CMS Made Simple Forums
https://forum.cmsmadesimple.org/

FormBuilder gebruiken op een 1-page website
https://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=52&t=71659
Page 1 of 1

Author:  Guido [ Fri Oct 31, 2014 2:48 pm ]
Post subject:  FormBuilder gebruiken op een 1-page website

Misschien voor een hoop mensen overbodig, maar ik ben er een tijdje mee bezig geweest dus hopelijk bespaart het iemand anders tijd:

Ik heb via de FormBuilder module een contactformulier aangemaakt op een 1-page website. Deze website was opgebouwd via deze tutorial: http://www.i-do-this.com/blog/one-page-website-using-menu-manager-templates/57.

Wat je zou verwachten is dat het contactformulier wordt vervangen door een 'verzendbevestiging' na het invullen en versturen. Dit gebeurt niet, je krijgt weer een leeg formulier te zien. Het formulier wordt overigens wel netjes verzonden.

Het ontbreken van de 'verzendbevestiging' komt omdat deze of naar de {content} tag, of naar de {cms_module} tag gestuurd wordt. Dit kan je kiezen in het 'Start' tabblad van je formulier onder 'Toon het formulier inline?'. Je gebruikt in deze alleen de {content} tag niet, die geef je door aan een verder ongebruikte variabele. Je kiest dus 'inline' om de bevestiging aan de tag van de FormBuilder module door te geven.

Maar als je, zoals ik doodleuk {FormBuilder form='contact'} gebruikte werkt het nog steeds niet. Je moet dus echt {cms_module module='FormBuilder' form='contact'} gebruiken.

Als je nu een formulier verzendt krijg je op de gewenste plek je verzendsjabloon te zien.

Author:  jack4ya [ Fri Oct 31, 2014 8:32 pm ]
Post subject:  Re: FormBuilder gebruiken op een 1-page website

Hi...
Ik ben me aan het orienteren voor verschillende benadering van onepage websites. Je opmerking is steekhoudend, en ben benieuwd of je nog andere nadelen/voordelen hebt bemerkt aan deze benadering.

Misschien is je website al klaar, en zou ik eens mogen kijken?

Author:  Guido [ Mon Nov 03, 2014 8:17 am ]
Post subject:  Re: FormBuilder gebruiken op een 1-page website

Helaas, hij is nog niet klaar. Zodra hij af is zal ik een link posten. Eigenlijk moet je er rekening mee houden dat alle modules die acties hebben die de {content} tag vullen anders werken, omdat er geen content-tag is.

Verder designtechnisch is er vooral een SEO bezwaar, je hebt geen duidelijke paginastructuur waar een zoekmachine zich op kan baseren. Ik heb daarom wel contentpagina's voor mijn sub-pagina's aangemaakt en op de startpagina via 'truncate_better" inleidingen geplaatst op de home pagina.

Als iemand weet hoe ik het formulier trouwens weer kan resetten na indienen, graag een tip.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/