Spravce obrázků - dlouhe nacitani - VYRESENO

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Erina
Forum Members
Forum Members

Spravce obrázků - dlouhe nacitani - VYRESENO

Post by Erina »

Mame problem se spravcem obrazku - strasne dlouho trva, nez se nam vubec nacte a pak nez do nej neco nahrajeme, to by jednoho trefilo. Pro nas je to celkem tristni, protoze delame denni aktualizace a vec, ktera by zabrala normalne par minut, zebere hodinu ne-li vic casu. Az jsou obrazky nahrany, tak uz pak samotne vkladani do textu je OK. Nevíte, cim by to mohlo byt?
http://erininysims2.planetthesims.gamespy.com/

Edit: jsem z toho celkem nestastna, protoze jinak je CMS Made Simple skvelej RS, je pro takovy HTML neumetely jako ja primo stvorenej, proto jsem si ho vybrala. Ostatni RS mi pripadaly desne nesikovny a nepochopitelny, nebo kdyz byly pochopitelny, tak zas neumely to, co jsem potrebovala, aby umely   :-[
Last edited by Erina on Mon Nov 24, 2008 6:45 pm, edited 1 time in total.
kino

Re: Spravce obrázků - dlouhe nacitani

Post by kino »

problem je se spravcem obrazku? nebo s vyberem obrazku v tinyMCE?
Erina
Forum Members
Forum Members

Post by Erina »

Primo se spravcem obrazku, v TinyMce to uz pak jde v pohode. Proste neunosne dlouho trva, nez se spravce obrazku nacte a kdyz uz se nacte, tak nez v nem cokoli udelame, je proste sileny. Kdyby se daly obrazky nahravat pres ftp, tak jak si nahravame downloady, vyresilo by nam to polovinu problemu, jenze ono to je nejak osetreny, ze proste pres ftp s tim nic neudelame. Dela si to thumbnaily, ktery stejne nepouzivame a zrejme kvuli tomu nepovoli primy zasah :(.
Ja tomu moc nerozumim, pouzivam to jako beznej uzivatel.

Edit: Jeste bych mozna mela napsat, ze mame CMS Made Simple 1.2.3 "Black Rock" a moduly, search, TinyMce, Navstevni kniha, Ankety, Novinky
Last edited by Erina on Tue Oct 21, 2008 11:04 am, edited 1 time in total.
Erina
Forum Members
Forum Members

Post by Erina »

Vážně nikdo nevíte co s tim? Zeptala bych se v english sekci, ale je mi 58 let a english neumim :(
Milhaus

Post by Milhaus »

Nejprve bych zkusil do stejného prostředí nainstalovat aktuální verzi 1.4.1 (s použitím jiné databáze, aby nemohlo dojít k poškození stávajících dat) a vyzkoušet, jestli problém přetrvává. Zkusím prohledat anglickou část fóra a případně položit dotaz za Vás.
kino

Post by kino »

urcite bych upgradoval na 1.4.1, 1.2.x jsou pekne deravy... jinak me pres ftp do slozky s obrakama nahravat jde. sice pak mi chvili trva, nez se udelaji nahledy, ale jde mi to tam nahrat. I pres FileManager(spravce souboru(tedy aspon doufam, ze se to tak v cs jmenuje)). pouzivam 1.4.1 - nasel jsem i jednu verzi 1.2.4 nikde nemam zadne problemy.

videl bych to na nasledujici dvou moznosti:
1. zmenilo se nastaveni serveru - pro generovani nahledu pouziva jinou knihovnu
2. server je vytizen, tak to generovani nahledu trva dlouho

zkusim jeste popremyslet a poptat se na irc a uvidime
Erina
Forum Members
Forum Members

Post by Erina »

Mne to proste primo na ftp nedovoli ani nahrat obrazek, ani smazat, nechapu, proc, kdyz soubory si tam normalne nahrat muzu a smazat taky. Mozna je nekde neco spatne nastaveny, ale to ten kluk, co nam to konfiguroval nezjisti. Taky tomu moc nerozumi.
Kdybyste se nam na to nekdo, kdo tomu rozumite chteli kouknout, tak bych vam dala admin pristup, jsem z toho vazne zoufala
kino

Post by kino »

Erina wrote: Mne to proste primo na ftp nedovoli ani nahrat obrazek, ani smazat...
nekdy jsou hostovane servery nastaveny tak, ze php a ftp jsou jini uzivatele, proto potom nejdou soubory vytvorene pres ftp smazat ani upravit, to same i naopak. Doporucoval zkontrolovat, zda adresar s obrazkama je nastaven na 777 - otvirani, cteni a zapisovani pro vsechny. To by mohlo problem s nahravanim pres ftp opravit.
Erina
Forum Members
Forum Members

Post by Erina »

to je pro mne spanelska vesnice, ale zkusim to pretlumocit. Pak dam vedet

Edit:
Kino a prosim te, kdyz nahrajeme tu novou versi, zachova se nastaveni, ktere mame? Nepohada se nam treba design?
Last edited by Erina on Sat Oct 25, 2008 11:22 am, edited 1 time in total.
Majkyn

Post by Majkyn »

Problém byl opravdu s CHMODem, protože vlastníkem byl script a přes FTP klienta nás to do těch složek nechtělo pustit. Vyřešeno zkopírováním dat k sobě a opětovným nahráním, server jsme oblbli a myslí si teď že vlastníkem je uživatel. Díky za pomoc. Stále je ovšem platná otázka, jestli se update na 1.4.1 nebude tlouct s designem.

Majkyn, ES2 technical administrator
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

Majkyn wrote: Stále je ovšem platná otázka, jestli se update na 1.4.1 nebude tlouct s designem.

Majkyn, ES2 technical administrator
Funkcnost aj dizajn by mal po upgrade ostat zachovany. To sa vsak nikdy neda predpovedat na 100%, preto si skus urobit kopiu webu aj s db trebars ako subdomenu test.example.com a tam si vyskusaj spravit upgrade na necisto. Pripadne problemy mozes vyriesit tu vo fore a potom ked to bude OK, to prehodis na ostro.

Takisto si skus nastudovat dokumentáciu, cast Upgrading.

Vela stastia  ::)
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.
kino

Post by kino »

upgrade by mel byt bezproblemu, jedine co vim, ze byva problemove, tak je upgrade TinyMCE. Po ugradu se musi TinyMCE nastavit v menu na vychozi hodnoty a bohuzel znovu nastavit.

Design a vsechno zustava zachovano. Jenom pripominam po ugradu se musi spustit www.vasweb.cz/cestakcms/install/upgrade.php ,aby se upgradovalo schema db.
Erina
Forum Members
Forum Members

Post by Erina »

Tak to Majkny a nejak mu to neslo. Museli jsme vratit zpratky zalohu  :(
kino

Post by kino »

zkouseli jste podle postupu - http://forum.cmsmadesimple.org/index.ph ... #msg131420 ?
me fungujou vsechny, vsechny mam odzkousene.
Erina
Forum Members
Forum Members

Post by Erina »

momentalne mame trosku (dost) problemy s hostingem, neco se jim posasilo a nekolik hostovanych stranek, vcetne nasich, funguje, jakoby se jim nechtelo. Uz to vypadalo, ze to dali do poradku, ale vcera to zacalo zas. Udelat aspon aktualku, vyzaduje notnou davku trpelivosti. Jak to spravi, tak to zkusime znovu
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”