[Solved] Breadcrumbs problem.

For questions and problems with the CMS core. This board is NOT for any 3rd party modules, addons, PHP scripts or anything NOT distributed with the CMS made simple package itself.
Locked
Delagardi
Forum Members
Forum Members
Posts: 15
Joined: Thu Mar 14, 2013 4:59 pm

[Solved] Breadcrumbs problem.

Post by Delagardi »

good day

I am a beginner and decided to work with CMS Made Simple.

Faced with a problem that I can not solve and ask for your help.

I would like to change the label to the bread crumbs (Breadcrumbs). Now it is a "You are here:"

I found the following in the template:

Code: Select all

{* Start Breadcrumbs, a bit of letting you know where your at *}
<div class="breadcrumbs core-float-right">
{cms_breadcrumbs root = 'Home'}
</ div>
{* End Breadcrumbs *}
As it is written in the documentation insert there starttext parameter to its value, as a result I have the following code:

Code: Select all

{* Start Breadcrumbs, a bit of letting you know where your at *}
<div class="breadcrumbs core-float-right">
{cms_breadcrumbs root = 'Home' starttext = 'StartText'}
</ div>
{* End Breadcrumbs *}
but nothing happend. "You are here" has not changed. The documentation for the breadcrumbs tag says that the function is deprecated, but the documentation for the cms_breadcrumbs does not say anything as to change this startText

tell me where is my mistake, please?

I have a new version of the CMS, downloaded and installed yesterday.
Last edited by Delagardi on Fri Mar 15, 2013 2:40 pm, edited 1 time in total.
User avatar
manuel
Power Poster
Power Poster
Posts: 350
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:15 am

Re: Breadcrumbs problem.

Post by manuel »

Dear Delagardi,

The text is contained in the language files located here: \modules\MenuManager\lang
$lang['youarehere'] = 'You are here';

You can use http://docs.cmsmadesimple.org/customizi ... ge-strings to overwrite the language string.
If you just change it in the original file, it will become overwritten the next time you update cmsms.

Greetings,
Manuel
Do you like your open source cms? Buy from the CMSMS partners || Donate
Delagardi
Forum Members
Forum Members
Posts: 15
Joined: Thu Mar 14, 2013 4:59 pm

Re: Breadcrumbs problem.

Post by Delagardi »

Thanks for the quick response, manuel

thought about it, but decided that this is a dirty hack.

I installed Russian version of the CMS, but these words are written in English anyway. Please tell me where I can read about the change of language.

Replacing en_US.php ru_RU.php make an error.
User avatar
manuel
Power Poster
Power Poster
Posts: 350
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:15 am

Re: Breadcrumbs problem.

Post by manuel »

Dear Delagardi,

This certainly isn't a dirty hack!! :D
Editing the original files would be a dirty hack...
Using module_custom to overwrite language strings is actually the proper way of changing language strings. This makes sure you can upgrade your cmsms without losing your customizations.

If you change the default language for the frontend to "Русский (Russian)" in "Global settings > General settings", the ru_RU.php file should get used.

You can then overwrite $lang['youarehere'] = 'Вы здесь'; inside the ru_RU.php file to contain anything you want using the *recommended* method.

replacing en_US.php by ru_RU.php would be a dirty hack as you are changing core files and your changes will get overwritten when you upgrade cmsms. ;)

Greetings,
Manuel
Do you like your open source cms? Buy from the CMSMS partners || Donate
Delagardi
Forum Members
Forum Members
Posts: 15
Joined: Thu Mar 14, 2013 4:59 pm

Re: Breadcrumbs problem.

Post by Delagardi »

Thank you very much, manuel

two problems in the world less :)
User avatar
manuel
Power Poster
Power Poster
Posts: 350
Joined: Fri Nov 30, 2007 9:15 am

Re: Breadcrumbs problem.

Post by manuel »

Dear Delagardi,

Glad i could help out! :)
Feel free to edit your first post and add [solved] in front of the subject.

Greetings,
Manuel
Do you like your open source cms? Buy from the CMSMS partners || Donate
User avatar
Rolf
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 7760
Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: [Solved] Breadcrumbs problem.

Post by Rolf »

Isnt there a Menu Manager template for breadcrumbs you can change in the Admin?
Image
- + - + - + - + - + -
Latest CMSMS tutorial: FormBuilder WatchGuard
- + - + - + - + - + -
Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work?
Great!! Buy me a cup of coffee in return as a small token of appreciation!
Locked

Return to “CMSMS Core”