Sveiki,
Gal galit pasidalinti kaip savo klientams pristatot CMSMS?
Juk šita CMS yra nemokama atviro kodo, tačiau klientas juk jums moka pinigus.
Ar nebūna išsišokimų iš kliento pusės, kad neva instaliuojat nemokamą CMSą, ir dar imat pinigus.
Aš, kaip programuotojas, žinau, kad vien tik CMSą turint tinklapio nepadarysi, juk reikia CMSą pritaikyti prie dizaino ir panašiai. Tačiau ar nėra taip jog žmonės nenutuokiantys šitų reikalų kiek įtariai žiūri į siūlomą trečių asmenų sukurtą produktą (mūsų atveju CMS Made Simple)?
O galbūt jūs net neužsimenat jog CMSas yra atviro kodo?
Be to, gal galėtumėt pasidalinti kiek imat iš savo klientų už projektus su CMSMSu? 2000 Lt, 4000 Lt ar net 6000 Lt. Suprantu, kad priklauso nuo dizaino ir kliento šalies, tačiau įdomu būtu sužinoti sumą orientacijai. Jei nesinori tokio atsakymo publikuoti viešame forume, gal galėtumėt man parašyti privačią žinutę.
Ačiū už nuomones.
CMSMS pristatymas klientams ir kiek imat už CMSMS projektus
Moderator: Augustas
Re: CMSMS pristatymas klientams ir kiek imat už CMSMS projektus
Nelabai supratau tavęs vilki
Manau, kad ši tema nėra tiesiogiai susijusi su CMSMS. Turi būti mokama, ne už tai, ką tu naudojai, o už tai, kokį rezultatą pasiekei. Jei firma apsiima padaryti sistemą už 5000 lt, tai puiku ir nesvarbu, ką ji naudoja. Ar manot, kad sistema sukurta naudojant opensource CMS yra prastesnė, negu kažkokios firmelės sukurta CMS ir visiems kišama už tai prašant 40000Lt-80000lt?
Su CMSMS klausimas susijęs, nes tai juk irgi yra atviro kodo TVSas. Aš kaip tik manau kad geriau naudoti atviro kodo TVSą, negu kad kurti savąją. Tačiau man atrodo kad paprastiems žmogeliams, kurie nėbumbum nesupranta apie programavimą ir kompiuterius, gali manyti kad atviro kodo programas negali pardavinėti.
Galiausiai, kaip Karolis ir sako, mes juk neparduodam CMSMS, o parduodam personalizuotą sprendimą.
Galiausiai, kaip Karolis ir sako, mes juk neparduodam CMSMS, o parduodam personalizuotą sprendimą.
Tai ir aiskini, kad klientas nemoka uz pacia TVS, bet moka uz tavo laika ja suinstaliuojant, sukuriant sablonus, parenkant modulius ir t.t. Kazkada musu klientas vienas uzpyko, pareiskes kad mes cia nemokama paemem, jam sudejom tiesiog ir paimam pinigus, jis tipo ne ka prasciau galetu pasidaryti pats. Mes atidavem pinigus ir leidom paciam darytis. Jis daro iki siol, jau beveik metai laikoAugustas wrote: Su CMSMS klausimas susijęs, nes tai juk irgi yra atviro kodo TVSas. Aš kaip tik manau kad geriau naudoti atviro kodo TVSą, negu kad kurti savąją. Tačiau man atrodo kad paprastiems žmogeliams, kurie nėbumbum nesupranta apie programavimą ir kompiuterius, gali manyti kad atviro kodo programas negali pardavinėti.

Aš nesakyčiau klientui, ką naudoju. Žinoma, jei paklaustų, tai pasakyčiau, kad TVS. Juk ir pats PHP yra open source, tai apkaltinkim kiekvieną php programuotoją, kad jis bando prakišti nemokamą daiktą.
@Augustai:
Manau, gali pradžioje naudoti Karolio įkainius, o vėliau pats pajausi, kiek gali imti už savo darbus.
Vilkis
@Augustai:
Manau, gali pradžioje naudoti Karolio įkainius, o vėliau pats pajausi, kiek gali imti už savo darbus.
Vilkis