Maintenance settings do not update

For questions and problems with the CMS core. This board is NOT for any 3rd party modules, addons, PHP scripts or anything NOT distributed with the CMS made simple package itself.
Post Reply
zzmarker
Forum Members
Forum Members
Posts: 18
Joined: Fri Oct 03, 2008 7:37 am

Maintenance settings do not update

Post by zzmarker »

Hello,

I moved the site from developer site to production server. I can see on admin side that the webpage is working properly. But I can't change Maintenance setting from "down for maintenace" to "NO" so that the site can be seen in public.

And when I try to change it to "No" - I get a message "The requested URL was not found on this server" In the address bar there is https//...../siteprefs.php?__c=f9a2398ae0146428254. I have modified the database by chancing siteprefs value to f9a2398ae0146428254. That does not help.

I have version 2.2.13 with PHP 7.4

What is the problem
User avatar
DIGI3
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 1079
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:25 am
Location: Victoria, BC

Re: Maintenance settings do not update

Post by DIGI3 »

After moving:
check there's no urls in config.php
check there's no urls in .htaccess
clear the cmsms cache
clear the browser cache

finally, confirm 100% that mod_security isn't enabled. You may have to check with your host, there's no reliable test if you don't have control of it.
Not getting the answer you need? CMSMS support options
zzmarker
Forum Members
Forum Members
Posts: 18
Joined: Fri Oct 03, 2008 7:37 am

Re: Maintenance settings do not update

Post by zzmarker »

Thanks DIGI3 for your answer.

I have checked all other and now I'm waiting answer from my host about mod_security.
User avatar
velden
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 3305
Joined: Mon Nov 28, 2011 9:29 am
Location: The Netherlands

Re: Maintenance settings do not update

Post by velden »

I have modified the database by chancing siteprefs value to f9a2398ae0146428254. That does not help
Not sure what you tried and what preference you changed but that surely won't help.

enablesitedownmessage in the cms_siteprefs table should be 0 or non-existent

Double check you don't have a file 'SITEDOWN' in the tmp/cache/ folder. If you have it, delete it.
zzmarker
Forum Members
Forum Members
Posts: 18
Joined: Fri Oct 03, 2008 7:37 am

Re: Maintenance settings do not update - New problem

Post by zzmarker »

Okay, the basic problem solved - host had mod_security enabled.

The site was transferred from develop server and it is working in public fine. But there is an odd problem at the admin side. I cannot modify content pages or add a new page. When I try add a new page I get a blank page and address bar shows: https://xxxx.xx/admin/moduleinterface.php

News are working fine

Some basic is missing???
User avatar
Rolf
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 7754
Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Maintenance settings do not update

Post by Rolf »

Try to clear CMSMS cache and clear your browser history.
Image
- + - + - + - + - + -
Latest CMSMS tutorial: FormBuilder WatchGuard
- + - + - + - + - + -
Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work?
Great!! Buy me a cup of coffee in return as a small token of appreciation!
zzmarker
Forum Members
Forum Members
Posts: 18
Joined: Fri Oct 03, 2008 7:37 am

Re: Maintenance settings do not update

Post by zzmarker »

Both done - problem exist
User avatar
Dr.CSS
Moderator
Moderator
Posts: 12678
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:32 am
Location: Arizona

Re: Maintenance settings do not update

Post by Dr.CSS »

Try running install again, it should ask if you want to 'clean up' the install...
Check ver. CMSMS, PHP, server OS, in System Information page.
Default content http://multiintech.com/defaultcontent/
People are Wonderful
Business is Great
Life is Terrific
Ever wonder what happened to the Album module? Well it is alive and well.
http://album.multiintech.com/
Image
User avatar
DIGI3
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 1079
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:25 am
Location: Victoria, BC

Re: Maintenance settings do not update

Post by DIGI3 »

Blank page will almost certainly add a line to your php error log describing the issue.
Not getting the answer you need? CMSMS support options
zzmarker
Forum Members
Forum Members
Posts: 18
Joined: Fri Oct 03, 2008 7:37 am

Re: Maintenance settings do not update

Post by zzmarker »

Thanks for your swift answers.

I did not run install again yet.

Error log showewd: PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mb_strtolower() in /home/hytsfi/public_html/lib/misc.functions.php:821

PHP extensions: mbstring is enabled

Another question: I have enabled opcache in php extensions (php 7.4) but CMSMS system info shows (also after clearing cache):
PHP 5.5+ Opcode Cache Warning Unabled (Untrue)
User avatar
DIGI3
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 1079
Joined: Wed Feb 25, 2009 4:25 am
Location: Victoria, BC

Re: Maintenance settings do not update

Post by DIGI3 »

I would verify with a phpinfo() that the settings you're changing are, in fact, changing. You may have to restart php on your server after changing them, depending upon your host configuration. These may be things you need to discuss with your host or server admin.
Not getting the answer you need? CMSMS support options
zzmarker
Forum Members
Forum Members
Posts: 18
Joined: Fri Oct 03, 2008 7:37 am

Re: Maintenance settings do not update

Post by zzmarker »

Yeah, phpinfo() shows that opcache is disabled. I have coctacted my host and waiting for their answer.
zzmarker
Forum Members
Forum Members
Posts: 18
Joined: Fri Oct 03, 2008 7:37 am

Re: Maintenance settings do not update [solved]

Post by zzmarker »

All is now working. The host had not activated those extensions (opcacahe and mbstring) - and I mark this thread as [solved]

Thanks for your help - I appreciate.
Matti
Post Reply

Return to “CMSMS Core”