vraag over updates van 1 naar 2

Nederlandse ondersteuning voor CMS Made Simple

Moderators: velden, Rolf

Post Reply
janvl
Power Poster
Power Poster
Posts: 862
Joined: Wed Aug 13, 2008 10:57 am

vraag over updates van 1 naar 2

Post by janvl »

Hallo,

ik installeer nieuwe sites nu met 2 maar ik heb een behoorlijk aantal die nog op 1.12.2 staan.
Bij kleine sites tap ik de pagina's over in het nieuwe systeem.

Er zijn echter een paar grote sites met meer als 50 pagina's.

Mijn vraag:

Een update van 1.12.2 naar 2.2.10 gaat dat zo als beschreven in de dokumentatie op deze website of komt er meer bij kijken vanwege het grotere verschil in versienummer?


Ik probeer dat nu met een bijna lege site, hoop op een paar tips.

Met vriendelijke groeten,
Jan
User avatar
Gregor
Power Poster
Power Poster
Posts: 1872
Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Location: The Netherlands

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by Gregor »

Mijn ervaring is om het in stapjes te doen en niet in een keer naar van 1 naar 2 te gaan. Begrijp ook dat dit meer werk is.

Zaken als kopie maken is wel zo handig.
janvl
Power Poster
Power Poster
Posts: 862
Joined: Wed Aug 13, 2008 10:57 am

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by janvl »

Bedankt Gregor,

welke stapjes bedoel je?

eerst naar een lagere 2 versie?

mvg
Jan
User avatar
Gregor
Power Poster
Power Poster
Posts: 1872
Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Location: The Netherlands

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by Gregor »

Op eenvolgende versies installeren zoals je die in de force vindt.
deactivated010521

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by deactivated010521 »

In het verleden deed ik altijd eerst een upgrade naar de laatste 1.x dan naar de eerste 2.x en dan een grote stap voorwaarts naar 2.2.last.

Wanneer er veel modules gebruikt worden kan een upgrade lastig zijn. Soms is het overzetten van module sql data makkelijker.

Content paginas gaan over het algemeen goed.
janvl
Power Poster
Power Poster
Posts: 862
Joined: Wed Aug 13, 2008 10:57 am

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by janvl »

Bedankt Aernoud,

ik heb de instrukties van de dokumentatie gevolgd en ben van 1.12.2 naar 2.2.10 gegaan, modules heb een update gegeven, nu nog de templates aanpassen.

Het is echter opvallend goed gegaan, ook al is de website nog niet werkelijk in gebruik, als het klaar is meldt ik het.

Mvg
Jan
janvl
Power Poster
Power Poster
Posts: 862
Joined: Wed Aug 13, 2008 10:57 am

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by janvl »

Het ging goed tot ik bemerkte dat de simplex-templates inkompleet waren, in een poging om 2.2.10 templates te gebruiken heb ik de boel afgeschoten. Is niet erg, backups terug gezet en een nieuwe 2.2.10 ernaast gezet, nu tap ik pagina voor pagina in de nieuwe.

Vraag
kunnen cgcalender-templates uit 1.2.12 in 2.2.10 werken?

daar haakt het nog.

mvg
Jan
User avatar
Gregor
Power Poster
Power Poster
Posts: 1872
Joined: Thu Mar 23, 2006 9:25 am
Location: The Netherlands

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by Gregor »

Je kunt voor het overzetten van content ook Calguys Content Utilities gebruiken.

Welke foutmeldingen krijg je? Dit helpt in het meekijken.
janvl
Power Poster
Power Poster
Posts: 862
Joined: Wed Aug 13, 2008 10:57 am

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by janvl »

Hallo Gregor,

heb al gevonden wat fout gaat.

Ik gebruik de url om waardes voor maand en jaar in de smarty-tag van cgcalendar te zetten, daar loopt iets niet zoals gewenst.
Als ik die waardes hard in de tag zet dan krijg ik het gewenste resultaat.

Dat moet ik uitzoeken.
Zo een upgrade kost tijd, maar loont de moeite.

[edit]

ik leg met een udt de waardes voor maand en jaar vast.
Roep ik die waardes op in de cgcalendertag dan worden die niet gevuld.
Ik probeer nog met scope=global.

mvg
Jan
deactivated010521

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by deactivated010521 »

Als de UDT op dezelfde plek aangeroepen wordt als de CGCalendar tag dan heb je scope=global niet nodig. Ik weet niet precies wat je UDT doet $smarty.date is ook handig om de huidige maand of dag te selecteren, dan heb je misschien niet eens een UDT nodig.

Waardes uit de URL zijn superglobals als je die met $smarty.get || $smarty.request uitleest zijn ze altijd bereikbaar. Met oog op de toekomst zou ik hier alleen niet meer voor kiezen.

Zie: https://www.cmsmadesimple.org/2019/06/A ... v2.3-beta1
13. Refactor 'non pretty' Module Action URLS to be secure by encoding and signing them.

startup_mact_processing kan nog wel invloed hebben, wordt de module tag misschien voor de UDT uitgevoerd?

https://docs.cmsmadesimple.org/configur ... processing

https://cmscanbesimple.org/blog/smarty-scope-examples

In CMSMS v 2.3 is er een content_processing_order (top, body, head) config optie geintroduceerd, deze geeft iets meer controle, flexibiliteit.
janvl
Power Poster
Power Poster
Posts: 862
Joined: Wed Aug 13, 2008 10:57 am

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by janvl »

Hallo Arnoud,

ik gebruik dat om de maand en datum in de smartytag voor cgcalendar te krijgen.

de udt die dat doet is

Code: Select all

$month = isset($_GET['maand']) ? intval($_GET['maand']) : date("m");
$year = isset($_GET['jaar']) ? intval($_GET['jaar']) : date("Y");
$smarty =& cmsms()->GetSmarty();
$smarty->assign("month", $month);
$smarty->assign("year", $year);
ik heb heel veel m.b.v. $smarty.date voor een ander gemaakt, dus daar moet ik naar kijken.
Hier ging het alleen om het transporteren van de maand- en jaar-waardes tussen twee templates, het schakelen van een kort overzicht (alleen dagen met een afspraak) naar een lang overzicht (alle dagen ook zonder afspraak).

Hier
https://www.rainbach.at/index.php?page= ... gskalender
de link "Kurz Ansicht" klikken.

Die website moet noch naar 2 maar ik test eerst alle modules, nu bij http://neu.kindergarten-rainbach.info die krijgen hun site tegen sterk gereduceerd bedrag dat ook nog veel later betaald wordt.

mvg
Jan
janvl
Power Poster
Power Poster
Posts: 862
Joined: Wed Aug 13, 2008 10:57 am

Re: vraag over updates van 1 naar 2

Post by janvl »

Hallo

zo te zien heb ik dat van de vorige post niet meer nodig.

In de duitse uitvoering krijg ik enige niet vertaalde strings.
Ik heb in de php-taal-bestanden gezocht en die strings niet gevonden.

Is de vertaling in het nederlands wel kompleet?
Dan leg ik die er naast om het in orde te brengen.

[gevonden - de us-file is het uitgangspunt - logisch ]

mvg
Jan
Post Reply

Return to “Dutch - Nederlands”