• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: [SOLVED] AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Wed Sep 22, 2010 11:31 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Feb 19, 2006 5:42 pm
Posts: 201
Location: Litomyšl, Czech Republic
When i try to use AdvancedContent created blocks in templates, created in MLE, content was saved in them, but it got deleted, when I edited the page again.

Is there some possibility to fix this?

_________________
Others are others and me is me.


Last edited by Anonymous on Sun Sep 26, 2010 9:12 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Fri Sep 24, 2010 7:06 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Feb 19, 2006 5:42 pm
Posts: 201
Location: Litomyšl, Czech Republic
Bump. Do you need more info? Perhaps I should have add, that I am using the latest versions of both modules.

_________________
Others are others and me is me.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Sat Sep 25, 2010 10:10 pm 
Do you use whitespaces or special chars (UTF8 chars) in the blocknames?

Is the content really deleted?
Please take a look in the database (table content_props, order by id) and make sure the content of all the content properties is there.


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Sun Sep 26, 2010 11:19 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Feb 19, 2006 5:42 pm
Posts: 201
Location: Litomyšl, Czech Republic
Thanks for your suggestions! I finally got it working.

First, I didn't observed any difference between using block names with whitespaces and without them. I didn't used any non-ASCII characters.

And second, the content wasn't deleted, indeed. But I wasn't aware, that when I am saving that block a new block is created in the background, named block_name_cs (or code of whatever language defined in MLE) and content in saved in that one. So when I modified the code in template accordingly, it strated to work.

So, please ,add something like this in the help page of the next version:

CMSMadeSimple Multilingual (MLE)
If you are using CMSMadeSimple Multilingual (MLE), keep in mind, that you need to add language suffix (look for calue of DB block in MLE administration interface) to the block parameter, like this:
\$1:
{content block="your_block_name_en"}
or
\$1:
{content block="your_block_name_fr"}


Otherwise, the interface for editing pages won't work properly (saved values won't be displayed).

_________________
Others are others and me is me.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [SOLVED] AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Sun Sep 26, 2010 12:39 pm 
Well, this should not be needed.
I thought i fixed this already.
It doesn't make much sense if the user needs to apply the language by himself.
This would make MLE useless.
The purpose of MLE is to show content in the selected language no matter what language it is. So the user does not need to specify a certain language in template.

I will do some investigation why AdvancedContent does not load the right language block.


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [SOLVED] AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Sun Sep 26, 2010 2:43 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Feb 19, 2006 5:42 pm
Posts: 201
Location: Litomyšl, Czech Republic
I think it might make sense, if there will be need for different fields in different languages. For example, I can imagine a website with one main language variant with many fields and several other, with one one, say, Summary. Perhaps there should be possibility to adjust this behaviour in the settings of AdvancedContent.

_________________
Others are others and me is me.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Sun Sep 26, 2010 3:45 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Feb 19, 2006 5:42 pm
Posts: 201
Location: Litomyšl, Czech Republic
OK, this isn't solved at all, because _cs (or _en) is added each time, when saving. So it's completely unusable. Sorry for false report.

_________________
Others are others and me is me.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Sun Sep 26, 2010 4:56 pm 
I noticed a typo error in AdvancedContent/inc/function.displayContentBlocks.php in line 67.
There i says

\$1:

if($this->mle && !$this->blockLang != '' && $blockInfo['block_id'] != 'content' . $this->blockLang)



but it should be

\$1:

if($this->mle && $this->blockLang != '' && $blockInfo['block_id'] != 'content' . $this->blockLang)



(without the ! bfore $this->blockLang != '')

But i'm not sure if this caused the error.


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: AdvancedContent fields content get deleted when editing page
PostPosted: Sun Sep 26, 2010 7:50 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Feb 19, 2006 5:42 pm
Posts: 201
Location: Litomyšl, Czech Republic
Thanks a lot! It seems to be working. But I will test it further and will let you know, if anything breaks.

EDIT: Well, I think I can say it more confidently now. So I am marking it as SOLVED for a second time.

_________________
Others are others and me is me.


Last edited by Anonymous on Sun Sep 26, 2010 9:12 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 9 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting