Menu - jmenovité vybrání + podpoložky

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
testuser
Forum Members
Forum Members

Menu - jmenovité vybrání + podpoložky

Post by testuser »

Ahoj,

mám trochu specifický problém, jelikož mám na webu několik na sobě nezávislých meníček... Potřeboval bych stránky nějak roztřídit, kde kterou zobrazit. Zatržítko "ukázat v menu" použít nemůžu, protože potřebuju v menu všechny, jen každou jinde.

Nedělá mi problém jmenovitě vybrat, kde se která bude zobrazovat (v první úrovni), takže {menu items='aaa, bbb, ccc'} se zdá být bezproblémové. Jenže já bych potřeboval vybrat tyhle tři stromy celé, včetně podpoložek, které se budou měnit. Jde to nějak?

Díky.
osxfil
Forum Members
Forum Members

Re: Menu - jmenovité vybrání + podpoložky

Post by osxfil »

a co používat prefixy u stránek, např. budeš mít stránky, které se týkají nějakého tématu, takže jim přiřadíš nějaký prefix a pak v tagu pro menu napíšeš:

Code: Select all

{menu includeprefix="název_prefixu"}
nebo další varianta je vyloučení stránek s prefixem:

{menu excludeprefix="název_prefixu"}
A úplně nejlepší by bylo mít ty stránky seřazené tak, aby se dal použít třeba parametr

{menu start_element="2.1"}
- ten start element přebírá hierarchickou pozici startovní stránky a jeho potomky
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Re: Menu - jmenovité vybrání + podpoložky

Post by kuzmany »

testuser wrote:Ahoj,

mám trochu specifický problém, jelikož mám na webu několik na sobě nezávislých meníček... Potřeboval bych stránky nějak roztřídit, kde kterou zobrazit. Zatržítko "ukázat v menu" použít nemůžu, protože potřebuju v menu všechny, jen každou jinde.

Nedělá mi problém jmenovitě vybrat, kde se která bude zobrazovat (v první úrovni), takže {menu items='aaa, bbb, ccc'} se zdá být bezproblémové. Jenže já bych potřeboval vybrat tyhle tři stromy celé, včetně podpoložek, které se budou měnit. Jde to nějak?

Díky.
V nových verziach CMSMS je aj novy parameter pri menu - childrenof, ktory zobrazi menu pod urcitou hierarchivou. TO by malo byt ono.

Napr

{menu childrenof="sk"} zobrazi stromovu strukturu pod strankou SK.
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”