• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Sat Aug 25, 2007 3:23 pm 
Sveiki,o yra jau si tvs lt kalba? as joje dar zales va tik db instalevau ir nk nusuprantu kur kas yra ir ka kaip reike daryt :(


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed Sep 19, 2007 1:10 pm 
Offline
New Member
New Member

Joined: Wed Sep 19, 2007 12:56 pm
Posts: 9
Sveiki,

sis budas sukurti daugiakalbiskuma tikrai neblogas  ;)
o ka patartumet daryt pagrindiniame puslapyje su Naujienomis(kt moduliais), kaip padaryti kad vienas rodytu tik LT kalboje o kitas tarkime tik EN kalboje.
Vienas is budu kitose kalbose (meniu punktuose) naudoti kitus templeitus ir ten naujienas nurodyti kad isvestu su vis kita kategorija.
Gal yra paprastesnis-gudresnis budas nes tas copy/paste su templeitas biski grrr?  ???


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed Oct 24, 2007 9:05 pm 
Iš anksto atsiprašau už lameriškus klausimus, bet esu visiškai žalias CMS. Būčiau dėkingas jei pagelbėtumėt.

Kurioje vietoje reikia įdėti minėtas kodo eilutes?
Kaip valdyti kalbų pasirinkimą?
Ir ar meniu tiek viena, tiek kita kalba turi būti identiški? O jei kai kurie puslapiai yra vienodi abejoms kalboms? Ir gal galit detaliau paaiskinti kaip sutvarkyti naujienas, kad butu dvejomis kalbomis.
Ar galima ir kaip igyvendinti toki varianta: 

1. Kalba lt
  1.1 Naujienos lt
  1.2 Informacija lt
  1.3 Galerija
  1.4 Unikalus skyrius tik lt kalba

2. Kalba en
  1.1 News en
  1.2 Information en
  1.3 Galerija (ta pati kaip ir lt kalboj)


Nesu php guru, tad kol susigaudau, kur ką įrašyti... tad būtų gerai jei aiškiai step by step paaiškintumėt kur ką keisti, kad ir čainikai suprastu. Žinau, kad kvaili klausimai, bet jei nesunku pagelbėkit.

Ačiū.


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Tue Apr 29, 2008 6:08 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Posts: 241
Location: the world
Karoli, tad taviškiuose puslapiuose
- Sophienborg Baltija
- English For Everyone
tu ir naudojai tą dviejų kalbų medį - kurį aprašai savo pirmoje žinutėje?

_________________
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed May 28, 2008 4:14 pm 
Forg'e yra CMS MS versija multikalbystei. Pasibandykite, tikrai patogus ir geras daigtas - galbut tik instaliavimas nera "straigh forward".


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Mon Dec 07, 2009 8:45 am 
Offline
New Member
New Member

Joined: Sun Dec 06, 2009 8:03 pm
Posts: 4
Sveiki. Bandau naudoti būtent MLE versija:
Karolis \Karolis:
Pirmas būdas yra naudoti CMSMadeSimple Multilingual.

Kadangi ne programeris, susidūriau su problema, kaip visą tai atvaizduoti puslapyje. Admino panelėje viskas lyg ir tvarkoje: keturios kalbos, kiekvienas puslapis keturiom kalbom, kiekvienas turi savo meniu, Global settings nustatyta, kad lietuvių kalba yra pagrindinė, bet taip ir neradau niekur į kokį failą kokį kodą įrašyt, kad visa tai veiktų.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Mon Dec 07, 2009 9:35 am 
Offline
New Member
New Member

Joined: Sun Dec 06, 2009 8:03 pm
Posts: 4
Va būtent to perjungiklio ir nerandu, ?lang=parametras matau, lyg ir būtų tvarka, bet kaip išgauti url?lang=parametras, juk tai padarius, toliau tik kūryba.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Mon Dec 07, 2009 10:24 am 
Offline
New Member
New Member

Joined: Sun Dec 06, 2009 8:03 pm
Posts: 4
Karolis \Karolis:
Dar gali pažiūrėt Extensions -> Tags, ten turėtų būt paminėta.
Va šitas ir suveikė, reikėjo tik {lang} įrašyt. Ačiū.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed Jan 20, 2010 2:38 pm 
Offline
New Member
New Member

Joined: Thu Sep 10, 2009 10:14 am
Posts: 5
Sveiki. susidūriau su netikėta problema, nors konkrečiau ji ne dėl kalbų, o dėl redirect, bet susijusi ir su kalbomis
pvz. aš turiu tokią puslapio struktūrą:
lt
  apie
  katalogas
  ...
en
  apie
  ...

gal žinot, ar galima padaryti, kad surinkus www.kazkas.lt/lt peršoktų į www.kazkas.lt/lt/apie, tas pats ir kita kalba.
jei tai būtų viena kalba, puslapį lt/apie daryčiau default, bet su antra kalba jau tas nesigauna.
dar bandziau lt ir en puslapius daryti kaip vidines nuorodas ir tikėjausi, kad tai veiks kaip 'redirect', deja supratau, kad tai veikia visai kitaip ir surinkus www.kazkas.lt/lt, man tą puslapį vis tiek rodo ir niekur neperšoka

CMSMS versija 1.6.3 be MLE, bet jei naujesnėj kažkas esminio dėl to yra, galiu ir pakeist

beje, MLE variantas nepatiko, galėtų kūrėjai naujose versijose normaliau daugiakalbiškumą numatyt :)


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed Jan 20, 2010 2:56 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Posts: 241
Location: the world
Tai gal paprasciausiai padaryk tai su .htaccess pagalba?

_________________
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed Jan 20, 2010 3:00 pm 
Offline
New Member
New Member

Joined: Thu Sep 10, 2009 10:14 am
Posts: 5
atsiprašau, paklausiau neišbandžius visko :) kai tik parašiau, sugalvojau paieškot plugino 'redirect'. radau tokį, viskas gerai veikia


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Wed Jan 20, 2010 3:36 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Posts: 241
Location: the world
Karolis \Karolis:
Šiaip nereikia nei .htaccess nei redirect, tiesiog turinio medyje tą /lt/ padarai kaip nuorodą ir viskas :)


Tai kad asta nori kad butu adresas nušoktų iš www.kazkas.lt/lt į www.kazkas.lt/lt/apie
O padarius tik nuorodą, adresas ir liks www.kazkas.lt/lt , bet turinys bus dubliuotas kaip ir adreso www.kazkas.lt/lt/apie

_________________
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Mon Feb 01, 2010 6:05 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Tue Jan 05, 2010 9:18 pm
Posts: 66
Location: Lithuania
Karolis \Karolis:
Sukurti daugiakalbę svetainę galite keliais būdais.
Antras (kur kas paprastesnis) būdas yra susikurti tokį svetainės medį:

1. Kalba #1
1.1. Puslapis #1
1.2. Puslapis #2
1.2.1. Sub-puslapis #1
1.2.2. Sub-puslapis #2
1.3. Puslapis #3
...
2. Kalba #2
2.1. Puslapis #1
2.2. Puslapis #2
2.2.1. Sub-puslapis #1
2.2.2. Sub-puslapis #2
2.3. Puslapis #3
...


Dėkoju (!!!) Karoliui už puikią idėją. Šį būdas puikiai veikia. Kam aktualu, galite pasižiūrėti "live" :

http://www.autoakimirka.lt/  Jei pastebėsite trūkumų - lauksiu žinių.

_________________
Geriau padaryti ir pamiršti, nei pamiršti padaryti.
http://www.infoadmin.lt/ , http://www.autoakimirka.lt/


Last edited by Raimis on Fri Feb 12, 2010 10:54 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Fri Feb 12, 2010 8:03 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Sun Oct 18, 2009 2:59 pm
Posts: 20
Sveiki, skaitinėdamas formą apie daugiakalbes radau tokį modulį "Babel: Multilingual site" kuris padeda svetainėje panaudoti daugiakalbę. Ką manote apie šį modulį? Ar jį apsimoka naudoti ar geriau daryti taip kaip pataria Karolis?


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: [Pamoka] Svetainė keliomis kalbomis
PostPosted: Fri Feb 12, 2010 8:34 am 
Offline
Forum Members
Forum Members
User avatar

Joined: Wed Oct 17, 2007 6:09 pm
Posts: 241
Location: the world
Na, modulis sąlyginai naujas, tai gal ne daugelis lietuvių bus jį išbandęs.
Iš modulio aprašymo skamba lyg būtų tas pats Karolio metodas, tik transformuotas i modulį, kurio pagalba visa multi-language kontrolė galbūt yra paprastesnė ir patogesnė.
Tad belieka susiinstaliuoti tą modulį (užtruksi 2 minutes) ir jį pamaigyti bei pažiūrėti kaip jis veikia.

_________________
http://FollowTheRoad.com/ - living on the road...
http://www.kligys.com/ - asmeninis blog'as...


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting