• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: [Solved]Nyhetsvisaren och å ä ö... problem i den nya versionen 1.5.4
PostPosted: Thu May 07, 2009 7:44 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Dec 01, 2008 10:55 pm
Posts: 18
Idag började jag sätta upp en ny sida med CMSMS och då valde jag att använda den senaste versionen. Tidigare har jag använt 1.5.1 utan att följande problem uppstått.

Jag skrev en test artikel i Nyhetsvisaren, rubriken innehöll å och ä. Det ser helt OK ut tills jag klickar på "läs mer" taggen. När artikeln öppnas i helformat så ändras å och ä till "Ã¥" och "ä" men resten av texterna, både sammandraget och brödtexten är helt rätt.

Konstigt va? Är det nån som har en smart förklaring och en enkel lösning så vore jag tacksam. Det känns märkligt om jag inte ska kunna använda den senaste versionen pga detta.


Last edited by Eva 33c on Fri May 08, 2009 10:20 am, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Nyhetsvisaren och å ä ö... problem i den nya versionen 1.5.4
PostPosted: Thu May 07, 2009 9:11 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Sun Jun 22, 2008 5:33 am
Posts: 318
Location: Sweden
Hej Eva 33c!

Problemet kan vara inställningarna på din server.
Är det samma server som den förra sidan du gjorde med 1.5.1?

Det du kan prova är att ändra lite i config.php
\$1:
$config['locale'] = '';

till
\$1:
$config['locale'] = 'utf-8';


Samt hur ser dessa ut för dig?
\$1:
$config['default_encoding'] = '';
$config['admin_encoding'] = '';


Tillägg:
Såg i annan tråd från dig att du hade problem med CMSmailer och å,ä,ö
Löste du det? 


/Coldman

_________________
Important Code of Conduct
Why don't use CMSMS Docs or search?
Do you read Help?
Admin for Swedish Translations Team
Moderator Swedish Forum
After your problem is solved, push the green button


Last edited by Coldman on Thu May 07, 2009 9:18 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Nyhetsvisaren och å ä ö... problem i den nya versionen 1.5.4
PostPosted: Thu May 07, 2009 10:17 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Dec 01, 2008 10:55 pm
Posts: 18
Det är inte samma server som förut. Men detta problem hade jag inte där, fast då var det som sagt en äldre version av CMSMS och även Newsmodulen var en något tidigare version. Problemet med mailen löste jag aldrig, det var som sagt enbart texten i ämnesraden som blev fel. Inte innehållet.

Den server jag använder nu ska använda utf-8, och även databasen. det står utf-8 i min config-fil på de ställen du frågade efter. Utom efter
\$1:
$config['locale'] = '';
som är tomt och då ska ju serverns kodning väljas.

Det mystiska är ju att felet med å ä ö endast uppträder när jag väljer att följa länken i Nyhetsvisaren och då enbart i rubriken.
Kolla här http://www.s1072904.crystone.net/
I den gamla installationen funkar det dock:
http://cmsms.popcom.nu/


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Nyhetsvisaren och å ä ö... problem i den nya versionen 1.5.4
PostPosted: Thu May 07, 2009 10:29 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Sun Jun 22, 2008 5:33 am
Posts: 318
Location: Sweden
Hej igen..

Har ett förslag. Ändra denna del i DetailTemplate
\$1:
<h3 id="NewsPostDetailTitle">{$entry->title|escape:htmlall}</h3>

till
\$1:
<h3 id="NewsPostDetailTitle">{$entry->title|escape:html}</h3>


Skulle det inte fungera testa då denna.
\$1:
<h3 id="NewsPostDetailTitle">{$entry->title}</h3>



/Coldman

_________________
Important Code of Conduct
Why don't use CMSMS Docs or search?
Do you read Help?
Admin for Swedish Translations Team
Moderator Swedish Forum
After your problem is solved, push the green button


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Nyhetsvisaren och å ä ö... problem i den nya versionen 1.5.4
PostPosted: Thu May 07, 2009 10:44 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Dec 01, 2008 10:55 pm
Posts: 18
Det ska jag testa!
Jag var och kikade på just den där raden förut  och såg att det stod olika i de olika versionerna av Newsmodulen jag har.
Återkommer om hur det gick...


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Nyhetsvisaren och å ä ö... problem i den nya versionen 1.5.4
PostPosted: Fri May 08, 2009 10:19 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Dec 01, 2008 10:55 pm
Posts: 18
Hurra!
Det funkade, jag använde det sista alternativet, så såg det ut i den äldre versionen av Newsmodulen.
Tack för hjälpen  :D


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: googlebot


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting