použití jako multisite
použití jako multisite
Ahoj, mám dotaz, než se pustím do instalace. Snažil jsem se to najít ve fóru, například „multisite“, ale má angličtina je naprosto nedostatečná, abych si z toho něco vyvodil. Lze-li, potřeboval bych CMSMS využít takto: bude x subdomén, které mají vystupovat tak, jako kdyby na nich byla samostatná instalace, co subdoména, to jeden konkrétní uživatel. Na každé subdoméně si pak uživatel provádí nastavení. Ale o co jde je to, že pro každou subdoménu chci mít předdefinovaný obsah (uživatel si pak přidává i vlastní), ale původní obsah bych v případě potřeby potřeboval centrálně upravovat. Zatím se mi zdá jediná možnost, mít na každé subdoméně opravdu plnou instalaci a samostatnou DB, ale to bych pak mohl „společný obsah“ upravovat jedině individuálně pro každého. Což se ale bohužel nedá zvládnout. Jestli máte někdo s tímto zkušenost, budu moct vděčný za návrh řešení. Díky.
Re: použití jako multisite
Bohužel se domnívám, že CMS Made Simple v současnosti tuto možnost neposkytuje. Měla by ji přinést až připravovaná verze 2.0.
..no jak jsem psal, angličtina nic moc, spíše nic, než moc. Každopádně global forum obsahuje poměrně čerstvý návod, jak něčeho takového dosáhnout, ale nedokážu si to přebratMilhaus wrote: Bohužel se domnívám, že CMS Made Simple v současnosti tuto možnost neposkytuje. Měla by ji přinést až připravovaná verze 2.0.

http://forum.cmsmadesimple.org/index.ph ... 890.0.html
je to jenom hack nez opravdova multisite instalace... ja bych do toho nesel... ma jednu db, admini vidi data druhych stranek...
jinak multisite nebude ani v 2.0. Podle calguye a teda moooooooooozna post 2.0 pokud bude cas, ale spise ne.
az bude moznost nejakeho rozumneho multisite, tak urcite dam vedet, protoze se na to tesim...
jinak multisite nebude ani v 2.0. Podle calguye a teda moooooooooozna post 2.0 pokud bude cas, ale spise ne.
az bude moznost nejakeho rozumneho multisite, tak urcite dam vedet, protoze se na to tesim...
Máte někdo nějaké praktické zkušenosti s touto úpravou? Potřeboval bych jednou instalaci obsluhovat obsah více domén parkovaných na jednom hostingu. To vše bude obsluhovat jeden, max. dva uživatelé.Daffson wrote: ..no jak jsem psal, angličtina nic moc, spíše nic, než moc. Každopádně global forum obsahuje poměrně čerstvý návod, jak něčeho takového dosáhnout, ale nedokážu si to přebrat
http://forum.cmsmadesimple.org/index.ph ... 890.0.html
Budu moc rád za praktické rady.
ja jsem ted laboroval s multisite, tak ze na jednu instalaci cmsms ukazuje vic webu a kazdej se chova, jak vlastni web, tzn. vlastni spravce, tabulky(nebo databaze)... cili spis jenom jako zjednoduseni pro ugrade... na upgrade vsech webu se musi nahrat jenom jeden core.
Jinak co se tyce jedna instalace, jedni spravci, jedna db, ale jine weby, tak me napada jenom udelat strukturu stranek, kde v prvnim levelu budou weby, druhy a kazdy a dalsi level stranky tech webu a pomoci mod rewrite to nasmerovat na spravne misto, ovsem s timto reseni vubec nevim, jak na nej, protoze jsem to jeste nedelal.
Jinak co se tyce jedna instalace, jedni spravci, jedna db, ale jine weby, tak me napada jenom udelat strukturu stranek, kde v prvnim levelu budou weby, druhy a kazdy a dalsi level stranky tech webu a pomoci mod rewrite to nasmerovat na spravne misto, ovsem s timto reseni vubec nevim, jak na nej, protoze jsem to jeste nedelal.