Neco jako CCK a Views

Česká/Slovenská podpora pro CMS Made Simple
Post Reply
luk456
New Member
New Member

Neco jako CCK a Views

Post by luk456 »

Existuje v CMSMS neco (modul) jako CCK a Views v Drupalu?

Jde mi o toto:
V administraci si nadefinuju "novy typ obsahu" resp. novou tabulku s polozkami (datum, text, obrazek,....).
A urcim si co a jak se zobrazi (definice URL, ktere polozky,...).

V administraci pridavam do tabulky jednotlive zaznamy.

Na strankach samotnych se pak automaticky vytvori menu pro prochazeni zaznamu a u detailu kazdeho zaznamu si muzu nadefinovat:
- vlastni title a pripadne META desc (nejaka polozka z tabulky)
- stranka s detailem bude mit COOL URL

Bylo by dobre, aby tam sly udelat vychytavky/vystupy typu: "zobraz zaznamy z roku 2010", "setrid zaznamy podle abecedy", "vyfiltruj zaznamy bez obrazku", apod ...

A samozrejme si muzu nadefinovat vlastni smarty sablonu pro kazde "View".

Vim ze si muzu vytvorit novou sablonu s vlatnimi content bloky, ale jelikoz tech zaznamu v tabulce bude hodne, tak to nechci michat se strankami.
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Re: Neco jako CCK a Views

Post by kuzmany »

MCFactory

http://dev.cmsmadesimple.org/projects/mcfactory

Sikovny modul na generovanie vlastnych modulov podla potreby + pokrocila moznost filtracie vystupu
minik
Forum Members
Forum Members

Post by minik »

luk456 wrote:Existuje v CMSMS neco (modul) jako CCK a Views v Drupalu?
Neblázni, Drupal je úplně jiná liga! To už je spíše framework, než CMSko. Pracuji i s Drupalem, ale zodpovědně prohlašuji:

DÍKY BOHU ZA MADE SIMPLE

Tento výrok prosím nechápej v konfrontačím duchu.

Jakékoliv porovnávání Drupalu a CMS Made Simple je naprosto mimo mísu, protože každý z nich je orientován na úplně jiný okruh a typ projektů a na tom svém písečku IMHO oba systémy bezesporu patří mezi nejvyšší rodovou šlechtu - jen každý ve své zemi.

Ale chtít kterýmkoliv z nich pokrýt univerzálně oba cílové segmenty webdesignu by bylo stejně bláhové, jako chtít práškovacím čmelákem útočit na Bagdád a F16-kou práškovat pole ;o)

OT: Navíc konkrétně v případě Drupau se obávám, že ten bohužel nenahraíš ničím jiným nežli opět Drupalem.
luk456
New Member
New Member

Post by luk456 »

MCFactory jsem jeste neprozkoumal, ale na prvni pohled se mi zda trochu komplikovany.

Prakticky nastinim o co mi jde a treba mi poradite jednodussi modul/reseni.

V administraci (nejak) vytvorim tabulku/formular napr.
VIDEO_LIST (nadpis, en_nadpis, odkaz), odkaz muze byt obycejny text (napr. iframe na youtube)).

V administraci zadam nekolik polozek, napr.
Cesky nadpis, English title 1, http://video1
Cesky nadpis, English title 2, http://video1

Na nejake CZ strance (/cz-video) se mi zobrazi seznam CZ videi a kdyz kliknu na polozku, tak se mi otevre konkretni video (/cz-video/cesky-nadpis).

U EN by to bylo napodobne (/en-video - seznam videi, /en-video/english-title - konretni stranka s 1 videem).

P.S. Je to neco jako modul FormBuilder, ale polozky zadavam v administraci.

P.S.S. Je to neco jako pridavani polozek v modulu Gallery (zobrazovaci sablonu si muzu upravit podle sveho).
osxfil
Forum Members
Forum Members

Post by osxfil »

Pokud to chceš na videa, tak zkus HostedVideoAlbums, použím ho taky na vícejazyčném webu a v poho: http://www.packaging-cz.cz
kuzmany
Power Poster
Power Poster

Post by kuzmany »

HostedVideoAlbums ee.

Na vypis a detail ti staci kludne aj Newsovy modul (ma sablonu vypisu, detailu, vlastne polia, custom urls, kategorie, strankovanie atd).

Kazdopadne MCFactory pokial toto nebude jediny tvoj web tak je lepsia volba, da sa pouzivat variabilny, su tam filtre atd. Na pouzivanie je podla mna cca rovnaky ako News modul, s tym ze si sam vyberas ake polia atvoj modul bude pouzivat.
Post Reply

Return to “Czech/Slovak - Česky/Slovensky”