• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: CMSMS 1.10 Beta4: Login required after each shortcut click
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 8:05 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Jul 27, 2008 1:36 am
Posts: 218
Location: USA
Hi,

I upgraded my "SSL admin" testing site from CMSMS 1.10-beta3 to 'beta4. The upgrade was fine, but I tried something new and noticed something odd...

I successfully created a new shortcut (to Site Admin » Global Settings), but each time I click the new shortcut link, I'm required to log in again. It appears that the session ID is not getting passed along by the shortcut.

System Information is attached. Additional config info:
Code:
$config['admin_url'] = 'https://example.com/4admin';
$config['root_url']   = 'http://example.com';
$config['ssl_url']   = 'https://example.com';

Note: suPHP is used, so PHP scripts are executed with the permissions of their owners.


Attachments:
File comment: System Information from 1.10-beta4 test site.
beta4_sysinfo.txt [1.41 KiB]
Downloaded 9146 times

_________________
Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man's character, give him power.
- Abraham Lincoln
Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CMSMS 1.10 Beta4: Login required after each shortcut cli
PostPosted: Tue Oct 11, 2011 10:57 pm 
Offline
Dev Team Member
Dev Team Member
User avatar

Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Posts: 7952
Location: Fernie British Columbia, Canada
Works fine here.

_________________
Follow me on twitter
Please post system information from "Extensions >> System Information" (there is a bbcode option) on all posts asking for assistance.
--------------------
If you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: CMSMS 1.10 Beta4: Login required after each shortcut cli
PostPosted: Wed Oct 12, 2011 7:08 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Jul 27, 2008 1:36 am
Posts: 218
Location: USA
calguy1000 wrote:
Works fine here.

Okay, I did more investigating. It seems the problem is "intermittent", but I haven't figured out what triggers it.

To clarify further: I create the shortcuts by browsing to the page I want to bookmark and then selecting the "1. Add Shortcut" link from the navt_bookmarks "Shortcuts" div, on the right of the admin console. I am not entering the URLs manually under "Manage Shortcuts".

I just tried again on a second beta4 site that was exhibiting this behavior last night. I successfully created a new shortcut. This one works normally, yet the older (failing) shortcut still does not.

So, I looked in the cms_admin_bookmarks table and noticed that the url column for the failing shortcut is missing the trailing '[SECURITYTAG]' that appears in the other (working) shortcuts. For example:
Code:
https://secureXXXX.hostgator.com/~example/admin/siteprefs.php

Not sure what may have caused this condition.

_________________
Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man's character, give him power.
- Abraham Lincoln


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
HostPapa CMS Made Simple hosting