• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Problem med menyn och två kolumner i nyhetstemplaten.
PostPosted: Mon Apr 02, 2007 9:07 pm 
Hej, jag hoppas att någon här kan skina lite ljus över mitt problem. Eller rättare sagt mina problem. Detta är hemsidan som det gäller: http://naginata.bushido.nu/

Menyn

[*] Av någon anledning som jag inte riktigt kan förstå så verkar den sida som är aktiv ha mycket större text i menyn, som för att visa att det är den som besöks. Det känns som att jag har testat mig igenom varenda liten bit kod som finns i menyn, och sett hur man ändrar varenda bit, men den har aldrig ändrats.

[*] Ifall ni även tittar under "Om Naginata" -> "Kommandon", så ser ni hur otroligt mycket jag misslyckats med undermenyer. Hur ska jag lösa detta?

[*] Ett till problem är att den delen av menyn som för närvarande visar stor text även saknar en underliggande linje, så cellen inte ser komplett ut.


Nyheter-sidan

[*] Jag använder mig av en väldigt lätt moddad Bulletmenu Vert 1col+News, men jag vet inte varför just nyheterna-sidan har två kolumner. Jag är väldigt säker på att jag inte lagt till något som skulle kunna ge mig en andra kolumn - är detta något som följer med just denna mall?


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Problem med menyn och två kolumner i nyhetstemplaten.
PostPosted: Mon Apr 02, 2007 10:14 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sat Sep 10, 2005 4:45 pm
Posts: 650
Location: Växjö, Sweden
Hej Canoy,

Hur mycket koll har du på CSS? Det är där du ändrar stilen på text och layout, alltså i stilmallarna som är kopplade till din mall.

Jag förutsätter att du använder en version av CMSMS där MenuManager används för menyen. I så fall finns koden för själva menyn i Utseende/Menyhanterare i administrationsmenyn. Om du inte har valt någon särskild menyhanteraremall så väljs automatiskt bulletmenu, vilket det ser ut som av källkoden på din sida att döma.

Om du kollar källkoden för din sida ser du att det ser ut ungefär så här.
\$1:
<div id="menu_vert">
  <ul>
    <li class="currentpage">
       <h3><dfn>Current page is 1: </dfn>Start</h3>
    </li>
    <li>
       <a href="http://naginata.bushido.nu/index.php?page=nyheter" title="Nyheter"><dfn>2: </dfn>Nyheter</a>
    </li>
....Den text som du vill ändra storleken på har alltså CSS-hierarkin:
\$1:
div#menu_vert ul li.currentpage h3


Det är det elementet som du måste se till har samma kod för font-size mm som
\$1:
div#menu_vert ul li a
som är elementet för länkarna till de andra sidorna. Den aktiva sidan är ingen länk, utan en rubrik, h3.


När det gäller utseendet på underrubriker måste du i CSS-filen (stilmallen) se till att ha stilar inställda även för rubriker längre ner i hierarkin. Den rubrik som du nämner har hierarkin
\$1:
div#menu_vert ul li.activeparent ul li.currentpage h3
. Det är alltså detta element som du ska sätta font-size och padding-left eller margin-left osv. för, för att få rubriken där du vill ha den.


Samma sak gäller för linjen under den aktiva sidans rubrik. Lägg till border-bottom: 1px solid #ccc eller vad du nu vill ha för färg på linjen, för samma element som nämndes ovan.


När det gäller nyhetssidan, är du säker på att du använder samma mall för den sidan som för övriga? Bulletmenu Vert 1 col + News låter som att det kan vara en kolumn + meny + nyheter, alltså att nyheterna är tänkta att ha i den tredje kolumnen. Kolla in den mallen, så ser du om det finns tre div-kolumner i den och var taggarna för News-modulen, menyn och {content} finns för någonstans. Den mallen kan mycket väl ha en kolumn mer än den som du använder för dina övriga sidor.


Det smidigaste är att förstå mer om hur mallar och stilmallar fungerar, vilket kräver grundläggande kunskap i HTML och CSS + att det är bra att läsa dokumentationen om hur en mall är uppbyggd i CMSMS.

Hoppas detta leder dig på rätt spår.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Problem med menyn och två kolumner i nyhetstemplaten.
PostPosted: Tue Apr 03, 2007 6:44 am 
Tack så väldigt mycket för hjälpen - jag har som lite koll på hur det fungerar, men ifall en bit kod fattas ( som i att div#menu_vert ul li.currentpage h3 inte fanns med, utan behövdes läggas till i stilmallen) så fastnar jag direkt. Tack så väldigt mycket.


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
A2 Hosting