CMS Made Simple Forums
https://forum.cmsmadesimple.org/

[løst]GDlib i userdefined tags
https://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=9&t=67951
Page 1 of 1

Author:  dejbjerg [ Tue Sep 17, 2013 12:27 pm ]
Post subject:  [løst]GDlib i userdefined tags

Hej

Jeg har prøvet nogle forskellige eksempel koder til GDLib, men kan ikke får ikke rigtig noget output, når jeg klipper eksemplerne ind i mine userdefined tags. Jeg ville meget gerne kunne generere billeder/diagrammer on the fly - dvs uden først at gemme som filer, men kan ikke få GDLib til at producere brugbart output - er der nogle der har erfaringer med at bruge GDLib fra et userdefined tag?

Hvis jeg fx klipper følgende ind;

header("Content-Type: image/png");
$im = @imagecreate(110, 20) or die("Cannot Initialize new GD image stream");
$background_color = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
$text_color = imagecolorallocate($im, 233, 14, 91);
imagestring($im, 1, 5, 5, "A Simple Text String", $text_color);
imagepng($im);
imagedestroy($im);

får jeg ikke det ventede resultat - et lille sort rektangel med tekst, men blot noget tekstvolapyk. Jeg har prøvet at omslutte output med <img> tags, men kan ikke få det til at spille...

Er der én som kan få GDLib til at producere billeder on the fly fra et userdefined tag? Eller én der kan forklare mig, hvorfor det ikke kan lade sig gøre?

Author:  Silmarillion [ Tue Sep 17, 2013 10:12 pm ]
Post subject:  Re: GDlib i userdefined tags

Hejsa

Sådan som jeg har forstået det, vil din GDLib kode lav et billede og outputte en png-fil. Og det gør det faktisk, problemet er at det jo ikke renderer png filen på siden, men blot splatter den rå png-fil ud i html-koden. Det kan altså ikke lade sig gøre sådan som du tænker det... men...

Det kan lade sig gøre på denne måde, hvis du virkelig vil...
1. lav en UDT med din GDLib-kode
2. lav en skabelon i cmsms som kun indeholder {content}
3. lav en side, baseret på den skabelon som kun indeholder dit UDT-kald
4. lav en anden almindelig side, indsæt et billede og lad adressen til dette være den præcise adresse på den side du lavede i 3., altså noget i denne stil: <img src="http://localhost/cms1.11/index.php?side=grafik"/>

Det virker faktisk...

Alternativt så kig her:
http://www.w3schools.com/html/html5_canvas.asp

Og lav det hele direkte i html5 i stedet... Det kan du til gengæld godt gøre i en UDT og har her også adgang til PHP, cms'et osv :)

God fornøjelse :)

Silmarillion/Morten

Author:  dejbjerg [ Wed Sep 18, 2013 7:19 am ]
Post subject:  Re: GDlib i userdefined tags

Det kan da godt være man skulle læse lidt op på html5 - anede ikke, at der fandtes et <canvas> tag. Det er vel i virkeligheden nok den bedste løsning, men jeg leger lige lidt videre med det skitserede - så jeg slipper for javascript. Jeg synes faktisk, den er meget elegant og jeg tror den klarer opgaven.

Tusind tak for hjælpen:)

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/