CMS Made Simple Forums
https://forum.cmsmadesimple.org/

[Fixed] News item click send to error 500 web page. (b4)
https://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=80&t=61874
Page 1 of 1

Author:  soportepro [ Sun Jul 08, 2012 4:11 am ]
Post subject:  [Fixed] News item click send to error 500 web page. (b4)

When I clic over a news item, it send me to error 500 page, i use debug, but nothing show.

You can recreate this in my test site using 1.11 beta 3 release:

http://www.accesoexpress.mx

Click over news item, and see it...

Author:  SimonJ [ Sun Jul 08, 2012 6:15 am ]
Post subject:  Re: News item click send to error 500 web page...

What is in the error log?

Author:  soportepro [ Sun Jul 08, 2012 5:26 pm ]
Post subject:  Re: News item click send to error 500 web page...

I remember something...

I install this beta release and begin using without problems from:

http://www.soportepro.com/acex

But when I point the domain http://www.accesoexpress.mx to this location the error start.

I look inside the config.php and now it do not use by default "root_url" variable in this release, and I thing that the problem can be inside this mod and the News module.

This is the error log:

/web/cgi-bin/php5: /usr/local/lib/libpng12.so.0: no version information available (required by /web/cgi-bin/php5)
Failed loading /usr/local/zo/4_3/ZendOptimizer.so: /usr/local/zo/4_3/ZendOptimizer.so: undefined symbol: empty_string
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './imap.so' - ./imap.so: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library './php_openssl.dll' - ./php_openssl.dll: cannot open shared object file: No such file or directory in Unknown on line 0

This is the log:

110.175.129.45 - - [07/Jul/2012:23:09:33 -0700] "GET http://www.accesoexpress.mx/favicon.ico HTTP/1.1" 404 5 "-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/536.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/19.0.1084.9 Safari/536.5"
110.175.129.45 - - [07/Jul/2012:23:09:58 -0700] "GET http://www.accesoexpress.mx/index.php?m ... eturnid=39 HTTP/1.1" 500 595 "http://www.accesoexpress.mx/" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/536.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/19.0.1084.9 Safari/536.5"
110.175.129.45 - - [07/Jul/2012:23:09:59 -0700] "GET http://www.accesoexpress.mx/favicon.ico HTTP/1.1" 404 5 "-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/536.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/19.0.1084.9 Safari/536.5"
110.175.129.45 - - [07/Jul/2012:23:11:09 -0700] "GET http://www.accesoexpress.mx/index.php?m ... eturnid=39 HTTP/1.1" 500 595 "-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/536.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/19.0.1084.9 Safari/536.5"
110.175.129.45 - - [07/Jul/2012:23:11:10 -0700] "GET http://www.accesoexpress.mx/favicon.ico HTTP/1.1" 404 5 "-" "Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/536.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/19.0.1084.9 Safari/536.5"

Author:  calguy1000 [ Sun Jul 08, 2012 5:40 pm ]
Post subject:  Re: News item click send to error 500 web page...

The root_url and root_path are (by default) calculated now. This will help with things like site moves. There were fixes to this calculation released in beta3.

However, you can still set them the config.php and the system will obey it.

a 500 error will generate an entry in the config file (separate from the startup errors you have there). So we'd need to see that.

Author:  soportepro [ Sun Jul 08, 2012 5:52 pm ]
Post subject:  Re: News item click send to error 500 web page...

One aditional thing: this install is an upgrade from Beta 2, but all process was ok at this moment.

The cmsms config file is:

<?php
# CMS Made Simple Configuration File
# Documentation: /doc/CMSMS_config_reference.pdf
#
$config['dbms'] = 'mysqli';
$config['db_hostname'] = '++++++++++++++++';
$config['db_username'] = '++++++++';
$config['db_password'] = '******************';
$config['db_name'] = '++++++++++';
$config['db_prefix'] = '+++++';
$config['timezone'] = 'America/Mexico_City';
# $config['debug'] = true;
?>

I m going to activate debug mode... I hope this help you...

09072012 I stop debug mode, waiting any news...

Author:  soportepro [ Mon Jul 16, 2012 12:42 am ]
Post subject:  Re: News item click send to error 500 web page...

Maybe FIXED error 500, but.

I make an initial test after upgrade to 1.11 beta 4... and it looks solved. I can click over it without error page, but I find something here... Please see my atached image in this post...

I do not know why, but if I make inactive the page: Modules/News the system send error 404, and If I re-activate this page the news loads ok, this is extrange error. And the news do not have to be linked to this specific demo page.

I thing that news items have to be linked to initial page only, no?

Thanks to all of you, and your great work.
I will continue testing to help you with this work.

Attachments:
bug_beta4_01.jpg
bug_beta4_01.jpg [ 45.3 KiB | Viewed 3794 times ]

Author:  uniqu3 [ Mon Jul 16, 2012 8:11 am ]
Post subject:  Re: [Fixed but] News item click send to error 500 web page.

Simplex theme is using detailpage parameter for news, as "News" sample page is a child of "Modules" page (which News well is), i do not see anything wrong with you screenshot.

First links are breadcrubms and displayed correctly, same es previous and next links.

Author:  soportepro [ Tue Jul 17, 2012 2:01 pm ]
Post subject:  Re: [Fixed but] News item click send to error 500 web page.

Thanks for your comment Goran Ilic.

I test this, and works like you say.

Thanks for all your work, you are changing CMSMS the way it have to be. The Simple template is a good demo for all your enhancements.

I hope that my litle participation be usefull.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/