CMS Made Simple Forums
https://forum.cmsmadesimple.org/

[Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
https://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=33&t=13956
Page 2 of 2

Author:  Raimis [ Fri Feb 12, 2010 10:48 pm ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

drangelis \drangelis:
Sveiki, skaitinėdamas formą apie daugiakalbes radau tokį modulį "Babel: Multilingual site" kuris padeda svetainėje panaudoti daugiakalbę. Ką manote apie šį modulį? Ar jį apsimoka naudoti ar geriau daryti taip kaip pataria Karolis?


Tik įdiegęs modulį štai ką pamačiau:

Pagalba babel moduliui:
Part 1: setting up the pages
To use this, you will have to create different root pages for each language. For example:
   * 1. English
         o 1.1. 1st page
         o 1.2. 2nd page
         o 1.3. 3rd page
   * 2. Français
         o 2.1. Page 1
         o 2.2. Page 2
         o 2.3. Page 3
Root language pages (1. and 2.) should be section headers. You can name them (alias and all) any way you want.
In order to display menu correctly (that is, not to display language header pages and pages belonging to other languages), all you have to do is add the start_level="2" to your menu tags:
{menu start_level="2"}

Ar jums tai nieko neprimena ?... Ir vienu ir kitu atveju reikia tiek šablonų kiek kalbų. Pilnai šio modulio net nebandžiau.

Man priimtinesnis Karolio paprastas būdas.

Author:  Augustas [ Sat Feb 13, 2010 12:41 am ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Jei tas Babelis veikia būtent taip, tuomet jo instaliuoti gal ir neverta, ir taip pagreitinsi šiek tiek tinklapio užkrovimo laiką, nes nereikės krauti papildomo modulio (Babelio) failų.

Author:  drangelis [ Sat Feb 13, 2010 9:14 am ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Dėkui už nuomones. Aš taip pat ištryniau tą modulį ir naudoju tai kas suprantamiau ir papraščiau.

Author:  junkas [ Wed Nov 17, 2010 7:57 pm ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Sveiki, o man cia kyla neaiskumas.

Pas mane puslapis yra tokios strukturos, kaip cia patariama
1.LT
1.1 Apie mus
1.2 Kontaktai
1.3 Galerija
2.ENG
2.1 Apie mus
2.2 Kontaktai
2.3 Galerija

Nesuprantu vieno dalyko, gerai, nurodysiu sablone, kad meniu naudotu tiktai antro lygio elementus (nerodytu skilties LT ir ENG), bet kaip padaryti, kad tas meniu lietuviskame sablone nerodytu antro lygio elementu  is anglu kalbos (t.y. 21., 2.2, 2.3). Ir tas pats, kad angliskame sablone as meniu nematyciau lietuvisku punktu.
As isivaizduoju, kad cia kazkas labai paprasto ir kai pasakysit, pamanysiu, kad tai akivaizdu, bet kol kas dabar niekaip nesauna sprendimas i galva :)
Lauksiu pagalbos.

Author:  Augustas [ Thu Nov 18, 2010 12:13 am ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Gali tai padaryti pasinaudojęs šitais dviem {menu} parametrais:

start_page="home" - Starts the menu displaying at the given start_page and showing that element and it's children only. Takes a page alias.
ir
show_root_siblings="1" - This option only becomes useful if start_element or start_page are used. It basically will display the siblings along side of the selected start_page/element.

Author:  Raimis [ Thu Nov 18, 2010 9:47 pm ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

junkas \junkas:
... kaip padaryti, kad tas meniu lietuviskame sablone nerodytu antro lygio elementu  is anglu kalbos (t.y. 21., 2.2, 2.3). Ir tas pats, kad angliskame sablone as meniu nematyciau lietuvisku punktu.


Sveikutis,
Manau Augusto pasiūlymas turėtų veikti. Aš išbandžiau ir turiu kitą veikiantį metodą.
Pirmą meniu lygį ( LT ir ENG ) padarai ne kaip turinį, o kaip išorinę nuorodą.
Padarai statines nuorodas (vėliavas, kurios atitinka kalbą) į LT ir ENG - 1 meniu lygis.
Meniu startuoji nuo 2 lygio:
{menu template='simple_navigation'   number_of_levels='2' start_level='2'}
Tokiu būdu LT ir ENG - nerodomi.
Kiekvienam lt puslapiui tėvą nurodai LT, shablonas LT.
Kiekvienam eng puslapiui tėvas - ENG, shablonas ENG.
Automatiškai pasirinkus ENG atsidarys tik angliški puslapiai, o LT - lietuviški.
Tokiu būdu galima įkurti ir daugiau kalbų.

Author:  Augustas [ Fri Nov 19, 2010 12:41 am ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Raimis \Raimis:
Pirmą meniu lygį ( LT ir ENG ) padarai ne kaip turinį, o kaip išorinę nuorodą.
Padarai statines nuorodas (vėliavas, kurios atitinka kalbą) į LT ir ENG - 1 meniu lygis.
Meniu startuoji nuo 2 lygio:
{menu template='simple_navigation'  number_of_levels='2' start_level='2'}


Aha, manau šitas gal net geresnis variantas nei mano.
Bet ar nereikės kartais pakeisti parametrų number_of_levels='2' start_level='2', jei koks nors puslapis bus 3iame ar 4ame hierarchijos lygyje?

Author:  Raimis [ Fri Nov 19, 2010 7:22 am ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

\$1:
Bet ar nereikės kartais pakeisti parametrų number_of_levels='2' start_level='2', jei koks nors puslapis bus 3iame ar 4ame hierarchijos lygyje?


Dėl lygių. Parametrus būtinai reikės keisti pagal konkretų atvejį.

Mano veikiantis pavyzdys su kitais lygiais:

Kalbos: 1 lygis, horizontalus meniu: 2 lygis, šoninis meniu: 3 lygis,

šoninio meniu viduje: 4 lygis.

http://www.autoakimirka.lt/

Author:  Raimis [ Thu Dec 09, 2010 10:06 pm ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

easyshine \easyshine:
vietoj lietuvisku rasmenu visur meta ??? pvz. ki?kis, pa?iur?sim.. ir t.t. gal kas turit kokiu minciu kur gali buti klaida isivelus?


Atsakymas visai šalia: http://forum.cmsmadesimple.org/index.ph ... 389.0.html

Bet, jei nepadės, tai eik į phpMyAdmin ir taisyk lenteles.

Radęs lentelėje kokį latin1_swedish_ci pakeisk į utf8_lithuanian_ci

P.S. Labai patogus modulis: http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-263 :)

Author:  karolis84 [ Thu May 26, 2011 10:25 am ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Sveiki,

Susidūriau su tokia problemėle. Žemiau aprašysiu situaciją.
Turiu tokią struktūrą:
LT
---lt puslapis 1
---lt puslapis 2
EN
---en puslapis 1
---en puslapis 2

Kaip padaryti, kad LT puslapyje ir jo vaikuose kintamasis lang būtų lt_LT, o esant EN puslapyje ir jo vaikuose lang kintamasis būtų en_US ?

Author:  Raimis [ Tue May 31, 2011 6:32 pm ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

karolis84 \karolis84:
Sveiki,
Kaip padaryti, kad LT puslapyje ir jo vaikuose kintamasis lang būtų lt_LT, o esant EN puslapyje ir jo vaikuose lang kintamasis būtų en_US ?

Naudok du šablonus LT ir EN. Viename moduliams priskirk lang="lt_LT" pvz.: {search lang="lt_LT"}, o kitame lang="en_EN" pvz.:{search lang="en_EN"}. Atitinkamai lietuviškam puslapiui priskirk LT šabloną, o angliškam EN šabloną.
Suprantama turi būti įdiegtas kalbos palaikymas:
http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-618 :)

Author:  karolis84 [ Wed Jun 01, 2011 7:24 am ]
Post subject:  Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Sveikas, Raimi,

Taip ir darau, tik naudodamas vieną šabloną. Pas mane viršuje šablono yra tokia eilutė:
\$1:
{capture assign='page_lang'}{$cgsimple->get_root_alias()}{/capture}

Turiu omenyje, kaip nustatyti, kad /en tituliniame puslapyje kintamasis $lang būtų en_US, o /lt atitinkamai lt_LT ? Dabar randama tik viena lokalė abiejuose tituliniuose puslapiuose. :)

Page 2 of 2 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/