• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Modul Products - použítí na vícejazyčném webu (s MLE)
PostPosted: Sun Sep 21, 2014 11:14 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Sep 10, 2007 1:58 pm
Posts: 75
Location: Pardubice
Ahoj všem,

mám problém, používám modul Products a modul MLE (možná že s tím nemá nic společného). Ačkoliv mám ve všech jazycích stránku s produkty, modul Products mi tvrdošítně cpe svůj výstup na adresu mujweb.cz/products/... místo například na mujweb.cz/cs/produkty. Nemáte někdo nápad jak to vyřešit?

Prohlédnout si problém můžete na http://semica.webvpohode.cz/cs/produkty/ orkazy jsou zatím v cs, en, ru. Defaultní jazyk pro MLE je cs. Defaultní stránka v modulu Products je vždy produkty (cs) (stejný výstup ale odstanu i když ji nezadám).
Na stránce se pro test zobrazuje adresa z url a pod ní pak jazyk.

Možná jednodušší otázka: jak používáte modul Products na vícejazyčném webu?

Děkuji všem za pomoc
V.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Modul Products - použítí na vícejazyčném webu (s MLE)
PostPosted: Sun Sep 21, 2014 5:10 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Tue Oct 10, 2006 5:00 pm
Posts: 448
Location: Bratislava
Ahoj,

pouzivas modul nespravne.

Pre jazyky mozes pouzit kategorie alebo hierarchiu. Nasledne si vytvoris stranku produkty na vsetkych jazyk. mutaciach. Do strankok potom vlozis kod znacku na vypisanie produktov podla jazyl. mutacie a to napr.

{Products category='sk'} , {Products category='cz'}, {Products category='en'} ... Alebo zjednodusene iba {Products category="{$lang_parent}"}

alebo pri hierarchii

{Products hierarchy='sk*'} , {Products hierarchy='cz*'}, {Products hierarchy='en*'} ... Alebo zjednodusene iba {Products hierarchy="{$lang_parent}*"}

Defaultnu stranku modulu vypni.

V skratke na slovenskej stranke vypises produtky z kategorie sk, na ceskej z kategorie cz atd.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Modul Products - použítí na vícejazyčném webu (s MLE)
PostPosted: Sun Sep 21, 2014 5:37 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Sep 10, 2007 1:58 pm
Posts: 75
Location: Pardubice
kuzmany \kuzmany:
Ahoj,

pouzivas modul nespravne.

Pre jazyky mozes pouzit kategorie alebo hierarchiu. Nasledne si vytvoris stranku produkty na vsetkych jazyk. mutaciach. Do strankok potom vlozis kod znacku na vypisanie produktov podla jazyl. mutacie a to napr.

{Products category='sk'} , {Products category='cz'}, {Products category='en'} ... Alebo zjednodusene iba {Products category="{$lang_parent}"}

alebo pri hierarchii

{Products hierarchy='sk*'} , {Products hierarchy='cz*'}, {Products hierarchy='en*'} ... Alebo zjednodusene iba {Products hierarchy="{$lang_parent}*"}

Defaultnu stranku modulu vypni.

V skratke na slovenskej stranke vypises produtky z kategorie sk, na ceskej z kategorie cz atd.


Díky za nápad. Ale mám pořád stejný problém s URL.
Když to tahle udělám, tak mě to nezbaví největšího problému a to je to co se objeví v URL, je tam adresa která nemá s adresou na které startuju seznam produktů, nic společného. Teď jsem to udělal podle návodu výše k otestování na českých produktech.
vycházím z této adresy
http://semica.webvpohode.cz/cs/produkty/
po kliku na relé končím tady
http://semica.webvpohode.cz/Products/1/57/Rele-RELPOL/
ale potřeboval bych končit tady
http://semica.webvpohode.cz/cs/produkty ... le-RELPOL/
to samé při zobrazení hierarchie.
podobně pro ostatní jazyky


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Modul Products - použítí na vícejazyčném webu (s MLE)
PostPosted: Sun Sep 21, 2014 6:26 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Tue Oct 10, 2006 5:00 pm
Posts: 448
Location: Bratislava
Ahoj,

maximalne v nastaveniach mozes povolit Use Hierarchy Path in Item Detail URLS, to by malo tvorit url z hierarchy. Pozor na maly bug v sucasnej verejnej verzii http://dev.cmsmadesimple.org/bug/view/10232 pri generovani URL az potom to bude fungovat.

Url potom moze vyzerat takto:
editovatelny-alias-modulu/details/1/hierarchy-cesta/alias-produktu

Viac z toho nevymacknes.

Za hodinovu sadzbu ti mozem URL podporu doplnit od modulu.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Modul Products - použítí na vícejazyčném webu (s MLE)
PostPosted: Sun Sep 21, 2014 6:39 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Sep 10, 2007 1:58 pm
Posts: 75
Location: Pardubice
kuzmany \kuzmany:
Ahoj,

maximalne v nastaveniach mozes povolit Use Hierarchy Path in Item Detail URLS, to by malo tvorit url z hierarchy. Pozor na maly bug v sucasnej verejnej verzii http://dev.cmsmadesimple.org/bug/view/10232 pri generovani URL az potom to bude fungovat.

Url potom moze vyzerat takto:
editovatelny-alias-modulu/details/1/hierarchy-cesta/alias-produktu

Viac z toho nevymacknes.



Tak to bohužel funguje pořád stejně - blbě. Jdu zkusit další tvůj modul Module Generator, třeba se mi podaří z něj vymáčknout víc. Potřebuji v podstatě zobrazení jako je na původním webu http://www.semicaplus.eu/nase-produkty
kde každá kategorie budou odkazy na produkty a pak seznam produktů z jednotlivé kategorie http://www.semicaplus.eu/komponenty-pro ... hniku/rele

za nabídku dopsání modulu děkuju, asi bych to zvládnul i sám, ale jdu zatím cestou menšího odporu.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Modul Products - použítí na vícejazyčném webu (s MLE)
PostPosted: Sun Sep 21, 2014 6:50 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Tue Oct 10, 2006 5:00 pm
Posts: 448
Location: Bratislava
Module Generator by som nepouzival, zvladne to iba ciastocne a a uz nebude vyvyjany. Praca s URL je zalozena na routovani v ramci systemu a platia tam urcite pravila, preto to funguje tak.

Ziadny modul toto v sucasnosti nedokaze. Pokial tych produktov nebude vela, mozes pouzit Stranky a GGSimpleSmarty module a nakodujes si zobrazenie v sablone pomocou smarty ({cgsimple::get_children()}...). Vtedy mas URL tak ako pozadujes.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Modul Products - použítí na vícejazyčném webu (s MLE)
PostPosted: Sun Sep 21, 2014 7:01 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Sep 10, 2007 1:58 pm
Posts: 75
Location: Pardubice
Ahoj,

díky za rady, takže se zdá, že jsem v p, teda dál než v háji a dál než u šípku ??? Zkusím teda ještě něco vymyslet s modulem Products, třeba mě něco napadne, ale mám v úterý termín >:(

V.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
A2 Hosting