čeština v systému

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
carney
New Member
New Member

čeština v systému

Post by carney »

Zdravím

Vyzkoušel jsem si CMSMS, nevypadá to zle. Jen se chci zeptat, zda existuje počeštěná verze systému? Mně samozřejmě vyhovuje anglická administrace, ale plánuju to zpřístupnit i kolegům, co anglicky neumějí.

Nějak jsem to na českém webu cmsms nenašel, ke stažení je tam pouze orig anglická instalace.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Re: čeština v systému

Post by kuzmany »

Existuju oficialne preklady, v akom stave cestina je ti nepoviem, ale slovencina je solidna. Potom staci len nastavit v globalnych nastaveniach.

http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-618
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.
osxfil
Forum Members
Forum Members

Post by osxfil »

Češtinu lze navolit přímo při instalaci CMSMS. U jednotlivých modulů je úroveň lokalizací různá, ale naštěstí je lokalizace do ČJ celkem jednoduchá. Pokud např. u požadovaného modulu čeština chybí, tak stačí vzít soubor en_US.xml z modulu, přejmenovat ho na cs_CZ.XML a pak si ho lokalizovat do češtiny. Výsledek pak stačí uložit do složky jmeno_modulu/Lang/ext/
osxfil
Forum Members
Forum Members

Post by osxfil »

Ještě poznámka - u CMSMS 1.8 byly lokalizace trochu odstřihnuté, stáhni si CMSMS 1.8.1, tam už je to v pořádku.
carney
New Member
New Member

Post by carney »

osxfil wrote: Češtinu lze navolit přímo při instalaci CMSMS.
Tak to jsem nenašel kde. Při instalaci 1.8.1 jsem dostal na výběr z en_US a en_CY.
osxfil
Forum Members
Forum Members

Post by osxfil »

To je zvláštní, mám staženou verzi 1.8. a tam češtinu vidím. Bohužel mám na localhostu nainstaolvanou aktuálně 1.6.8 kvůli jednomu připravovanému projektu, u kterého používám ShopMadeSimple a CartMadeSimple, ale když se podívám do souborů verze 1.8 tak tam češtinu vidím.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

carney wrote:
osxfil wrote: Češtinu lze navolit přímo při instalaci CMSMS.
Tak to jsem nenašel kde. Při instalaci 1.8.1 jsem dostal na výběr z en_US a en_CY.
Bavite sa o 2 roznych veciach.

Pri instlacaii si treba stiahnut najpr CS jazykovy balicek do CMS http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-618

Ten treba nakopirovat do rootu webu a uz pri instalacii bude ponuknuta na vyber aj cestina.

Moduly, ktore si dodatocne instalujes uz maju v sebe vsetky dostupne preklady.
Yes, it's me: MleCMS, MleDomains, ModuleGenerator, URLWatchdog, Youtuber, Extended Content Blocks, Extended Tools, Analytics etc.
carney
New Member
New Member

Post by carney »

kuzmany wrote: Bavite sa o 2 roznych veciach.

Pri instlacaii si treba stiahnut najpr CS jazykovy balicek do CMS http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-618

Ten treba nakopirovat do rootu webu a uz pri instalacii bude ponuknuta na vyber aj cestina.

Moduly, ktore si dodatocne instalujes uz maju v sebe vsetky dostupne preklady.
To jsem potřeboval vědět. Díky moc
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”