[Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Lietuviškas CMS Made Simple forumas

Moderator: Augustas

Raimis
Forum Members
Forum Members
Posts: 66
Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Location: Lithuania

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by Raimis »

drangelis wrote:Sveiki, skaitinėdamas formą apie daugiakalbes radau tokį modulį "Babel: Multilingual site" kuris padeda svetainėje panaudoti daugiakalbę. Ką manote apie šį modulį? Ar jį apsimoka naudoti ar geriau daryti taip kaip pataria Karolis?


Tik įdiegęs modulį štai ką pamačiau:

Pagalba babel moduliui:
Part 1: setting up the pages
To use this, you will have to create different root pages for each language. For example:
   * 1. English
         o 1.1. 1st page
         o 1.2. 2nd page
         o 1.3. 3rd page
   * 2. Français
         o 2.1. Page 1
         o 2.2. Page 2
         o 2.3. Page 3
Root language pages (1. and 2.) should be section headers. You can name them (alias and all) any way you want.
In order to display menu correctly (that is, not to display language header pages and pages belonging to other languages), all you have to do is add the start_level="2" to your menu tags:
{menu start_level="2"}

Ar jums tai nieko neprimena ?... Ir vienu ir kitu atveju reikia tiek šablonų kiek kalbų. Pilnai šio modulio net nebandžiau.

Man priimtinesnis Karolio paprastas būdas.
Last edited by Raimis on Fri Feb 12, 2010 10:50 pm, edited 1 time in total.
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/
User avatar
Augustas
Forum Members
Forum Members
Posts: 241
Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Location: the world

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by Augustas »

Jei tas Babelis veikia būtent taip, tuomet jo instaliuoti gal ir neverta, ir taip pagreitinsi šiek tiek tinklapio užkrovimo laiką, nes nereikės krauti papildomo modulio (Babelio) failų.
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...
drangelis
Forum Members
Forum Members
Posts: 20
Joined: Sun Oct 18, 2009 2:59 pm

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by drangelis »

Dėkui už nuomones. Aš taip pat ištryniau tą modulį ir naudoju tai kas suprantamiau ir papraščiau.
junkas
New Member
New Member
Posts: 8
Joined: Mon Oct 25, 2010 11:46 pm

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by junkas »

Sveiki, o man cia kyla neaiskumas.

Pas mane puslapis yra tokios strukturos, kaip cia patariama
1.LT
1.1 Apie mus
1.2 Kontaktai
1.3 Galerija
2.ENG
2.1 Apie mus
2.2 Kontaktai
2.3 Galerija

Nesuprantu vieno dalyko, gerai, nurodysiu sablone, kad meniu naudotu tiktai antro lygio elementus (nerodytu skilties LT ir ENG), bet kaip padaryti, kad tas meniu lietuviskame sablone nerodytu antro lygio elementu  is anglu kalbos (t.y. 21., 2.2, 2.3). Ir tas pats, kad angliskame sablone as meniu nematyciau lietuvisku punktu.
As isivaizduoju, kad cia kazkas labai paprasto ir kai pasakysit, pamanysiu, kad tai akivaizdu, bet kol kas dabar niekaip nesauna sprendimas i galva :)
Lauksiu pagalbos.
User avatar
Augustas
Forum Members
Forum Members
Posts: 241
Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Location: the world

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by Augustas »

Gali tai padaryti pasinaudojęs šitais dviem {menu} parametrais:

start_page="home" - Starts the menu displaying at the given start_page and showing that element and it's children only. Takes a page alias.
ir
show_root_siblings="1" - This option only becomes useful if start_element or start_page are used. It basically will display the siblings along side of the selected start_page/element.
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...
Raimis
Forum Members
Forum Members
Posts: 66
Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Location: Lithuania

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by Raimis »

junkas wrote:... kaip padaryti, kad tas meniu lietuviskame sablone nerodytu antro lygio elementu  is anglu kalbos (t.y. 21., 2.2, 2.3). Ir tas pats, kad angliskame sablone as meniu nematyciau lietuvisku punktu.


Sveikutis,
Manau Augusto pasiūlymas turėtų veikti. Aš išbandžiau ir turiu kitą veikiantį metodą.
Pirmą meniu lygį ( LT ir ENG ) padarai ne kaip turinį, o kaip išorinę nuorodą.
Padarai statines nuorodas (vėliavas, kurios atitinka kalbą) į LT ir ENG - 1 meniu lygis.
Meniu startuoji nuo 2 lygio:
{menu template='simple_navigation'   number_of_levels='2' start_level='2'}
Tokiu būdu LT ir ENG - nerodomi.
Kiekvienam lt puslapiui tėvą nurodai LT, shablonas LT.
Kiekvienam eng puslapiui tėvas - ENG, shablonas ENG.
Automatiškai pasirinkus ENG atsidarys tik angliški puslapiai, o LT - lietuviški.
Tokiu būdu galima įkurti ir daugiau kalbų.
Last edited by Raimis on Thu Nov 18, 2010 10:02 pm, edited 1 time in total.
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/
User avatar
Augustas
Forum Members
Forum Members
Posts: 241
Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Location: the world

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by Augustas »

Raimis wrote:Pirmą meniu lygį ( LT ir ENG ) padarai ne kaip turinį, o kaip išorinę nuorodą.
Padarai statines nuorodas (vėliavas, kurios atitinka kalbą) į LT ir ENG - 1 meniu lygis.
Meniu startuoji nuo 2 lygio:
{menu template='simple_navigation'  number_of_levels='2' start_level='2'}


Aha, manau šitas gal net geresnis variantas nei mano.
Bet ar nereikės kartais pakeisti parametrų number_of_levels='2' start_level='2', jei koks nors puslapis bus 3iame ar 4ame hierarchijos lygyje?
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...
Raimis
Forum Members
Forum Members
Posts: 66
Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Location: Lithuania

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by Raimis »

Bet ar nereikės kartais pakeisti parametrų number_of_levels='2' start_level='2', jei koks nors puslapis bus 3iame ar 4ame hierarchijos lygyje?


Dėl lygių. Parametrus būtinai reikės keisti pagal konkretų atvejį.

Mano veikiantis pavyzdys su kitais lygiais:

Kalbos: 1 lygis, horizontalus meniu: 2 lygis, šoninis meniu: 3 lygis,

šoninio meniu viduje: 4 lygis.

http://www.autoakimirka.lt/
Last edited by Raimis on Fri Nov 19, 2010 3:45 pm, edited 1 time in total.
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/
Raimis
Forum Members
Forum Members
Posts: 66
Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Location: Lithuania

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by Raimis »

easyshine wrote:vietoj lietuvisku rasmenu visur meta ??? pvz. ki?kis, pa?iur?sim.. ir t.t. gal kas turit kokiu minciu kur gali buti klaida isivelus?


Atsakymas visai šalia: http://forum.cmsmadesimple.org/index.ph ... 389.0.html

Bet, jei nepadės, tai eik į phpMyAdmin ir taisyk lenteles.

Radęs lentelėje kokį latin1_swedish_ci pakeisk į utf8_lithuanian_ci

P.S. Labai patogus modulis: http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-263 :)
Last edited by Raimis on Thu Dec 09, 2010 10:17 pm, edited 1 time in total.
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/
karolis84
Forum Members
Forum Members
Posts: 11
Joined: Fri Apr 22, 2011 9:01 am

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by karolis84 »

Sveiki,

Susidūriau su tokia problemėle. Žemiau aprašysiu situaciją.
Turiu tokią struktūrą:
LT
---lt puslapis 1
---lt puslapis 2
EN
---en puslapis 1
---en puslapis 2

Kaip padaryti, kad LT puslapyje ir jo vaikuose kintamasis lang būtų lt_LT, o esant EN puslapyje ir jo vaikuose lang kintamasis būtų en_US ?
Raimis
Forum Members
Forum Members
Posts: 66
Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Location: Lithuania

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by Raimis »

karolis84 wrote:Sveiki,
Kaip padaryti, kad LT puslapyje ir jo vaikuose kintamasis lang būtų lt_LT, o esant EN puslapyje ir jo vaikuose lang kintamasis būtų en_US ?
Naudok du šablonus LT ir EN. Viename moduliams priskirk lang="lt_LT" pvz.: {search lang="lt_LT"}, o kitame lang="en_EN" pvz.:{search lang="en_EN"}. Atitinkamai lietuviškam puslapiui priskirk LT šabloną, o angliškam EN šabloną.
Suprantama turi būti įdiegtas kalbos palaikymas:
http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-618 :)
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/
karolis84
Forum Members
Forum Members
Posts: 11
Joined: Fri Apr 22, 2011 9:01 am

Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis

Post by karolis84 »

Sveikas, Raimi,

Taip ir darau, tik naudodamas vieną šabloną. Pas mane viršuje šablono yra tokia eilutė:

Code: Select all

{capture assign='page_lang'}{$cgsimple->get_root_alias()}{/capture}
Turiu omenyje, kaip nustatyti, kad /en tituliniame puslapyje kintamasis $lang būtų en_US, o /lt atitinkamai lt_LT ? Dabar randama tik viena lokalė abiejuose tituliniuose puslapiuose. :)
Locked

Return to “Lithuanian - Lietuviškai”