[fixed?] Installation - added email is not saved+links

Forum rules
Only administrators can post or move items here.
Post Reply
User avatar
paulbaker
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 1446
Joined: Sat Apr 18, 2009 10:09 pm
Location: Maidenhead, UK
Contact:

[fixed?] Installation - added email is not saved+links

Post by paulbaker »

I added an email address during the installation process.

When I go to My Preferences -> My Account the email address field is blank. (I can add one there and it saves OK at that stage).
jce76350
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1953
Joined: Mon May 29, 2006 1:20 pm
Location: Rouen

Re: Installation - added email is not saved

Post by jce76350 »

My Preferences -> My Account the email address field is blank
Confimed on last rev 88

and the email is not sent on process install
Jean-Claude Etiemble
calguy1000
Support Guru
Support Guru
Posts: 8169
Joined: Tue Oct 19, 2004 6:44 pm
Location: Fernie British Columbia, Canada

Re: [confirmed] Installation - added email is not saved

Post by calguy1000 »

fixed it for next release, thanks.
Follow me on twitter
Please post system information from "Extensions >> System Information" (there is a bbcode option) on all posts asking for assistance.
--------------------
If you can't bother explaining your problem well, you shouldn't expect much in the way of assistance.
jce76350
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1953
Joined: Mon May 29, 2006 1:20 pm
Location: Rouen

Re: [fixed] Installation - added email is not saved

Post by jce76350 »

OK the mail is sent (rev SVN 112)

Code: Select all

Voici les détails de votre installation.
Nom d'utilisateur: xxxx
mot de passe : xxxx
Dossier d'installation : F:\Sites\Test\temp2
root URL : /\Sites\Test\temp2
But...
the root URL is incorrect

real root URL http://localhost/test/temp2
The root_path F:\Sites\Test\temp2

Note the URL at the end of installation step 9
- web site = http://localhost/SitesTestemp2
- admin = http://localhost/SitesTestemp2/admin

EDIT Only with the SVN files not the phar installer ;)
same problem on WAMP Windows and Linux

on Linux link at the end of step 9
http://jcportable/testcms2_2/admin
real root : http://jcportable/sites/test/testcms2_2/admin
root_path : /home/jc48/sites/test/testcms2_2

With the phar installer all is OK mail, links and the links at the end of step 9.
Jean-Claude Etiemble
jce76350
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1953
Joined: Mon May 29, 2006 1:20 pm
Location: Rouen

Re: [fixed] Installation - added email is not saved

Post by jce76350 »

Rev 116
nothing changed
always Only with the SVN files not the phar installer
Not critical for the moment
Jean-Claude Etiemble
jce76350
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1953
Joined: Mon May 29, 2006 1:20 pm
Location: Rouen

Re: [fixed] Installation - added email is not saved

Post by jce76350 »

rev SVN 117 test on files NOT on PHAR installer

After install mail sent

Code: Select all

mail
Dossier d'installation : F:\Sites\Test\temp2
root URL : ://localhost/\Sites\Test\temp2/
http://localhost/Test/cmsmadesimple2_install/://localhost/SitesTestemp2/admin
link at the end of step 9 on WAMP windows

Code: Select all

 http://localhost/Test/cmsmadesimple2_install/://localhost/SitesTestemp2/admin
real root_path F:\Sites\Test\temp2
real root URL http://localhost/test/temp2

link at the end of step 9 Linux

Code: Select all

http://jcportable/sites/test/install_2/://jcportable/testcms2_2/admin
Test Also with PHAR installer refresh mode
- link at the end of step 9 WAMP windows

Code: Select all

http://localhost/test/temp2/cmsms-2.0-beta2-install.php/://localhosthttp://localhost/test/temp2/admin
real root URL http://localhost/test/temp2

- link at the end of step 9 Linux

Code: Select all

link http://jcportable/sites/test/testcms2_2/cmsms-2.0-beta2-install.php/://jcportablehttp://jcportable/sites/test/testcms2_2/admin
real root : http://jcportable/sites/test/testcms2_2/admin

balance sheet
- rev 122 the PHAR installer gives the links OK at the end of step 9
- But Not OK for the files SVN (installation assistant)

- Other rev 116 and 117 links are not correct
Jean-Claude Etiemble
jce76350
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1953
Joined: Mon May 29, 2006 1:20 pm
Location: Rouen

Re: Installation - added email is not saved+links

Post by jce76350 »

last rev 120

test test on files NOT on PHAR installer
After install mail sent
mail

Code: Select all

Dossier d'installation : F:\Sites\Test\temp2  -> OK
root URL : http://localhost/\Sites\Test\temp2/  -> Error
link at the end of step 9 on WAMP windows

Code: Select all

http://localhost/SitesTestemp2/admin  -> Error would be  http://localhost/test/temp2/admin
Jean-Claude Etiemble
jce76350
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1953
Joined: Mon May 29, 2006 1:20 pm
Location: Rouen

Re: Installation - added email is not saved+links

Post by jce76350 »

last rev 122

test test on files NOT on PHAR installer
After install mail sent
mail

Code: Select all

Dossier d'installation : F:\Sites\Test\temp2
root URL : http://localhostF:\Sites\Test\temp2/
link at the end of step 9 on WAMP windows
No active links
so the source is

Code: Select all

<__script__ type="text/javascript">set_block_html('bottom_nav','Super ! Nous avons terminé. Vous pouvez maintenant <a href="http://localhostF:\Sites\Test\temp2/">visiter votre site Web</a> ou vous connecter au <a href="http://localhostF:\Sites\Test\temp2/admin">panneau d’administration</a>.');</__script>
Jean-Claude Etiemble
jce76350
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1953
Joined: Mon May 29, 2006 1:20 pm
Location: Rouen

Re: Installation - added email is not saved+links

Post by jce76350 »

rev 125 test test on files NOT on PHAR installer

mail

Code: Select all

Dossier d'installation : F:\Sites\Test\temp2
root URL : http://localhost/F:/Sites/Test/temp2/
link at the end of step 9 on WAMP windows
http://localhost/F:/Sites/Test/temp2/admin
Error would be http://localhost/test/temp2/admin

EDIT test with PHAR installer mail and links are Ok
Jean-Claude Etiemble
jce76350
Beta Tester
Beta Tester
Posts: 1953
Joined: Mon May 29, 2006 1:20 pm
Location: Rouen

Re: [fixed?] Installation - added email is not saved+links

Post by jce76350 »

@ Rolf can you put this topic into Closed Issues
I will repost for the links problem on files installation later
Jean-Claude Etiemble
Post Reply

Return to “Closed Issues”