Špatná diakritika u názvů měsíců

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
rostislavk
Forum Members
Forum Members

Špatná diakritika u názvů měsíců

Post by rostislavk »

Zdravím,
mám takový problém, když přepnu v globálním nastavení výchozí jazyk pro rozhraní do češtiny, tak se mi u všech rozbalovacích inputů v adminu (calendar, news..) , které obsahují názvy měsíců rozhodí diakritika (u modulu news to dělá i ve výpisu na stránkách).

Image

Dělá mi to jak ve verzi 1.2.xx tak i v 1.3.xx, u různých hostingů.

Nevíte někdo jak na to? Díky moc za případnou radu nebo nakopnutí.
kino

Re: Špatná diakritika u názvů měsíců

Post by kino »

Toho jsem si taky u nejakych webu vsimnul, ale nikoho to netrapilo, tak jsem to nikde zatim neresil.

Jinak nazvy mesicu se berou podle locale settings v systemu - treba u me na localhostu jsou vzdy v anglictine.
Kdyz to nahraju na server, ktery pouzivam live, tak jsou v cestine, ale bez hacku a carek.
Ja predpokladam, ze je to kvuli tomu, ze cmsms pouziva na zobrazovani utf-8, ale nazvy mesicu dostavaji od serveru v iso-8859-2.

Netvrdim, ze to tak je. jenom napad
lumpmatej
Forum Members
Forum Members

Post by lumpmatej »

Dělá mi to i ve verzi 1.4 .... nevíte někdo jak diakritiku alespoň zrušit, nebo vypisovat měsíce číslem? ???
kino

Post by kino »

v config.php na radku 162(aspon to mam ja) si nastavte $config['locale'] = ''; na $config['locale'] = 'cs_CZ.UTF8';-coz by melo vracet nazvy v UTF-8 kodovani. pokud je to vracet nebude, tak je jeste moznost toto nastavit na en_US. pokud ani toto nefunguje, tak kontaktuje spravce serveru, at tyto locale do systemu prida.

poznamka: pro windows jsou locale jina(nevim jaka jeste jsem nevyzkoumal)

edit: pro apache/php winXP je to CSY-ovsem neni to v utf-8 tzn: zase misto hacku a carek divne znaky.
edit2: docetl jsem se, ze spravne locale pro xp by melo byt Czech_Czech Republic.65001 - 65001 je utf-8, ale me to nefunguje a podle diskuznich for nejsem jediny.
edit3: podle webu MS se sice daj XP nastavit do 65001(UTF-8) i se tak tvari, ale stejne nepracujou... takze pro win reseni nemam a uz nevim kde bych hledal... viz.: http://cz.php.net/manual/en/function.se ... .php#84719
Last edited by kino on Fri Oct 31, 2008 10:52 pm, edited 1 time in total.
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”