CMS Made Simple Forums
https://forum.cmsmadesimple.org/

Ako nastavit kesovanie modulov a UDT aby CMSMS frcalo?
https://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=42&t=72218
Page 1 of 1

Author:  Joseph777 [ Fri Jan 23, 2015 2:20 pm ]
Post subject:  Ako nastavit kesovanie modulov a UDT aby CMSMS frcalo?

Zdravim,

Ako mam nastavit kesovanie smarty, modulov a UDT? AKo to mate nastavene vy aby cmsms frcalo co najrychlejsie?

teraz to mam nastavene takto:
1. Zapnúť Smarty kešovanie
NIE - asi je to takto spravne, ked to bolo defaultne vypnute. Neviem co sposobi jeho zapnutie. V napovede je uvedene: Môže spôsobovať problémy pri použití non-inline formulárov. Pri PHP 5.2.x je voľba automatický vypnutá. Co je non-inline formular? Verziu PHP mam 5.3.8, tam je to tiez automaticky vypnute aj keby som ho v admine CMSMS zapol?

2. Volania kešovania modulov
NIKDY - Keby som dal vzdy aky to bude mat dopad na funkcnost stranok? Myslim ci budu vsetky moduly pracovat tak ako doteraz, takze ked pridam napr novinku ta sa hned zobrazi alebo ci nebude blbnut contact form, newsletter a pod.

3. Kešovať užívateľské tagy (UDT)
NIKDY - taktiez tu ked dam vzdy, je to zly napad? UDT mam vytvorene napr. pre sortovanie poloziek, nacitanie poloziek pre content blocky alebo zistenie nazvu sablony.

Author:  kuzmany [ Sat Jan 24, 2015 2:57 am ]
Post subject:  Re: Ako nastavit kesovanie modulov a UDT aby CMSMS frcalo?

Joseph777 wrote:
Zdravim,

Ako mam nastavit kesovanie smarty, modulov a UDT? AKo to mate nastavene vy aby cmsms frcalo co najrychlejsie?

teraz to mam nastavene takto:
1. Zapnúť Smarty kešovanie
NIE - asi je to takto spravne, ked to bolo defaultne vypnute. Neviem co sposobi jeho zapnutie. V napovede je uvedene: Môže spôsobovať problémy pri použití non-inline formulárov. Pri PHP 5.2.x je voľba automatický vypnutá. Co je non-inline formular? Verziu PHP mam 5.3.8, tam je to tiez automaticky vypnute aj keby som ho v admine CMSMS zapol?

2. Volania kešovania modulov
NIKDY - Keby som dal vzdy aky to bude mat dopad na funkcnost stranok? Myslim ci budu vsetky moduly pracovat tak ako doteraz, takze ked pridam napr novinku ta sa hned zobrazi alebo ci nebude blbnut contact form, newsletter a pod.

3. Kešovať užívateľské tagy (UDT)
NIKDY - taktiez tu ked dam vzdy, je to zly napad? UDT mam vytvorene napr. pre sortovanie poloziek, nacitanie poloziek pre content blocky alebo zistenie nazvu sablony.


Ahoj,

kesovanie je velmi dobre rozobrate v dokumentacii.

http://docs.cmsmadesimple.org/general-i ... g-in-cmsms

Co sa tyka praktickych skusenoti, pokial zapnes Smarty kesovanie, je nutne pametat na 2 zasadne veci:

1, v pripade ze si prihlaseni do adminu, tak v tom istom browseri ta web detekuje ako admina a kes je vypnuta, takze je to dobre testovat v druhom prehliadaci, alebo v privte rezime toho isteho prehliadaca (tak to robim ja)

2, pri zapnutom kesovani treba mysliet na to, ze v pripade ze v sablone pouzivas assign alebo capture a premennu volas na inom mieste, musis pouzit nocache parameter, tzn.

{assign var="premenna" value="hodnota"} (ekvivalent {$premenna="hodnota"})

pouzijes v sablone ako

{$premenna nocache}

Co sa tyka modulov a UDT. Tak plati to iste, akurat zalezi ako pouzivas UDT, pokial ti nebude fungovat nieco na webe, tak bud tuto volbu vypnes alebo pouzijes nocache parameter, t.j. {mojudt nocache}

Ze nieco nefunguje po zapnuti zistit tak ze sa prestane zobrazovat na webe, resp zobrazi sa pri prvom nacitani a pri druhom uz sa nezobrazi.

Author:  Joseph777 [ Mon Feb 02, 2015 1:25 pm ]
Post subject:  Re: Ako nastavit kesovanie modulov a UDT aby CMSMS frcalo?

ok, diky este mam ale par otazok

1. ked dam v admine v nastaveniach (globalna konfiguracia -> nastavenie smarty) kesovat moduly a UDT VZDY to znamena ze bude kesovat vsetky moduly aj napr. Menu generátor aj ked ma kesovanie vypnute (vo vzhlad -> menu generator) alebo napr. FormBuilder, ktory ma (v moduly) nastavene nekesovat

2. Ako urobim kesovatelne len niektore moduly?, lebo v mojich moduloch (v moduly) je mozne kesovat len modul News

3. co sa stane ak neurobim toto?: pri zapnutom kesovani treba mysliet na to, ze v pripade ze v sablone pouzivas assign alebo capture a premennu volas na inom mieste, musis pouzit nocache parameter

diky

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/