeby texty přeuložit.
Radim
$cmsdb->Execute('set names utf8'); // database connection with utf-8
ve verzi 1.4 full je to řádek 136.
Texty špatně uložené se, ale nezobrazí hned v pořádku. Je potřeby texty přeuložit.
Radim
Funguje, děkuju!
Zdravím,
mám také problém s češtinou v databázi... Odkomentoval jsem výše zmíněný řádek, databáze je nastavena na utf8_unicode_ci, tabulky taky, mysql taky, háčky a čárky fungují, ale ne u všech písmen, např. č, ě je zobrazeno jako ?. Prosím o radu, kde může být problém...
mám také problém s češtinou v databázi... Odkomentoval jsem výše zmíněný řádek, databáze je nastavena na utf8_unicode_ci, tabulky taky, mysql taky, háčky a čárky fungují, ale ne u všech písmen, např. č, ě je zobrazeno jako ?. Prosím o radu, kde může být problém...
Ahoj,
ten problém se vyskytuje i u textu zapsaných do databáze po odkomentování toho výše zmíněného řádku?
Nebo je to problém s dříve zapsanými texty?
Radim
ten problém se vyskytuje i u textu zapsaných do databáze po odkomentování toho výše zmíněného řádku?
Nebo je to problém s dříve zapsanými texty?
Radim
Ano vyskytuje. Texty jsem po odkomentování přeuložil.
Už je to vyřešeno, chyba v tabulkách na virtuálním serveru... v reálu funguje...
Re: [Vyřešeno] Čeština v databázi
Mám stejnou chybu, v include.php mám odkomentováno $cmsdb->Execute('set names utf8'); meta je UTF, DB je taky utf a přes to mi to do DB ukládá otazníky místo ě,č,ř,ů, (š,ž,ý,á,í,é,ú jsou OK).
Verce cmsms 1.5.4
mám nainstalovane Multilanguage...
Nevíte někdo čím to? Spravit?
Verce cmsms 1.5.4
mám nainstalovane Multilanguage...
Nevíte někdo čím to? Spravit?
Re: [Vyřešeno] Čeština v databázi
Tak po smazání DB, souborů, znovuinstalaci je vše OK. Ale pokud by někdo věděl čím je tato chyba způsobená, byl bych rád.