Pozdrawiam
Michał
www.polskakolej.info

Jeśli wystarczy ci coś takiego jak tu: Klub Karate Kyokushin (boks "Aktualizowane" z lewej)mbisu wrote: Mam do was pytanie. Czy istnieje dodatek do skryptu, który pokazuje nowości na stronie. Moja strona liczy ok. 1 tysiąc pod stron z opisami lokomotyw. Każdy nowy pokazywał się w tej zakładce przez jakiś okres. Czy możliwe jest zainstalowanie?
Nie wiem jaki możesz mieć problem z instalacją forum. Trzeba pobrać i skopiować do katalogu modules/ lub zainstalować poprzez "menadżer modułów". Instalacja to jedno kliknięcie, więcej roboty jest przy konfiguracji, bo aby dało się zainstalować ForumMadeSimple trzeba jeszcze wrzucić moduły: CustomContent, SelfRegistration(Autorejestracja), FrontEndUsers(Zarządzanie urzytkownikami FEU). Potem wypada jeszcze zmodyfikować szablony forum bo oryginał nie powala layout-em, zrobić stronę lub boksy rejestracji i logowania (szablony w SelfRegistration i FrontEndUsers), wkleić znacznik forum na wybranej stronie i dodać w panelu adm. jakieś fora.mbisu wrote: Jak można zainstalować forum do skryptu? Czy mogę liczyć na waszą pomoc?
Pojawiły się wady. Ponieważ przy każdej czyności zapisuje mi operacje. Czy można ograniczyć tylko do dodawania nowej podstrony i modyfikacji w treści.mbisu wrote: ezbig możesz mi powiedzieć jak skrypt się nazywa. Najlepiej mi powiedzieć nazwę najlepszego do forum. Genialnie z tymi aktualizacjami. http://www.polskakolej.info/index.php?p ... na-stronie . Można podawanie ograniczyć tylko do daty?
Forum Made Simple - może są i lepsze, ale ja nie szukałem dużo (a te jest w 100% skończone, nie pamiętam tylko czy jest w polskiej wersji, czy sam tłumaczyłem).mbisu wrote: ezbig możesz mi powiedzieć jak skrypt się nazywa. Najlepiej mi powiedzieć nazwę najlepszego do forum. Genialnie z tymi aktualizacjami. http://www.polskakolej.info/index.php?p ... na-stronie . Można podawanie ograniczyć tylko do daty?
Skrypt właśnie to robi, tylko modyfikacja jest nawet wtedy jak wejdziesz na edycję strony i nic nie poprawisz w treści, a to zapiszesz (aktualizowana jest wtedy data modyfikacji). Można przerobić zapytanie do bazy w skrypcie, aby szukało tylko nowych stron.mbisu wrote: Pojawiły się wady. Ponieważ przy każdej czyności zapisuje mi operacje. Czy można ograniczyć tylko do dodawania nowej podstrony i modyfikacji w treści.