• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Ako nastavit kesovanie modulov a UDT aby CMSMS frcalo?
PostPosted: Fri Jan 23, 2015 2:20 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Mar 16, 2011 9:13 am
Posts: 206
Zdravim,

Ako mam nastavit kesovanie smarty, modulov a UDT? AKo to mate nastavene vy aby cmsms frcalo co najrychlejsie?

teraz to mam nastavene takto:
1. Zapnúť Smarty kešovanie
NIE - asi je to takto spravne, ked to bolo defaultne vypnute. Neviem co sposobi jeho zapnutie. V napovede je uvedene: Môže spôsobovať problémy pri použití non-inline formulárov. Pri PHP 5.2.x je voľba automatický vypnutá. Co je non-inline formular? Verziu PHP mam 5.3.8, tam je to tiez automaticky vypnute aj keby som ho v admine CMSMS zapol?

2. Volania kešovania modulov
NIKDY - Keby som dal vzdy aky to bude mat dopad na funkcnost stranok? Myslim ci budu vsetky moduly pracovat tak ako doteraz, takze ked pridam napr novinku ta sa hned zobrazi alebo ci nebude blbnut contact form, newsletter a pod.

3. Kešovať užívateľské tagy (UDT)
NIKDY - taktiez tu ked dam vzdy, je to zly napad? UDT mam vytvorene napr. pre sortovanie poloziek, nacitanie poloziek pre content blocky alebo zistenie nazvu sablony.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Ako nastavit kesovanie modulov a UDT aby CMSMS frcalo?
PostPosted: Sat Jan 24, 2015 2:57 am 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Tue Oct 10, 2006 5:00 pm
Posts: 448
Location: Bratislava
Joseph777 wrote:
Zdravim,

Ako mam nastavit kesovanie smarty, modulov a UDT? AKo to mate nastavene vy aby cmsms frcalo co najrychlejsie?

teraz to mam nastavene takto:
1. Zapnúť Smarty kešovanie
NIE - asi je to takto spravne, ked to bolo defaultne vypnute. Neviem co sposobi jeho zapnutie. V napovede je uvedene: Môže spôsobovať problémy pri použití non-inline formulárov. Pri PHP 5.2.x je voľba automatický vypnutá. Co je non-inline formular? Verziu PHP mam 5.3.8, tam je to tiez automaticky vypnute aj keby som ho v admine CMSMS zapol?

2. Volania kešovania modulov
NIKDY - Keby som dal vzdy aky to bude mat dopad na funkcnost stranok? Myslim ci budu vsetky moduly pracovat tak ako doteraz, takze ked pridam napr novinku ta sa hned zobrazi alebo ci nebude blbnut contact form, newsletter a pod.

3. Kešovať užívateľské tagy (UDT)
NIKDY - taktiez tu ked dam vzdy, je to zly napad? UDT mam vytvorene napr. pre sortovanie poloziek, nacitanie poloziek pre content blocky alebo zistenie nazvu sablony.


Ahoj,

kesovanie je velmi dobre rozobrate v dokumentacii.

http://docs.cmsmadesimple.org/general-i ... g-in-cmsms

Co sa tyka praktickych skusenoti, pokial zapnes Smarty kesovanie, je nutne pametat na 2 zasadne veci:

1, v pripade ze si prihlaseni do adminu, tak v tom istom browseri ta web detekuje ako admina a kes je vypnuta, takze je to dobre testovat v druhom prehliadaci, alebo v privte rezime toho isteho prehliadaca (tak to robim ja)

2, pri zapnutom kesovani treba mysliet na to, ze v pripade ze v sablone pouzivas assign alebo capture a premennu volas na inom mieste, musis pouzit nocache parameter, tzn.

{assign var="premenna" value="hodnota"} (ekvivalent {$premenna="hodnota"})

pouzijes v sablone ako

{$premenna nocache}

Co sa tyka modulov a UDT. Tak plati to iste, akurat zalezi ako pouzivas UDT, pokial ti nebude fungovat nieco na webe, tak bud tuto volbu vypnes alebo pouzijes nocache parameter, t.j. {mojudt nocache}

Ze nieco nefunguje po zapnuti zistit tak ze sa prestane zobrazovat na webe, resp zobrazi sa pri prvom nacitani a pri druhom uz sa nezobrazi.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Ako nastavit kesovanie modulov a UDT aby CMSMS frcalo?
PostPosted: Mon Feb 02, 2015 1:25 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Wed Mar 16, 2011 9:13 am
Posts: 206
ok, diky este mam ale par otazok

1. ked dam v admine v nastaveniach (globalna konfiguracia -> nastavenie smarty) kesovat moduly a UDT VZDY to znamena ze bude kesovat vsetky moduly aj napr. Menu generátor aj ked ma kesovanie vypnute (vo vzhlad -> menu generator) alebo napr. FormBuilder, ktory ma (v moduly) nastavene nekesovat

2. Ako urobim kesovatelne len niektore moduly?, lebo v mojich moduloch (v moduly) je mozne kesovat len modul News

3. co sa stane ak neurobim toto?: pri zapnutom kesovani treba mysliet na to, ze v pripade ze v sablone pouzivas assign alebo capture a premennu volas na inom mieste, musis pouzit nocache parameter

diky


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting