• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Fri Feb 12, 2010 10:48 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Posts: 66
Location: Lithuania
drangelis wrote:
Sveiki, skaitinėdamas formą apie daugiakalbes radau tokį modulį "Babel: Multilingual site" kuris padeda svetainėje panaudoti daugiakalbę. Ką manote apie šį modulį? Ar jį apsimoka naudoti ar geriau daryti taip kaip pataria Karolis?


Tik įdiegęs modulį štai ką pamačiau:

Pagalba babel moduliui:
Part 1: setting up the pages
To use this, you will have to create different root pages for each language. For example:
   * 1. English
         o 1.1. 1st page
         o 1.2. 2nd page
         o 1.3. 3rd page
   * 2. Français
         o 2.1. Page 1
         o 2.2. Page 2
         o 2.3. Page 3
Root language pages (1. and 2.) should be section headers. You can name them (alias and all) any way you want.
In order to display menu correctly (that is, not to display language header pages and pages belonging to other languages), all you have to do is add the start_level="2" to your menu tags:
{menu start_level="2"}

Ar jums tai nieko neprimena ?... Ir vienu ir kitu atveju reikia tiek šablonų kiek kalbų. Pilnai šio modulio net nebandžiau.

Man priimtinesnis Karolio paprastas būdas.

_________________
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/


Last edited by Raimis on Fri Feb 12, 2010 10:50 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Sat Feb 13, 2010 12:41 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Posts: 241
Location: the world
Jei tas Babelis veikia būtent taip, tuomet jo instaliuoti gal ir neverta, ir taip pagreitinsi šiek tiek tinklapio užkrovimo laiką, nes nereikės krauti papildomo modulio (Babelio) failų.

_________________
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Sat Feb 13, 2010 9:14 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Oct 18, 2009 2:59 pm
Posts: 20
Dėkui už nuomones. Aš taip pat ištryniau tą modulį ir naudoju tai kas suprantamiau ir papraščiau.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed Nov 17, 2010 7:57 pm 
Offline
New Member
New Member

Joined: Mon Oct 25, 2010 11:46 pm
Posts: 8
Sveiki, o man cia kyla neaiskumas.

Pas mane puslapis yra tokios strukturos, kaip cia patariama
1.LT
1.1 Apie mus
1.2 Kontaktai
1.3 Galerija
2.ENG
2.1 Apie mus
2.2 Kontaktai
2.3 Galerija

Nesuprantu vieno dalyko, gerai, nurodysiu sablone, kad meniu naudotu tiktai antro lygio elementus (nerodytu skilties LT ir ENG), bet kaip padaryti, kad tas meniu lietuviskame sablone nerodytu antro lygio elementu  is anglu kalbos (t.y. 21., 2.2, 2.3). Ir tas pats, kad angliskame sablone as meniu nematyciau lietuvisku punktu.
As isivaizduoju, kad cia kazkas labai paprasto ir kai pasakysit, pamanysiu, kad tai akivaizdu, bet kol kas dabar niekaip nesauna sprendimas i galva :)
Lauksiu pagalbos.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Thu Nov 18, 2010 12:13 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Posts: 241
Location: the world
Gali tai padaryti pasinaudojęs šitais dviem {menu} parametrais:

start_page="home" - Starts the menu displaying at the given start_page and showing that element and it's children only. Takes a page alias.
ir
show_root_siblings="1" - This option only becomes useful if start_element or start_page are used. It basically will display the siblings along side of the selected start_page/element.

_________________
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Thu Nov 18, 2010 9:47 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Posts: 66
Location: Lithuania
junkas wrote:
... kaip padaryti, kad tas meniu lietuviskame sablone nerodytu antro lygio elementu  is anglu kalbos (t.y. 21., 2.2, 2.3). Ir tas pats, kad angliskame sablone as meniu nematyciau lietuvisku punktu.


Sveikutis,
Manau Augusto pasiūlymas turėtų veikti. Aš išbandžiau ir turiu kitą veikiantį metodą.
Pirmą meniu lygį ( LT ir ENG ) padarai ne kaip turinį, o kaip išorinę nuorodą.
Padarai statines nuorodas (vėliavas, kurios atitinka kalbą) į LT ir ENG - 1 meniu lygis.
Meniu startuoji nuo 2 lygio:
{menu template='simple_navigation'   number_of_levels='2' start_level='2'}
Tokiu būdu LT ir ENG - nerodomi.
Kiekvienam lt puslapiui tėvą nurodai LT, shablonas LT.
Kiekvienam eng puslapiui tėvas - ENG, shablonas ENG.
Automatiškai pasirinkus ENG atsidarys tik angliški puslapiai, o LT - lietuviški.
Tokiu būdu galima įkurti ir daugiau kalbų.

_________________
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/


Last edited by Raimis on Thu Nov 18, 2010 10:02 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Fri Nov 19, 2010 12:41 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Posts: 241
Location: the world
Raimis wrote:
Pirmą meniu lygį ( LT ir ENG ) padarai ne kaip turinį, o kaip išorinę nuorodą.
Padarai statines nuorodas (vėliavas, kurios atitinka kalbą) į LT ir ENG - 1 meniu lygis.
Meniu startuoji nuo 2 lygio:
{menu template='simple_navigation'  number_of_levels='2' start_level='2'}


Aha, manau šitas gal net geresnis variantas nei mano.
Bet ar nereikės kartais pakeisti parametrų number_of_levels='2' start_level='2', jei koks nors puslapis bus 3iame ar 4ame hierarchijos lygyje?

_________________
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Fri Nov 19, 2010 7:22 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Posts: 66
Location: Lithuania
Quote:
Bet ar nereikės kartais pakeisti parametrų number_of_levels='2' start_level='2', jei koks nors puslapis bus 3iame ar 4ame hierarchijos lygyje?


Dėl lygių. Parametrus būtinai reikės keisti pagal konkretų atvejį.

Mano veikiantis pavyzdys su kitais lygiais:

Kalbos: 1 lygis, horizontalus meniu: 2 lygis, šoninis meniu: 3 lygis,

šoninio meniu viduje: 4 lygis.

http://www.autoakimirka.lt/

_________________
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/


Last edited by Raimis on Fri Nov 19, 2010 3:45 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Thu Dec 09, 2010 10:06 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Posts: 66
Location: Lithuania
easyshine wrote:
vietoj lietuvisku rasmenu visur meta ??? pvz. ki?kis, pa?iur?sim.. ir t.t. gal kas turit kokiu minciu kur gali buti klaida isivelus?


Atsakymas visai šalia: http://forum.cmsmadesimple.org/index.ph ... 389.0.html

Bet, jei nepadės, tai eik į phpMyAdmin ir taisyk lenteles.

Radęs lentelėje kokį latin1_swedish_ci pakeisk į utf8_lithuanian_ci

P.S. Labai patogus modulis: http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-263 :)

_________________
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/


Last edited by Raimis on Thu Dec 09, 2010 10:17 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Thu May 26, 2011 10:25 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Apr 22, 2011 9:01 am
Posts: 11
Sveiki,

Susidūriau su tokia problemėle. Žemiau aprašysiu situaciją.
Turiu tokią struktūrą:
LT
---lt puslapis 1
---lt puslapis 2
EN
---en puslapis 1
---en puslapis 2

Kaip padaryti, kad LT puslapyje ir jo vaikuose kintamasis lang būtų lt_LT, o esant EN puslapyje ir jo vaikuose lang kintamasis būtų en_US ?


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Tue May 31, 2011 6:32 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Posts: 66
Location: Lithuania
karolis84 wrote:
Sveiki,
Kaip padaryti, kad LT puslapyje ir jo vaikuose kintamasis lang būtų lt_LT, o esant EN puslapyje ir jo vaikuose lang kintamasis būtų en_US ?

Naudok du šablonus LT ir EN. Viename moduliams priskirk lang="lt_LT" pvz.: {search lang="lt_LT"}, o kitame lang="en_EN" pvz.:{search lang="en_EN"}. Atitinkamai lietuviškam puslapiui priskirk LT šabloną, o angliškam EN šabloną.
Suprantama turi būti įdiegtas kalbos palaikymas:
http://dev.cmsmadesimple.org/project/fi ... ackage-618 :)

_________________
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed Jun 01, 2011 7:24 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Fri Apr 22, 2011 9:01 am
Posts: 11
Sveikas, Raimi,

Taip ir darau, tik naudodamas vieną šabloną. Pas mane viršuje šablono yra tokia eilutė:
Code:
{capture assign='page_lang'}{$cgsimple->get_root_alias()}{/capture}

Turiu omenyje, kaip nustatyti, kad /en tituliniame puslapyje kintamasis $lang būtų en_US, o /lt atitinkamai lt_LT ? Dabar randama tik viena lokalė abiejuose tituliniuose puslapiuose. :)


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: googlebot


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting