• twitter image
  • facebook image
  • youtube image
  • linkedin image
Language: CMS Made Simple Czech CMS Made Simple France CMS Made Simple Spain CMS Made Simple Hungary CMS Made Simple Russia CMS Made Simple Netherlands

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Eigen module
PostPosted: Mon Nov 13, 2006 5:58 pm 
Even een vraagje hier.

Is het ook mogelijk om je eigen module (een beheertool) in het cms-admin gedeelte te verwerken.
Dus dat het in het menu staat, en binnen het inloggebeuren van CMS made simple valt.

Zodat je niet 2 aparte cms-jes hoeft te hebben?

Kortom: Is het mogelijk een eigen module te installeren?


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Fri Nov 17, 2006 1:15 pm 
Wat zeg je allemaal? :D Wees eens duidelijk in je vraagstelling aub.


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Sat Nov 18, 2006 5:40 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Wed Feb 09, 2005 9:30 pm
Posts: 282
Location: behind my desk
yoohan \yoohan:
Is het ook mogelijk om je eigen module (een beheertool) in het cms-admin gedeelte te verwerken.
Dus dat het in het menu staat, en binnen het inloggebeuren van CMS made simple valt.

Zodat je niet 2 aparte cms-jes hoeft te hebben?

Kortom: Is het mogelijk een eigen module te installeren?


Ja, dat is goed mogelijk. De makers van dit cms hebben hun best gedaan om de integratie van zelfgemaakte beheertools erg makkelijk te maken.
Zoek maar eens in het forum (en dan de Engelstalige groepen, niet deze Nederlandse groep waar niets gebeurt). Er zijn zelfs modules om modules aan te maken.

_________________
Mambo sucks, that's why I am here.
Now they call it Joomla, but it still sucks!

CMSMS rules!


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Sun Nov 19, 2006 11:04 am 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Mar 19, 2006 8:46 pm
Posts: 1197
Location: the Netherlands
yoohan \yoohan:
Dus dat het in het menu staat, en binnen het inloggebeuren van CMS made simple valt.

Zodat je niet 2 aparte cms-jes hoeft te hebben?

Kortom: Is het mogelijk een eigen module te installeren?

Tuurlijk kan dat, veel modules doen dat ook. Een kwestie van een (eigen) module maken.
Als de HasAdmin() method in je module true teruggeeft komt de module in het beheermenu. Standaard onder Uitbreidingen/Extensions dacht ik, maar dat kan je wijzigen met de GetAdminSection() method. Zie de voorbeeld code in Skeleton.module.php van de Skeleton module:

\$1:
        /*---------------------------------------------------------
           HasAdmin()
           This function returns a boolean value, depending on
           whether your module adds anything to the Admin area of
           the site. For the rest of these comments, I'll be calling
           the admin part of your module the "Admin Panel" for
           want of a better term.
          ---------------------------------------------------------*/
        function HasAdmin()
        {
                return true;
        }

        /*---------------------------------------------------------
           GetAdminSection()
           If your module has an Admin Panel, you can specify
           which Admin Section (or top-level Admin Menu) it shows
           up in. This method returns a string to specify that
           section. Valid return values are:

           main        - the Main menu tab.
           content     - the Content menu
           layout      - the Layout menu
           usersgroups - the Users and Groups menu
           extensions  - the Extensions menu (this is the default)
           siteadmin   - the Site Admin menu
           viewsite    - the View Site menu tab
           logout      - the Logout menu tab

           Note that if you place your module in the main,
           viewsite, or logout sections, it will show up in the
           menus, but will not be visible in any top-level
           section pages.
          ---------------------------------------------------------*/
        function GetAdminSection()
        {
                return 'extensions';
        }



Het ligt er een beetje aan wat de bedoeling is, maar het is ook mogelijk een niet-admin "inloggebeuren" te maken met behulp van de Frontend Users en CustomContent modules.


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 5:53 pm 
Bedankt voor jullie reactie's.

Ik was er een tijdje niet ivm vakantie.
Maar ik heb die stappen doorlopen, en mijn eigen module gecreërd.
Maar waar kan ik nu mijn code voor mijn eigen module toevoegen?

Hij heeft in de map modules een map gemaakt met de door mij gekozen naam etc. alles is dus wel goed gegaan, maar ik heb nog te weinig ervaring met CMSMadeSimple om nu te weten wat ik moet doen.


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 7:36 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Mar 19, 2006 8:46 pm
Posts: 1197
Location: the Netherlands
yoohan \yoohan:
Maar waar kan ik nu mijn code voor mijn eigen module toevoegen?

action.default.php - wordt aangeroepen op de site zelf (front-end)
action.defaultadmin.php - wordt aangeroepen in het admin gedeelte (back-end)

Je kunt eventueel ook in je module een  DoAction functie definieren, (uit Skeleton-1.2.0):
\$1:
function DoAction($action, $id, $params, $return_id=-1)
{                                                                                                                                                   
  switch ($action)                                                                                                                            
  {
    case 'default':
    {
      // this is the plug-in side, i.e., non-Admin                                                                                                
      ...
      break;
    }
    case 'defaultadmin':
    {
      // only let people access module preferences if they have permission
      if ($this->CheckPermission('Use Skeleton'))
      {                                                                                                                                   
         ...
      }
      break;
...
                }


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Sat Dec 09, 2006 1:57 pm 
Die 2 pagina's heb ik gevuld met de standpagina van beide (de code daarvan)
Maar die eigen module bestaat wel uit zo'n 10 PHP pagina's dat is geen probleem?

En ik weet niet echt hoe ik hem actief moet krijgen.

Nu staat er: Afhankelijke variabele ontbreekt

Ondanks dat CMSMadeSimple niet zo moelijk is, is een eigen module installeren voor mij nog redelijk lastig  :'(

Hoe krijg ik hem dus nu actief met alle pagina's etc?

Alvast bedankt! ;)


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Tue Dec 12, 2006 3:54 pm 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon May 22, 2006 7:25 am
Posts: 18
Location: amsterdam
Het zou mooi zijn als iemand met ervaring een soort " Hello World " module beschrijft.
ontwikkelaars onder ons zullen direct begrijpen wat ik bedoel.

Een uitleg hoe je een nieuwe menu toevoegd in de admin gedeelte.
Met deze menu zou je bijv
je naam en je e-mail kunnen invullen.

En als je deze op een bepaalde manier implementeert dus {module=helloworld} etc dat er dan
Hallo je e-mail is staat.

Dit zou een hele duidelijke begin zijn om in iedergeval een stap te zetten hoe je een module kan maken.

Wie heeft hier ervaring met het ontwikkelen van een module ? en kan een simpele maar dan werkende voorbeeldje stap voor stap uitleggen ?


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Tue Dec 12, 2006 4:25 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster
User avatar

Joined: Wed Feb 09, 2005 9:30 pm
Posts: 282
Location: behind my desk
enisdev \enisdev:
Wie heeft hier ervaring met het ontwikkelen van een module ? en kan een simpele maar dan werkende voorbeeldje stap voor stap uitleggen ?


Neem een van de twee modulemaakmodules, deze generen erg goede voorbeelden

_________________
Mambo sucks, that's why I am here.
Now they call it Joomla, but it still sucks!

CMSMS rules!


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Tue Dec 12, 2006 4:48 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Mar 19, 2006 8:46 pm
Posts: 1197
Location: the Netherlands
enisdev \enisdev:
Het zou mooi zijn als iemand met ervaring een soort " Hello World " module beschrijft.

Euh, zoiets als de Skeleton module bedoel je?
Die voegt een admin gedeelte toe waar je "sing loud" kunt aan of uit zetten.
Met {cms_module module=Skeleton} wordt de ingestelde waarde weergegeven.

De andere "modulemaakmodule" die petert bedoelt is Module Maker.

Beide staan hier omschreven (nog niet vertaald naar het Nederlands, misschien voelt iemand zich geroepen?)


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Wed Dec 13, 2006 7:41 am 
Offline
Forum Members
Forum Members

Joined: Mon May 22, 2006 7:25 am
Posts: 18
Location: amsterdam
Ik heb de genoemde twee modulen zien staan.
Maar ik wist niet dat het ook een werkend voorbeeldje was.
Ik dacht meer een kale module code template of iets dergelijks.
Ik ga het even uitproberen,
bedankt!


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 4:48 pm 
@ enisdev: Ben jij er uit gekomen?

@ iedereen:

Wat is nu precies het makkelijkste om een eigen module te maken, verder bouwen op de skelton module of toch zelf een module maken met de modulemaker.

Dat laatste heb ik gedaan, maar hij is niet goed geinstalleerd staat er, en ik weet niet goed hoe ik mijn module dan verder uitbreid, het admingedeelte in welke php file moet ik dit zetten etc?

Ik hoor het graag

Mvg,
Yoohan


Top
   
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
 Post subject: Re: Eigen module
PostPosted: Thu Jan 11, 2007 11:47 pm 
Offline
Power Poster
Power Poster

Joined: Sun Mar 19, 2006 8:46 pm
Posts: 1197
Location: the Netherlands
yoohan \yoohan:
Wat is nu precies het makkelijkste om een eigen module te maken, verder bouwen op de skelton module of toch zelf een module maken met de modulemaker.

Voor mij was de Skeleton module een perfect voorbeeld; die laat precies zien hoe je iets op de site kunt laten zien dat je in het beheer gedeelte kunt aanpassen. In combinatie met de module API documentatie/code van lib/classes/class.module.inc.php kun je dan aan de slag.
En goed kijken naar de code bestaande modules natuurlijk...

Grtz,
D


Top
  Profile  
 
Share On:
Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Hosting Nation - Managed CMSMS Hosting