album

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
david540
Forum Members
Forum Members

album

Post by david540 »

Zdravím.
Nainstaloval jsem modul "album" http://dev.cmsmadesimple.org/projects/album verzi 0,9,3. Instalace proběhla v pořádku. Když jsem však chtěl nahrát obrázky, objevila se hláška "Nastala chyba při nahrávání. Prosím zkontrolujte, že máte nastavena dostatečná oprávnění k zápisu do adresáře (777)."
Pokusil jsem se tedy změnit práva u adresáře modules/album ,ale marně. práva jsou nyní 755. Pokud chci změnit na 777 objeví se hláška " Nelze měnit atributy vzdálených souborů". Dokonce adresář album nejde ani smazat.

Poradí prosím někdo jak modul Album rozchodit? Děkuji DP
david540
Forum Members
Forum Members

Re: album

Post by david540 »

Problém vyřešen. Nebyl vytvořen adresář IMAGES - u tohoto se dalo nastavit 777. ještě malá poznámka: v návodu u modulu album je následující návod: Pro zobrazení alb na stránce vložte do kódu toto :

{cms_module module=\"album\" albums=\"1,3\"}

Pokud toto bylo vloženo, následně i bez albums=\"1,3\, byla výsledkem chybová hláška: string(139) "Smarty error: [in preview:cmspreviewSBak1P line 113]: syntax error: invalid attribute name: 'album\' (Smarty_Compiler.class.php, line 1547)"

Takže jsem text upravil na : {cms_module module="album"} a album funguje.

tož tak ;)

DP
kino

Post by kino »

{cms_module module=\"album\" albums=\"1,3\"} - je chyba, ktera se nekde objevuje... priprekladu, ze tam nacpe \ pred nektere znaky. Takze spravne vlozeni je {cms_module module="album" albums="1,3"}, kde albums rika ID albumu, ktere chcete zobrazit, bez tohoto se zobrazi vsechny.

Prava pro modules/album nehraji zadnou roli. album standartne pouziva cestu uploads/images...
david540
Forum Members
Forum Members

Post by david540 »

Další dotaz k albu. Už je zprovozněno (http://www.konenadlomem.cz/index.php?page=extensions), řeším počeštění .
Při otevření konkrétní fotky je v zápatí text next, prev, close... Upravit by se měl nechat v souboru 0:/www/modules/Album/templates/db/js/thickbox.js  Bohužel se mi nedaří tento soubor přepsat novým, upraveným. Hláška z ftp klienta: STOR /www/modules/Album/templates/db/js/thickbox.js
553 553 Rename/move failure: Permission denied

Nějaká idea, proč je přepis zakázán a jak ho povolit?

to Kino: diky za odpověď k rozjetí alba...
Milhaus

Post by Milhaus »

david540 wrote: Bohužel se mi nedaří tento soubor přepsat novým, upraveným. Hláška z ftp klienta: STOR /www/modules/Album/templates/db/js/thickbox.js
553 553 Rename/move failure: Permission denied
Doporučuji zeptat se podpory hostingu, toto zřejmě nemá se samotným CMS Made Simple příliš mnoho společného.
david540
Forum Members
Forum Members

Post by david540 »

Informoval jsem o problému tech. podporu a zde je jejich odpověď:
Dobrý den,

dané objekty (adresáře a soubory) byly vytvořeny vlastníkem webserveru, nelze je tedy odstranit prostřednictvím FTP, ale opět pouze prostřednictvím webu (PHP skriptu).

Pokud byste si přál nastavit na zmíněný adresář vlastníka FTP, kontaktujte nás, nastavení bychom aplikovali.

Požádal jsem tedy o změnu vlastníka na FTP a uvidím. Nicméně myslím, že by to mělo jít vyřešit nějak elegantněji než složitě přes technickou podporu...

Nějaká idea ?:)
D.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

Cau,

skusal si nastavit prava pre subor/adresar cez File manager v CMS admine? Resp ten modul si instaloval cez rozhranie administracie (Module manager), alebo si ho priamo nakopiroval cez ftp?

Z.biz
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.
Radim

Post by Radim »

Ahoj,
odobně si myslím, že by mohla pomoct i změna masky pro vytváření souborů.
Nastavuje se v Administrace stránek->Globální nastavení.

Defaultně je nastavená maska 022. Změna na 002 (v krajním případě 000) by měla pomoct.
Více viz. nápověda

Radim
david540
Forum Members
Forum Members

Post by david540 »

maska byla nastavená na 002.
práva v CMS admin (obsah/správce souborů) jdou nastavit pouze pro soubory a adresáře umístěné v adresáří /uploads.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

david540 wrote: maska byla nastavená na 002.
práva v CMS admin (obsah/správce souborů) jdou nastavit pouze pro soubory a adresáře umístěné v adresáří /uploads.
V spravcovi suborov si mozes v nastaveniach prenastavit to obmedzenie na adresar  /uploads.
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.
david540
Forum Members
Forum Members

Post by david540 »

z1k wrote:

V spravcovi suborov si mozes v nastaveniach prenastavit to obmedzenie na adresar  /uploads.
Vypl jsem tedy omeznení na adresář /uploads a vidím veškerý obsah. Změnit práva teď v administraci u adresáře Album nejde, žřejmě proto, že technická podpora nastavila jako vlastíka FTP.

Každopádně díky za rady... d.
david540
Forum Members
Forum Members

Post by david540 »

Instaluji Album v novém CMS. Instalace proběhla v pohodě. Ale nevím přesně jak se vypořádat s hláškou - Album je nyní naistalováno. Nezapoměňte prosím přiřadit nový styl "Album (jako přednastavená volba, ImageGallery a Thickbox jsou dalšími možnostmi)" k šabloně stránky, na které používáte Album.

Není moc zřejmé, kde tyto 3 styly vzít. V seznamu stylů se po instalaci nezobrazily. A přiřazení taky marně v menu hledám.
dík d.
david540
Forum Members
Forum Members

Post by david540 »

Je to tak, že by se měla prostě vzít šablona "default" a přilepit do šablony např. CSSMenu left + 1 column.html ?
Marně pak hledám k dané šabloně příslušné css, kde by se daly měnit okraje obrázků ap..

dík za rady, d.
david540
Forum Members
Forum Members

Post by david540 »

takže css se našlo :) 0:/www/modules/Album/css/  Nějaká rada kde v něm nastavit velikost rozestupů mezi jednotlivými miniaturami? http://www.konenadlomem.cz/index.php?ma ... 24&page=24

díky d.
david540
Forum Members
Forum Members

Post by david540 »

že by /* Album and Picture Lists */
.thumb
{
padding:0;
width:100px;
margin:0 0.5em 0.5em 0;