Site op wit (HTTP ERROR 500)

Nederlandse ondersteuning voor CMS Made Simple

Moderators: velden, Rolf

Post Reply
User avatar
erpee
Power Poster
Power Poster
Posts: 767
Joined: Sat Jul 07, 2007 9:22 am
Location: Almelo, The Netherlands

Site op wit (HTTP ERROR 500)

Post by erpee »

Bij een klant van me is de site 'ineens' op een HTTP ERROR 500 gegaan.
Volgens de klant (al jaren geen upgrade/onderhoud afgenomen) is er voorafgaand aan dit verschijnsel niets gewijzigd.
Als ik de site Local nabouw krijg ik dezelfde melding. Site draait op 1.11.1

Iemand een idee?

- Cache en templates_C zijn al leeg
- Volgens de host draait het domein goed.
- Als ik een update probeer te draaien naar 1.12.1 gaat de site na de keuze voor de taal (eerste scherm) ook in een fout.

Dit is de config:

Code: Select all

<?php
# CMS Made Simple Configuration File
# Documentation: /doc/CMSMS_config_reference.pdf
#
$config['php_memory_limit'] = '';
$config['process_whole_template'] = '1';
$config['debug'] = false;
$config['output_compression'] = '';
$config['timezone'] = '';
$config['dbms'] = 'mysql';
$config['db_hostname'] = 'localhost';
$config['db_username'] = 'root';
$config['db_password'] = '#####';
$config['db_name'] = '#####';
$config['db_port'] = 0;
$config['db_prefix'] = 'cms_';
$config['persistent_db_conn'] = '';
$config['use_adodb_lite'] = '1';
$config['root_url'] = 'sitelocation/';
$config['ssl_url'] = 'sitelocation/';
$config['root_path'] = '/';
$config['admin_dir'] = 'admin';
$config['previews_path'] = '/tmp/cache';
$config['uploads_path'] = '/uploads';
$config['uploads_url'] = 'sitelocation/uploads';
$config['default_upload_permission'] = '664';
$config['use_smarty_php_tags'] = '';
$config['auto_alias_content'] = true;
$config['url_rewriting'] = 'none';
$config['page_extension'] = '';
$config['query_var'] = 'page';
$config['image_manipulation_prog'] = 'GD';
$config['image_transform_lib_path'] = '/usr/bin/ImageMagick/';
$config['image_uploads_path'] = '/uploads/images';
$config['image_uploads_url'] = 'sitelocation/uploads/images';
$config['ssl_uploads_url'] = 'sitelocation/uploads';
$config['locale'] = '';
$config['default_encoding'] = '';
$config['admin_encoding'] = 'utf-8';
$config['set_names'] = false;
$config['wiki_url'] = 'http://wiki.cmsmadesimple.org/index.php/User_Handbook/Admin_Panel';
?>
Waarom zou het direct goed moeten gaan? Dan is alle lol weg ...
User avatar
velden
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 3305
Joined: Mon Nov 28, 2011 9:29 am
Location: The Netherlands

Re: Site op wit (HTTP ERROR 500)

Post by velden »

Lang geleden dat ik zo'n uitgebreide config file heb gezien (hint, hint).

Code: Select all

$config['dbms'] = 'mysql';
Probeer daar eens mysqli van te maken

Code: Select all

$config['dbms'] = 'mysqli';
User avatar
erpee
Power Poster
Power Poster
Posts: 767
Joined: Sat Jul 07, 2007 9:22 am
Location: Almelo, The Netherlands

Re: Site op wit (HTTP ERROR 500)

Post by erpee »

Heel scherp. ;D
Waarom zou het direct goed moeten gaan? Dan is alle lol weg ...
User avatar
Rolf
Dev Team Member
Dev Team Member
Posts: 7754
Joined: Wed Apr 23, 2008 7:53 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Site op wit (HTTP ERROR 500)

Post by Rolf »

Het config.php bestand heeft tegenwoordig nog maar weinig instellingen nodig, anderen zijn standaard in het cms opgenomen.
Zie https://docs.cmsmadesimple.org/configur ... onfig-file
Als ik even snel kijk in jouw config regels dan kunnen alle anderen weg, misschien alleen 'root_url' laten staan voor https
Image
- + - + - + - + - + -
Latest CMSMS tutorial: FormBuilder WatchGuard
- + - + - + - + - + -
Did my post help you solving a problem at your (customers) website and it saved you many hours of work?
Great!! Buy me a cup of coffee in return as a small token of appreciation!
Post Reply

Return to “Dutch - Nederlands”