• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: GELÖST: nach Update auf 1.7.1: Glossary meldet Fehler im default_encoding
PostPosted: Mon May 31, 2010 3:27 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Apr 21, 2008 12:07 pm
Posts: 79
wie es scheint greift das Modul Glossary auf einen Wert default_encoding des CMS zurück, den es so in der Version 1.7.1 nicht mehr gibt.

Auf der Seite http://www.kiga-maeusenest.de/elterninfo/faq/ sieht man die Fehlermeldung

Ein Blick in php Datei Glossary.module.php zeigt die Stellen

Code:
$entrySize = count($starts);
      for ($i=0;$i<$entrySize;$i++)
         {
         if ($i > 0 && $i % 2 ==0)
            {
            if ($difLen > 1)
               {
               $difLen--;
               }
            }
         else
            {
            $difLen = 1;
            }
         $flet = '';
         $llet = '';
         while ($flet == $llet && $difLen < $spining_chars)
            {
            if (mb_strlen($starts[$i]) >= $difLen)
               {
               $flet = mb_substr($starts[$i],0,$difLen,$config['default_encoding']);
               }
            if ($i + 1 < $entrySize && mb_strlen($starts[min($i+1, $entrySize-1)]) >= $difLen)
               {
               $llet = mb_substr($starts[min($i+1, $entrySize-1)],0,$difLen,$config['default_encoding']);
               }
            $difLen++;
            }
         $starts[$i] = mb_substr($starts[$i],0,$difLen - 1,$config['default_encoding']);
         }


Last edited by mw1972 on Mon May 31, 2010 6:20 pm, edited 1 time in total.

Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: nach Update auf 1.7.1: Glossary meldet Fehler im default_encoding
PostPosted: Mon May 31, 2010 6:19 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon Apr 21, 2008 12:07 pm
Posts: 79
Problem gelöst.

Bei mir was in der config.php folgendes:

Quote:
#In almost all cases, default_encoding should be empty (which defaults to utf-8)
#and admin_encoding should be utf-8.  If you'd like this to be different, change
#both.  Keep in mind, however, that the admin interface translations are all in
#utf-8, and will be converted on the fly to match the admin_encoding.  This
#could seriously slow down the admin interfaces for users.
$config['default_encoding'] = '';
$config['admin_encoding'] = 'utf-8';


In meinem Fall musste der default_encoding Wert eben nicht wie oben beschrieben leer sein, sondern eben auch mit utf-8 belegt sein.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: nach Update auf 1.7.1: Glossary meldet Fehler im default_encoding
PostPosted: Mon May 31, 2010 6:22 pm 
Ist nach meiner bescheidenen Meinung ein Fehler in der Programmierung - hast du schon eine Fehlermeldung im Forge abgesetzt?


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting