CMS Made Simple Forums
https://forum.cmsmadesimple.org/

Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet
https://forum.cmsmadesimple.org/viewtopic.php?f=13&t=80080
Page 1 of 1

Author:  pasmaskas [ Thu Feb 07, 2019 2:05 pm ]
Post subject:  Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet

Beste CMSMS Leden,

Ik ben bezig met een website op CMSMS 2.2.9

Alleen als ik Pretty URLS aan zet dan werkt de homepage alleen niet meer de andere pagina's wel. Er kont ook geen error de pagina bestaat gewoon niet zegt hij. Ook krijg ik dan random error pagina's in de admin dat de pagina niet gevonden kan worden. Als ik Pretty URLS uit zet dan werkt het wel zonder problemen.

Ook kan ik niet in een map komen in de File Maneger. Ik krijg dan een error 403 pagina. Met en zonder Prettyurls.

IEmand een idee wat ik er aan kan doen? Ik ken er niets over vinden hier.

Ter info: Het domein staat bij STRATO en de hosting hebben wij in beheer. Het domein is doorgeschakeld via een A Record.

https://www.strato.nl/faq/domeinnaam/a-record-een-ip-adres-voor-je-domein-instellen/

Alvast bedankt!

Gr Pascal

Author:  pasmaskas [ Thu Feb 07, 2019 2:18 pm ]
Post subject:  Re: Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet

Nu heb ik het ook zonder prettyurls in de admin dat pagina's niet gevonden worden

Author:  pasmaskas [ Thu Feb 07, 2019 3:12 pm ]
Post subject:  Re: Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet

Oke PHP gewijzigd van 5.6 naar 7.1 en nu werkt alles gewoon.

Alleen ik kan nog steeds niet in een map bij FileManager error 403.

Iemand een idee?

Author:  arnoud [ Thu Feb 07, 2019 3:36 pm ]
Post subject:  Re: Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet

- Jouw problemen komen me niet bekend voor.
- Zou nog even updaten naar: 2.2.9.1
- Bij het schakelen tussen php versies altijd de /tmp/ mappen leeg maken.

Author:  Rolf [ Thu Feb 07, 2019 4:55 pm ]
Post subject:  Re: Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet

Ruikt naar een viruscanner of iets dergelijks bij de webhost...
Kijk eens in de error log van de server.

Author:  pasmaskas [ Fri Feb 08, 2019 7:49 am ]
Post subject:  Re: Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet

@arnoud

Ik wist niet dat er een update was heb hem net geupdate naar 2.2.9.1 en heeft niets geholpen helaas. Ook is het random pagina niet gevonden probleem weer terug.
Uiteraard heb ik de tmp map leeg gemaakt met de php switch.

@rolf
In welk log bestand moet ik kijken? WIj gebruiker Directadmin.

Edit:

Ik denk dat ik de log gevonden heb ik krijg telkens deze melding in het log als ik naar de filemanerer map wil gaan:

Code:
[Fri Feb 08 08:51:56.003316 2019] [:error] [pid 23841] [client 145.53.86.64:50720] [client 145.53.86.64] ModSecurity: Access denied with code 403 (phase 2). Pattern match "moduleinterface\\\\.php" at Request_FILENAME. [file "/usr/local/cwaf/rules/30_Apps_OtherApps.conf"] [line "612"] [id "220960"] [rev "1"] [msg "COMODO WAF: SQL injection vulnerability in the News module in CMS Made Simple (CMSMS) before 1.11.10 (CVE-2014-2245)||website.nl|F|2"] [severity "CRITICAL"] [tag "CWAF"] [tag "OtherApps"] [hostname "website.nl"] [uri "/admin/moduleinterface.php"] [unique_id "XF01G8Sl9oi-x72zX0fefAAAAAc"], referer: http://website.nl/

Author:  Rolf [ Fri Feb 08, 2019 1:15 pm ]
Post subject:  Re: Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet

Ja, dat laatste is een visusscanner die een "false positive" ziet, zoals ik verwachtte...
Quote:
SQL injection vulnerability in the News module in CMS Made Simple (CMSMS) before 1.11.10
En jij gebruikt hier versie... Juist!!!
Contact opnemen met de webhost om de scanner uit te laten zetten of aanpassen...
Als die dat niet kan/wil lijkt me verstandig een andere - goede - host te zoeken en verhuizen. DirectAdmin is sowiewo........ brrr :-/

Author:  pasmaskas [ Mon Feb 11, 2019 3:00 pm ]
Post subject:  Re: Error 403 bij filemanager en de homepage werkt niet

Als het goed is is het opgelost. De host heeft onze server geupdate naar de nieuwste DirectAdmin (even wennen aan de nieuwe skin) en php 7.2 en nog wat tover trucjes en nu werkt het weer! Zelf heb ik ModSecurity uit gezet weet niet of dat geholpem heeft of wat de webhost heeft gedaan maar alles werk weer!

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/